Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka01

kobiety w polskim wiezieniu

Polecane posty

Gość studentka01

System penitencjarny został stworzony w dużej mierze z myślą o mężczyznach, miedzy innymi dlatego, że to właśnie mężczyźni stanowią zdecydowaną większość osób skazanych na karę pozbawienia wolności. Kobiety to niewielki procent osób osadzonych, więc zakłady karne bardzo często nie są w pełni dostosowane do potrzeb kobiet, a prawa więźniarek nie są w pełni respektowane. Da sie coś z tym zrobić ?

Gość Kangur z bagien
jak będzie na to kasa, to wszystko da się zrobić.

Gość studentka01
to czyli mamy z tego rozumiec ze jak bedzie kasa to ich prawa zostana respektowane w jakis sosob? akurat jezeli chodzi o prawa to kasa chyba raczej nie ma nic do tego

Gość Danabanana
moze umieszczac kobiety razem ze skazanymi mezczyznami , wtedy kobietom nie bedzie sie chcialo dochodzic swych praw bo beda zaspokojone

Gość studentka01
w polskich wiezieniach powinny być sale fitness i baseny dla kobiet

Gość ghfgjcgjdjfd
A po co?? Przecież z jakiegoś powodu dostają wyroki!! To co jeszcze ma im państwo jakieś luksusy sprawiać.

Gość studentka01
z tym fitnesem i basenem to chyba ktos przegiol...to nie maja byc wakacje dla nich. one maja wiedziec dlaczego i za co placa taka wysoka cene-pozbawienie wolnosci

Gość Danabanana
no zeby mogly czesciej naprzyklad cipy myc , i zawszepowinny byc swierze gromnice dostarczane na oddzial

Gość Kangur z bagien
Kto Ci powiedział że prawa więźniarek nie są respektowane a więźniów tak? Znasz jakiegoś klawisza? Nie wiesz co się dzieje w więzieniach? Poodwiedzaj sobie ich trochę, poznaj kogoś kto zajmuje się pracą z więźniami i wtedy opisuj ich sytuację.

Gość studentka01
wiadomo ze zdania sa podzielone i wlasnie o to tutaj w tym wszystkim chodzi, chcem poznac wasze zdanie na ten temat

Gość Kangur z bagien
A tam gdzie jest kasa, tam wszystko staje się prostsze, tak było od zawsze i zawsze tak będzie!

Gość Kangur z bagien
Po pierwsze "chcę" a nie "chcem", a po drugie nie ma o czym deliberować jeśli nie zna się tematu.

Gość studentka01
powinno się wprowadzić parytety wśród skazanych! to dyskryminacja że tylko niewielki procent kobiet odbywa wyroki pozbawiania wolności! powinno być 50/50!

Gość studentka01
nie raz mialam okazje odwiedzic zaklad karny widzialam co sie tam dzieje i duzo slyszalam od wiezniow przebywajacych tam, tak samo sporo wiem o wiezieniach dla kobiet, gdybym nic nie wiedziala to bym nie dawala tego tamatu na forum, bo nie opiniuje sie tylko na swoich stwierdzeniach lecz tez chcialam na waszych

Gość Kangur z bagien
Skoro tyle wiesz, to uważasz że prawa więźniów są respektowane?

Gość studentka01
prosze osobe podszywajaca sie pod moim nickiem aby zmienila go

Gość studentka01
i nie może być tak jak w męskich wiezieniach, ze kompiel jest raz na tydzień. Chyba wiecie jak niemyta cipa potrafi szczypać?

Gość Kangur z bagien
To że miałaś okazję ODWIEDZIĆ kilka więzień i wysłuchać więźniów, którzy oczywiście zawsze twierdzą że siedzą za niewinność o niczym jeszcze nie świadczy!!! Żeby zabierać zdanie w tak ważnym temacie musiałabyś popracować tam co najmniej 5 lat (na bieżąco) Wtedy odróżnisz prawdę od fikcji kreowanej przez więźniów jak i samych pracowników więziennictwa. To tyle w temacie.

Gość studentka01
zalezy jakich wiezniow jak wiesz wiezniowie dziela sie na pewne grupy i podgrupy, sa cwele, frajerzy, gity.. jezeli chodzi o frajerow i cwelow to nie maja nic do gadania oni nie maja tam wiele do powiedzenia a jezeli chodzi o gitow to tak naprawde zalezy ktory ma dobre chody z gadami (klawiszami) jak sie wykarze i pokaze co on tak naprawde moze to jego zasady zostana zrespektowane bo dla jednych bedzie budzil postrach a dla drugich szacunek. i w ten sposob bedzie mial sprzymierzencow...dlugo mozna by bylo opowiadac

Gość Kangur z bagien
Trochę naczytałaś się widzę, wiesz to co wiedzą wszyscy, czas zgłębić wiedzę do której widzę że nie masz dostępu. Pozdrawiam.

Gość studentka01
studentka01 podszywajaca sie pod moim nickiem...chyba nic nie wie o braniu kapieli w wiezieniach......

Gość studentka01
sluchaj teoria bez praktyki jest niczym....teoria to tylko puste slowa napisane na jakims kawalku papieru..aby poznac ich swiat trzeba tam wejsc i sie troszke w to wszystko zaglebic. a widze ze kolega jest jakos negatywnie nastwaiony do mnie chociaz mowie to co sie tam dzieje....a moze ty tez tam przebywales przez jakis czas czy raczej nie?

Gość Kangur z bagien
No właśnie, a Ty sypiesz teorię której pełno jest w internecie. Nie jestem negatywnie nastawiony, ale dla mnie to za poważny temat, a widzę że jesteś jeszcze młodziutka, robisz masę błędów stylistycznych i błędy ortograficzne też nie są Ci obce. Z racji swojego zawodu i wykształcenia przebywałem tam w roli pracownika i wiem o tym więcej niż Ci się wydaje. Tą wiedzą dzielić się jednak nie zamierzam. Tajemnica zawodowa nadal obowiązuje.

Gość studentka01
widze ze nie masz juz sie do czego przyczepiac to czepiasz sie nawet moich bledow ort...typowe zachowanie zflustrowanego faceta ktorego drazni wypowiedz kobiety na temat go drazniacy. a jezeli chodzi o tajemnice zawodowa to wiem cos o tym bo pracuje w Policji. a to ile mam lat to chyba nie ma tu nic do rzeczy :)

Gość studentka01
jezeli uwazasz ze sypie teoria to powiedz mi jakie w takim razie sa realia... skoro uwazasz ze nic nie wiem :) to w takim razie chcialabym wiedziec jakie jest twoje zdanie

Gość Kangur z bagien
Po pracy w więziennictwie również zacząłem pracę w Policji. Pracuję tam już 7 lat. Konkretnie w kryminalistyce, a Ty?

Gość Kangur z bagien
Moje zdanie w tym temacie jest takie, że 99% więźniów którzy się tam znaleźli zasługiwali na to. Prawa ich są niemniej łamane, niż prawa pracowników!

Gość studentka01
nie pisalam na forum tego tamatu aby pisac o sobie i swoim zyciu prywatnym :) takze wiecej informacji jezeli chodzi o moja osobe nie uzyskasz, Mi chodzi tylko i wylacznie o poglad na ten temat

Gość Kangur z bagien
Nie rozumiem w czym rzecz, że nie możesz napisać w jakim wydziale pracujesz i napisać pokrótce czym się tam zajmujesz, widać o Policji masz tak samo "obszerną" wiedzę jak o więziennictwie. Po co wymyślasz historię że jesteś policjantką, nie lepiej napisać że fascynujesz się tematem więziennictwa i tyle?

Gość studentka01
fascynuje sie wieziennictwem- zgodze sie z tym ale co do reszty to nie moge ci przyznac racji