Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rufus..

pomocy! chyba ciąża a ona nie chce iść do lekarza!

Polecane posty

Gość rufus..

hej! mam 2 pytania .. 1. Kochałem się z moją kobietą ponad miesiąc temu. Nie dostala okresu już miesiąc. Wymiotowała tylko raz. Ogólnie czuje się dobrze. Czy może być w ciąży czy może to jakieś problemy z hormonami? ( proszę się nie naśmiewać nie znam się na tym) Robiła test ciążowy i wyszedł POZYTYWNIE czy mógłby wyjść pozytywnie gdyby miała jakieś problemy z hormonami? 2. NAmawiałem ją żeby poszła do ginekologa bo jak jest w ciąży to powinna się upewnić że do tej pory wszystko jest ok. Chciałem dziecko i nadal bardzo chce dlatego się martwie. Nasza znajoma niedawno urodziła i ma niedługo kontrole u ginekologa też ją namawiała żeby poszła sprawdzić czy to ciąża i czy wszystko jest ok, ale ona swoje że jeszcze nie chcę bo musi się oswoić z tą myślą. Jak ją nakłonić do wizyty u lekarza? Proszę was o pomoc bo to dla mnie bardzo ważne i proszę się ze mnie nie naśmiewać bo jestem ciemny w tym temacie.

ile ona ma lat? może faktycznie potrzebuje czasu - tylko bądź przy niej by czóła że wszystko będzie dobrze i że sobie dacie radę

jeśli test wyszedł pozytywny to oznacza ciążę i hormony nie mają wpływu na wynik. myślę ze musisz dać jej czas może rzeczywiście musi się oswoić z myślą o dziecku. porozmawiaj z nią spokojnie i powiedz ze sie martwisz

Gość rufus..
Ma 21 lat. Więc na pewno to ciąża tak? SUPER ;)!! a mam jeszcze takie pytanko ile wieku musi mieć ciąża żeby ginekolog ją rozpoznał?

moje gratulacje tatusiu:) i przemów tej dziewczynie do głowy bo niech sobie poczyta nasze smutne wątki my bylyśmy pod opieką lekarzy a nie udało się uratować naszych maleństw. poza tym to ona nie jest ciekaw aczy będzie mama?dla mnie to był by najszcześliwszy dzień w życiu. znajdz ginekologa zadzwoń umów na wizyte i zabierz dziewczyne takie rzeczy są ważne

Gość zeby lekarz
rozpoznal najlepiej jesli to bylby przynajniej 6 tyg a najlepiej 8 tydzien ciazy ( oczywiscie liczac od daty ostatniego okresu )

Gość rufus..
myszka2028 ale ona ma 21 lat i waży 47 kg ( sorki zapomniałem o tym wspomnieć wcześniej ) mieć anemie? czy jej waga nie zagraża dziecku?

Gość zeby lekarz
chodzi mi o to ze w tym czasie powinno byc widac bicie serduszka dziecka

Gość zeby lekarz
rufusie nie martw sie waga swoje dziewczyny , ja tez w wieku 21 lat wazylam malo 48 kg przy wzroscie 165 cm i ciaza rozwijala sie prawidlowo , dziecko urodzilo sie zdrowe Ale wiadomo ze w kazdej ciazy robi sie podstawowe badania jak morfologia , mocz - co miesiac zeby wszystko bylo pod kontrola oczywiscie sa jeszcze inne wazne badania ktore trzeba wykonac w ciazy

Gość zeby lekarz
na podstawiem badania krwi ( morfologi ) na pewno bedzie mozna stwierdzic czy twoja dziewczyna nie ma anemi

Gość rufus..
ojej super :) tak na moje liczenie to by własnie było coś koło 6 tygodnia :) bardzo sie ciesze :) dzieki za pomoc. a znacie jekiegoś dobrego ginekologa w warszawie?

Gość cytrusek8
ja chodzę prywatnie... do CM LIM do dr. Bobrowskiej Katarzyny. Super lekarz :)

Gość rufus..
no mi znajoma mówiła bo niedawno urodziła że tyle beadań musiała robić. a ja się strasznie boję i o kobiete i o maleństwo bo ta nasza koleżanka odżywiała się dobrze brała różne leki które przepisywał jej lekarz dbała o siebie, nie dźwigała chociaż ona zaszła w nieplanowaną ciąże bardzo się ucieszyła kiedy się dowiedzała. na drugi dzień już kupiła jakieś ciuszki a okazało się że ciąża zrobiła się zagrożona potem szpital kilogram leków zastrzyki i odpoczynek a też jest młoda niziutka i chuda i podobno to było przez to.

Gość rufus..
znajoma też chodziła prywatnie. podobno dużo kasy poszło ale ja też mogłbym wydawać wszystko co mam byle by wszystko było ok.

Prawdopodobnie jest w ciąży (nie na pewno, bo wiele takich bardzo wczesnych ciąż kończy się samoistnym poronieniem). Jak nie chce do lekarza to możecie zacząć od zbadania poziomu hormonu beta hcg w krwi (wtedy musi iść tylko na pobranie krwi). To Wam da 100% pewności. A na razie - gratuluję! :)

Gość rufus..
ale sama może brać czy lekarz musi to zalecić?

Gość ka-tie
mam koleżankę która ważyła ok 47kg jak zaszła w ciąze i teraz ma 1.5 rocznego Dawidka:) w ciazy przytyła 13kg:) czyli w ciąży ważyła tyle samo co ja normalnie:)

Gość powiem tak......,,
rufusie kazda ciaza jest inna ja tez jestem szczupla i taka samo wygladalam jak zaszlam w 1 ciaze 1 ciaza prawidlowa bez komplikacji 1 ciaza ( tez bylam szczupla jak zaszlam ) - od samego poczatku problemy z ciaza - ciaza byla zagrozona ,bylam na lekach samego konca, na dodatek przyplatalam mi sie cukrzyca ciazowa . to ze Twoja znajoma jest szczupla i miala zgrozona ciaze nie oznacza ze twoja szczupla dziewczyna tez bedzie miala jakies problemy. W kazdej ciazy trzeba na siebie uwazac i o siebie dbac , dobrze sie odzywiac , regularnie chodzic do lekarza i robic badania nie martw sie na zapas bo stres tez szkodzi , zwlaszcza teraz twojej dziewcznie wskaany jest spokoj i mila atmosfera

kwas foliowy bez recepty. są jeszcze takie tabletki które teraz biorę - biofer (kwas foliowy, żelazo i wit C)

Gość rufus..
mam jeszcze takie pytanie na co jest lek " TARDYFERON FOL"?

Gość rufus..
i mogę to kupić i jej dać bez konsultacji z lekarzem? NIc się nie stanie?

Gość powiem tak......,,
i najwazniejsz jest to zeby twoja dziewczyna zaczela juz brac kwas foliowy ktory nalezy brac do 12 tygodnia ciazy ( kwas foliowy - witaminy , ktore zapobiegaja wadom rozszepu kregoslupa i centralnego ukladu nerwowego kwas foliowy np. folik jest tani i kupisz go w kazdej aptece zreszta sobie poczytaj http://www.kwasfoliowy.com.pl/

TARDAMENTO FOL - z tego co czytam o tym leku wnioskuję ze zawiera własnie kwas foliowy i żelazo:) nie martw się nie zaszkodzi, każdy lekarz każe to brać w ciąży

Gość rufus..
a co to za lek ten tardyferon? i na co to?

Gość laska bez wyobraźni
też lek na anemię żelazo i kwas foliowy