Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama :)))))

co trzeba kupić dla niemowlaka

Polecane posty

Gość przyszla mama :)))))

witam. jestem w ciąży i po woli robię liste rzeczy, które trzeba kupić. czy któras z doświadczonych mam mogłaby mi pomóc? w ogóle się nie orientuje ile czego i do końca co będę potrzebowała. niżej moja lista. 1. wózek 2. kołyska-bujaczek 3. komoda z przewijakiem 4. łóżeczko 5. poduszka, kołdra 6. pościel 7. materac 8. ręczniki kąpielowe 9. rożek 10. kocyk 11. wanienka 12. ciuszki (jakie i po ile sztuk w jednym rozmiarze? nie mam pojęcia) 13. termometr 14. podgrzewacz 15. ściągacz pokarmu 16. butelka ze smoczkiem 17. nawilżacz 18. sterylizator 19. szczotka do włosów 20. kosmetyki (oliwka, puder) 21. gryzaczek 22. pieluchy

Gość Pilololo
1. wózek 2. kołyska-bujaczek 3. komoda z przewijakiem 4. łóżeczko 5. poduszka, kołdra 6. pościel 7. materac 8. ręczniki kąpielowe 9. rożek - polecam bardziej taki śpiworek na zamek 10. kocyk 11. wanienka 12. ciuszki (jakie i po ile sztuk w jednym rozmiarze? nie mam pojęcia) - kup najmniejsze głównie body, śpioszki, pajace, po 5 szt conajmniej, na pewno troszkę małych ubranek dostaniesz od rodziny/ koleżanek:) 13. termometr 14. podgrzewacz 15. ściągacz pokarmu 16. butelka ze smoczkiem 17. nawilżacz 18. sterylizator - moim zdaniem nie potrzebne 19. szczotka do włosów 20. kosmetyki (oliwka, puder) - puder nie potrzebny, lepiej kup Sudocrem 21. gryzaczek - do gryzaczka to jeszcze długo - z 3 miesiące dziecko musi mieć 22. pieluchy - tetrowe 10 - 15 szt

Ja co prawda rodzę w grudniu,ale całą wyprawkę już mam. Ściągnęłam sobie listę rzeczy niezbędnych dla niemowlaka i stopniowo kupowałam wyprawkę. Został mi wózek,ale to najmniejszy problem bo mam już wybraną markę i model,a to można zamówić w każdej chwili.

Ja bym drugi raz już nie kupiła poduszki ani kołdry (na początek przynajmniej), podgrzewacza ani sterylizatora.

z kosmetyków polecają oilatum, albo tańszy oilan i coś przeciw odparzeniom, ja mam bepanthen, więc oliwki i pudry są zbędne. Na Twoim miejscu kupiłabym z trzy kocyki różnej grubości, na allegro są fajne z firmy bobas za 19,90. Ubranka: tych 56 jak najmniej, lepsze np z cherookee 0-3 mies. pajace (najłatwiej się zakłada, body bałam się na początku ubierać, no chyba, że będzie lato jak urodzisz, a kaftaniki zawijają się pod śpiochy). Czyli albo 0-3 albo 62 i kilka sztuk 56:) pozdrawiam