Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterianka252

ILE TO KOSZTUJE ??????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość Kafeterianka252

Idziemy z mężusiem dzisiaj kupić rzeczy dla dziecka. Zrobiłam już listę, ale w ogole nie orientuję się w cenach:) Bardzo was proszę o przybliżenie mi wartości tych rzeczy. ( Nie będę kupować jakiś mega drogich anie tanich bez atestu:) najlepiej klasa średnia:) ) Mieszkam w małym mieście i mamy kilka sklepików... Więc tam będzie pewnie drogo... a oto lista: * wanienka * gąbka do wanienki * miękka szczotka * termometr do wody * kosmetyki ( i tu nasuwa się pytanie-> jakie?) * nożyczki * gruszka * 6 pieluch tetrowych * 3 "ładniejsze" pieluchy tetr. * cienki kocyk * 2 ręczniki z kapturkiem * smoczek dla noworodka * kombinezon na zimę Proszę o przybliżenie cen:)

Gość daterwery
allegro polecam

Gość trąba dzikiego wielbłąda
* wanienka 35-80zl * gąbka do wanienki 5-15 zł * miękka szczotka 5-10zł * termometr do wody ok 7zł * kosmetyki ( i tu nasuwa się pytanie-> jakie?) ja mam emolium, sam balsak 400ml 50zł * nożyczki ok 10zł * gruszka - kup fridę ok 25zł * 6 pieluch tetrowych po 3,4-5 zł * 3 "ładniejsze" pieluchy tetr. po ok 6zł * cienki kocyk 20-50zł * 2 ręczniki z kapturkiem nie wiem :D * smoczek dla noworodka - po co? * kombinezon na zimę - 30-100zł

po co ci gabka do wanienki ? Toz to siedlisko bakterii. termometr do wody sprawdzisz to reka. gruszka, lepsza jest frida reczniki z kapturkiem, nie masz w domu reczikow ze specjalne musisz dla dziecka kupowac?

Gość migotkaaaaa
w przybliżeniu :) * wanienka 35 zł * gąbka do wanienki ? * miękka szczotka 10 zł * termometr do wody 10 zł * kosmetyki ( i tu nasuwa się pytanie-> jakie?) * nożyczki 10 * gruszka 5 * 6 pieluch tetrowych ok. 2 zł/szt. * 3 "ładniejsze" pieluchy tetr. kolorowe ok 5 zł/szt * cienki kocyk 40 zł * 2 ręczniki z kapturkiem 25 zł/szt. * smoczek dla noworodka ? * kombinezon na zimę 100 zł/ szt.

Gość pedalątko
jagoda 369 to jenifer która wyjebali z ogólnego,

-30 zł -15 zł -5 zł - 10 zł - zależy co - 6 zł - 5 zł - 12 zł - 12 zł - 30 zł - 50 zł - 10 zł - 100 zł

Gość Kafeterianka252
Mówicie, że gąbka to zły pomysł??? A ręcznik kupię, bo mi się podobają te z kapturkiem:) A wanienka aż 80zł może kosztować? Na allegro po 20:) A z allegro nie porównuje, bo tam to mieszanka cen:) Dzięki kobitki za odpowiedź:) CZekam na następne:)

reczniki z kapturkiem, nie masz w domu reczikow ze specjalne musisz dla dziecka kupowac? - wyobraź sobie Jagodo ze ręcznik z kapturkiem jest dla noworodka bardzo dobrym rozwiązaniem, bo od razu po kapieli zakrywasz główkę i jest to wygodne . Nie wymądrzaj się bo to nie ładnie:)

Gość Kafeterianka252
Nie mam takiego wyczucia, żeby sprawdzać wodę ręką:)P

A wanienka aż 80zł może kosztować? - kupiłam za 35 i podczas przenoszenia z łazienki do pokoju pekła a woda zalała przedpokój. Nie warto kupowac szmelcu

Gość Kafeterianka252
oo ludzie, a jakby tak z dzieckiem pękła???

Nie mam takiego wyczucia, żeby sprawdzać wodę ręką P - masz , sprawdzisz łokciem i uwierz mi lepsze niz termometr. Sprawdzana termometrem zawsze wg mnie była za zimna

oo ludzie, a jakby tak z dzieckiem pękła??? - a kto by wpadla na tak szalony pomysł? Jak Ty sobie wypbrażasz ze noworodka do wanny i niesiesz ? :D

ja także kupowałam rzeczy na allegro u jednego sprzedawcy (z wyjątkiem wanienki i łóżeczka). Wyszło dużo taniej, nie musiałam fatygować się do sklepu ( co również kosztuje: czas i benzyna). Kupiłam zwykła wanienkę w hipermarkecie za 25zł. Nie używam żadnych gąbek ani podstawek.

Gość okrutnica ze mnie
absolutnie kup termometr do wody, nie słuchaj tych bab ze wsi co sprawdzają łokciem, masakra że jeszcze takie sposoby stosują !

tych bab ze wsi co sprawdzają łokciem, 0 debilka no :/

Gość Kafeterianka252
hehe, faktycznie:) zgłupiałam od tej ciąży:) a wyczucia na prawdę nie mam dla mnie wysztko za gorące albo za zimne:)

Gość Kafeterianka252
proszę nie kłócić się na moim topiku:) Jeśli macie jakieś dobre rady:) to dawajcie śmialo. Co jeszcze mogę dokupić, co trzeba wymieniać itd.

wanienka 80zeta ??? chyba zwariowalyscie. Ja kupialm w realu za 38zl i syna kapalam w niej do 10mies. Do tej pory jest dobra i siedzi na strychu. Autorko , moja rada kup sobie duza wanienke wtedy Ci dlugo posluzy.

ty jagoda jak kogoś stać to niech sobie nawet za 100zł wanienkę kupi co ci do tego??

Gość Kafeterianka252
upupupu

* wanienka-(50-80 polecam taka z budowanym leżaczkiem naprawde wygodne są) * gąbka do wanienki(nie kupuj bo to siedlisko bakteri) * miękka szczotka(zestaw już za 20 zł) * termometr do wody(20złoty) * kosmetyki (Penatena polecam cały zestaw kupisz za jakieś 50 zł) * nożyczki(10zł) * gruszka(kup fride albo mirimar ok 30zł) * 6 pieluch tetrowych (ok 40zł) * 3 "ładniejsze" pieluchy tetr.(30zł) * cienki kocyk(20zł) * 2 ręczniki z kapturkiem(50Zl) * smoczek dla noworodka!) (ok 15zł) * kombinezon na zimę

Gość okrutnica ze mnie
Hihi, chodzi o to że dla kobiet które mają swoje pierwsze dziecko, rozróżnienie temperatury jaka dobra jest dla tak delikatnej istotki jak noworodek - łapą :P jest żenujące!!!

okrutnica ze mnie absolutnie kup termometr do wody, nie słuchaj tych bab ze wsi co sprawdzają łokciem, masakra że jeszcze takie sposoby stosują " tak, najlepiej byc taka yyynteligentna jak Ty. Niech sie wypowiedza rozsadne kobiety ktore juz maj dzieci i niech Ci poweidza czy ten termometr to taka niezbedna rzecz.

Ja mam 3 letnią córkę i tak termometr był mi potrzebny i używałam go do około 4 miesiąca małej!

Gość a ja mysle ze lepiej
autorko zamiast gabki do malucha to przeznacz 1-2 pieluszki do obmycia twarzy i reszty cialka :) termometr mysle ze rowniez jest nie potrzebny sprawdz lokciem :)

a Jagoda wypowiada sie na każdym topiku zawsze złośliwie ale ona jest bardzo zorganizowana więc wszystko kupuje dobre i tanie