Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaniechodziaczka2

nauka chodzenia za rękę na spacerze-poradzciecie

Polecane posty

Gość mamaniechodziaczka2

synek ma 1,5 roku-pozno zaczął chodzić,ale od jakiegos czasu wychodzę na krótkie spacery bez wózka.Chcę nauczyc spacerowania przed zimą bo pozniej przez kilka miesięcy będzie ciężko.Synek co chwilę siada,ma kryzysy ,domaga się wzięcia na rączki.Cały czas więc zagaduję go-wybawieniem jest dla mnie ktos z psem na spacerze lub głupi samochód.Jak reagowałyscie gdy dziecko nie chciało iść i siadało?Próba postawienia go na nózki konczy się kolejnym siadem-nózki uginają się i koniec.Dziecko chodzi już pewie,trasy nie są dlugie i męczące.Po takim spacerku z kilkoma wybuchami histerii mam dość,ale nie poddam się.

Gość widocznie dziecko nie jest
jeszcze gotowe na takie spacery . daj mu troche wiecej czasu . kazde dziecko jest inne

Gość widocznie dziecko nie jest
jeszcze gotowe , daj mu troche wiecej czasu - tym bardziej ze piszesz ze pozno zaczal chodzic . a ile mial jak zaczal sam chodzic ?

Gość mamaniechodziaczka2
miał rok i 2 miesiące.Teraz ma rok i 6miesięcy..po domu biega jak błyskawica...dobrze utrzymuje równowagę,jest zwinny.Dla mnie ewidentnie wymusza branie na rćzki.

Gość mama sama w domu...
ja mam podobnie z tym że mój mały chce sam chodzić a nie za rękę i ma 17 miesięcy a zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy

Gość nie za duzo od niego wymagasz
to jeszcze male dziecko do skonczenia dwoch lat a nawet dluzej bierz ze soba na spacer wozek lub chuste do noszenia. Mozesz tez wziac jezdzik z palakiem. Nie rozumiem dlaczego tak bardzo ci zalezy na tym zeby sam chodzil.

Gość mama małego dzieckaaaa
rok i 2 miesiace to ksiazkowo:) Wychodz na krotkie spacery przed dom za raczke a na dluzsze bierz wozek.

Gość a mnie sie wydaje
ze problem tkwi w zle dobranym obuwiu! sprawdz czy go nie uciskaja, czy dobrze uklada stope, bo to by rozwiazalo problem. Nie naciskaj na dziecko bo zniecheci sie do spacerow, pozwol mu chodzic wlasnym rytmem a gwarantuje ci ze sam nabierze pewnosci i rozkreci sie z chodzeniem na spacerach. Wiem z autopsji ;)

Gość t-r-u-s-k-a-w-e-c-z-k-a
Ja nie myślę że jest za wcześnie. Mój synek ma dwa latka i już od daaaawna chodzimy na długie spacerki bez wózka. Ja jakoś nie miałam problemu z tym żeby mały chodził sam, najpierw chodziliśmy po placu, potem do sklepu i tak coraz dłużej. Nasz wózek kurzy się już od dawna bo nie jest używany, czeka na córeczkę która urodzi się w grudniu :)

Gość truskawka juz 2 dziecko??
????

"truskawka juz 2 dziecko??" pierwsze ma dwa latka - to jest "juz"?... ja tez tak chce :)

Gość Ja kupilam z drugiej reki
wozek drewniany do pchania z Ikei i dziecko na spacerze pchalo ten wozek wlasnie. Dzieki niemu nie tracilo rownowagi, ani sie nie przewracalo. Do wozka mozna wlozyc miska, albo foremki do piaskownicy czy nawet butelke z piciem. Nie jest wywrotny, szczegolnie gdy jest dodatkowo obciazony. Bardzo fajna sprawa. Polecam!