Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i tak oto nastal koniec

Za co ja utrzymam to dziecko?

Polecane posty

Gość do tych wszystkich krzyczacych
hehe dobry pomysl kazda co tak krzyczy na autorke,doliczylam wiecej niz 20 co miesiac do konca studiow niech jej wysyla chociaz po 100 zl albo nie chociaz po 50 zl na dziecko. Laska skonczy studia pojdzie do pracy i dalej bedzie ok a wy uratujecie jedno zycie.No czekam na deklaracje, tylko nie pchac sie......

Gość hehehehe)))))))))))
tak jak myslalam tloku juz nie ma.. no nie cwaniaczki

Gość jak się myśli
dupą to trzeba ponosić konsekwencje, a nie liczyć na pomoc innych :)

Ja akurat historii w ta druga strone nie znam, ale wiem ze jest takich mnostwo. Twoja Ci przekazalam tylko jako PRZYKLAD ciezkiej sytuacji. Jak wspomialam jestem zwolenniczka uzasadnionej aborcji, i skoro uwazasz ze nie stac Cie na dziecko to rozumiem Twoja decyzje. Tylko jako matka moge Ci powiedziec, ze duzo stracisz. Chocby nie wiem jak Ci bylo ciezko utrzymac dziecko, to jezeli jestes 'prawdziwa' kobieta, bedziesz je kochala i cieszyla sie nim. Jezeli usuniesz ciaze, to albo poczujesz ulge i pojdziesz dalej swoja droga albo bedzie Ci bardzo ciezko i nigdy tego nie zapomisz, czego osobiscie Ci nie zycze. Jak zdecydujesz sie na aborcje dobrze poszukaj, jak wiesz nieumiejetnie przeprowadzona moze pozbawic Cie mozliwosci zajscia w ciaze na przyszlosc, a wszedzie sie znajdzie jakis partacz, chyba ze zdecydujesz sie na women on web.

..co oczywiscie tez moze powodowac mnostwo powiklan, ale to przeczytasz dopiero na koncu po wypelnieniu ankiety . Mnie strach przed tym co moze sie ze mna dziac po tych lekach ..zatrzymal. I dzis sie ciesze.

Gość rose**
nie chce osadzac nie bedac na miejsu autorki,ale pomycl aborcja to przeciez ZANICIE czegos co juz jest twoje,co rosnie w tobie,nie wiem ale jak slysze o aborcji to poprostu leca mi lzy do oczu,patrzac np na swego synka ktora ma 6 miesiecy i pomyslac ze moglabym ZABIC

Gość a może test się myli
jakiś czas temu moja siostra zrobiła test i wyszedł pozytywny, zrobiła drugi i tez pozytywny, poszła do lekarza i okazało się że nie jest w ciąży.

Jesli chcesz prosze bardzo usun. tak najlatwiej. A za 3 lata bedziesz chciala miec dziecko i moze juz nie bedziesz mogla?! Tego Ci podswiadomie zycze. I kazdej, ktora mogla tak po prostu ZABIC swoje dziecko, kogos kto juz rosnie w tobie z dnia na dzien, z godziny na godzine, sekundy na sekunde. Sama mam 2 i pol miesieczna coreczke. Kazdy jej usmiech wynagradza mi zmeczenie i brak sil. Jestem o tyle w lepszej sytuacji ze mam meza, ale z tego co czytam u ciebie chodzi tylko o kase. U nas tez sie nie przelewa. 1500/miesiac przy malym dziecku to niewiele. A jednak mozna!:)

Gość ZamnknietaWSobie
jesli masz sumienie nie usuniesz. Skoro doroslas zeby wspolzyc to dorosnij i ponies konsekwencje za to co robisz.

Gość evita:-)evita
autorko nie ma nic gorszego niż kara śmierci dla twojego dziecka, za głupotę i bezmyślność jego matki...........zastanów się nad tym

Gość do tej powyzej(((
Wymiekam "jak się myśli dupą to trzeba ponosić konsekwencje, a nie liczyć na pomoc innych...." wlasnie dlatego dziewczyna podejmuje taka a nie inna decyzje bo nie moze liczyc na pomoc. a zreszta wam nic do tego, Bog ja osadzi a nie wy, wiec wyjazd.

Gość bardzo mnie ciekawiłoby
wasze zdanie na taki temat: Bardzo czesto kobiety maja samoistne poronienie wczesnej ciązy, mysla,ze to obfita miesiączka. DLaczego zatem nie obserwuja bardzo uwaznie kazdego krwawienia, nie dochodza tego, co je spowdowalo, wyrzucaja z podpaska do klozetu ,a przeciez - okazuje sie, trzebaby urzadzc czasem pogrzeb ,chodzic w zalobie Dlaczego kosciól do tego nie namawia, przeciez w mysl jego zasad to bylo dziecko - dlaczego niby gorsze? Kosciól powienien ządac od lekarzy zeby sprawdzali , czym jest faktycznie kazde krwawienie miesieczne- bo moze byc poronieniem. Co wy na to?

Gość eee tam....
Kosciol ma gdzies plody jak zostaja poronione. Pogrzebu nie robia. Ich obchodzi tylko czy plod przezyje bo wtedy mozna kase ciagnac - chrzest, msza na roczek, komunia, bierzmowanie, sluby i tysiace innych. Chociaz o tyle dziwne, ze za pochowanie takiego poronionego plody przeciez tez kaske by wyciagneli :classic_cool: