Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość true brood

Jestem okropna bałaganiarą

Polecane posty

Gość true brood

I nie umiem tego wyleczyć. Dopóki mieszkałam z kimś - z rodziną, potem w mieszkaniach studenckich, udawało mi się jeszcze nad tym w miarę panować, chociażby z poczucia przyzwoitości - kolektywnie przezwyciężałam lenia i miałam wkład własny w sprzątanie łazienki, głupio było mi, gdy w zlewie zostawały tylko moje gary, czasem odgruzowywałam swój pokój, gdy wybitnie odstawał od reszty . Teraz co prawda dalej studiuję, ale mam własne, niewielkie mieszkanie i powoli przestaję nad nim panować. Naczynia ostatnio myję dopiero, kiedy skończą się czyste, w łazience nie zmywałam chyba od miesiąca - tylko odkurzam, w sypialni walają się wszędzie ubrania, a w saloniku sterty papierów, papierków, kserokopii, wydruków, płyt cd, książek... No wszystkiego! Wiem, że powinnam sprzątać po sobie na bieżąco, ustalić sobie rutynowy grafik i się go trzymać, ale fizycznie po prostu nie jestem do tego zdolna. Ciągle niby-sprzątam, a syf jak się robił, tak robi się dalej. Na domiar złego nie mam faceta (więc i dodatkowej motywacji albo osoby, przed którą mogłabym się wstydzić), przyjaciele w sumie przywykli, że wytwarzam taki syf dookoła siebie, a gdyby odwiedził mnie ktoś niezapowiedziany, to bym go chyba nie wpuściła :O:O:O

Gość PRZECIEŻ TO JEST DYREKTORE
moja koleżanka też wydawało jej się że jest bałaganiarą i nie potrafi się zmienić, dopóki nie zaczęła być z facetem pedantem, i się nauczyła porządku skutecznie :D ja uwielbiam sprzątać, mogę Ci charytatywnie pomóc :P

Gość true brood
Jak można uwielbiać sprzątać?! Bycie z facetem-pedantem jest w takim beznadziejnym przypadkiem jak mój obustronnie męczące. Sprawdzone, potwierdzone. Ech.

no uwielbiam i już :D sprzątać, porządkować, układać, odgruzowywać :D dlatego muszę robić sobie bałagan, by później móc oddać się swojej pasji :classic_cool: :D a ta moja koleżanka nauczyła się tego zupełnie bezboleśnie.

Gość true brood
Więc widocznie nie była z tą chorobą aż tak bardzo zżyta jak ja :P Cholercia, szkoda że nie jesteś facetem, wzięłabym Cię sobie do domu :classic_cool:

Gość dd1234567
ja mam to samo:)często sprzątam,ale nie jestem systematyczna,chociaż teraz nie jest tak strasznie,to parę lat temu wogóle nie potrafiłam nad tym zapanować:)

Gość ja też nie mam przesadnie czys
Kup zmywarkę. Druga spraw, to nie licz na hurtowe odgruzowanie. Jedyny sposób na bałagan to drobne czynności, ale cały czas. Widzisz papierek - schylasz się i wyrzucasz. Brudny ciuch - od razu do kosza na pranie. I to cały sekret.

Gość ja mam 166 i ...
tez tak mam, znajomii wiedzą że jestem bałaganiara nieraz przyjmowałam ich i siedzieli, albo na podłodzę, albo stali :D na szczęście luzaki, więc dla nich to zabawne nikt nie robił mi wyrzutów, a szkoda może bym się czegos nauczyła

to właśnie szkoda że Ty jesteś facetem 😭 :D