Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jbvseuvb

zielonoświątkowcy

Polecane posty

Gość jbvseuvb

witam, ostatnio zaciekawił mnie temat zielonoświątkowców, i zastanawiam się nad tym czy ja, jako katoliczka, mogłabym tak z ciekawości uczestniczyć w ich nabożeństwie, jak powinnam się zachowywać i w ogóle, nawet znalazłam zbór niedaleko siebie...mógłby mi ktoś poradzić coś?

Gość jbvseuvb
up up up

Gość jbvseuvb
heeeej

Gość Yvona...
Oczywiście ze mozesz, to tez Chrześcijanie.

Gość jbvseuvb
ale jak mam się zachowywać żeby za bardzo nie odstawać od reszty... po prostu wejść i usiąść czy jak?

Gość Yvona..
No normalnie, jak w kościele.

Gość amnalityczka
I z duchem twoim Bóg wzywa nas, abyśmy odpowiadali na Jego miłość. przypomnij sobie najpiękniejszą Mszę świętą, w jakiej uczestniczyłeś w swoim życiu. Co uderzyło cię w niej? W jaki sposób dotknęła cię wówczas Boża łaska i dlaczego? Proś Pana, by wróciła choć odrobina radości, którą przeżywałeś w tamtych chwilach, byś w każdą następną Mszę świętą mógł wejść bardziej otwarty i pełen oczekiwania. Po powrocie z liturgii do domu zastanów się, czego doświadczyłeś podczas Mszy świętej. Zadaj sobie pytanie: ".Co w dzisiejszej liturgii poruszyło mnie najbardziej?" W oparciu o tę odpowiedz rozważaj przez najbliższy tydzień wybrane słowo, myśl, fragment Pisma świętego. Niech stanie się to okazją do serdecznej rozmowy z Panem. Skuteczność Mszy świętej jest w dużej mierze owocem odpowiedzi udzielonej w wierze przez wspólnotę, zachęconą przez kapłana do modlitwy i rozpaloną do aktywnego udziału. Ten grupowy wysiłek przywołuje moc Bożą. Kiedy mówimy: "I z duchem twoim", niech słowa te staną się sposobnością do jednoczenia się we wspólnocie i głębszego zaangażowania się w liturgię. W ten sposób otwieramy się na łaskę uzdrowienia.