Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla matka ze mnie

czy jestem złą matką???

Polecane posty

Gość zla matka ze mnie

zajmuje się trzymiesięcznym synkiem i wariuje...w ogole mi nie odpowiada taki tryb życia, musiałam przerwac pracę którą uwielbiałam, zawsze bylam aktywna zawodowo, praca i do tego sprzedawalam kosmetyki na aukcjach, po domach kolezanek, teraz tylko pieluchy i gary, sprzątanie i siedzenie w domu, na nic czasu. kocham synka i wiem ze to straszne co pisze, ale doprowadza mnie do szalu siedzenie w domu, i tylko pieluchyv - gary na zmianę, zastanawiam sie co ze mnie za matka wiecznie niezadowolona :/

Gość kozibonk
nie jestes.

Gość A kukuuu
tak sobie wybrałąs tak masz :) sorry Dolores....:D

Gość Ospowa mama
Tak niestety juz jest. Obowiązki , pieluchy itp. Jak troche podrosnie to pomysl o przedszkolu.

Gość a co nie wiedziałaś że tak będ
zie idiotko

Gość A kukuuu
myslała ze bedzie rózowy bobasek a wokól nic się nie zmieni :D

Wydaje mi się, że jesteś raczej przeciążona obowiązkami związanymi z opieką nad dzieckiem niż złą matką. Porozmawiaj z partnerem, może uda mu się wygospodarować choć jedno popołudnie, które spędzi z dzieckiem, podczas gdy Ty będziesz mogła pójść na te spotkania z koleżankami. Sprzedaż kosmetyków przez internet w ciągu dnia też jest do zrobienia. Jedyne czego trzeba w tym przypadku się wystrzegać to nie zostać Matką Polką, która uparcie twierdzi, że facet nie potrafi i nie powinien zajmować się dzieckiem czy domem. Wtedy wszystkie obowiązki związane z ogarnięciem domu, zrobieniem zakupów i pilnowaniem dziecka należą do Ciebie, a to chyba wiadome, że po niedługim czasie się zmęczysz i będziesz dla niego nie żoną tylko wiecznie sfrustrowanym robotem.

Gość zla matka ze mnie
moze nie rozowy bpobasek, ale akurat moj ma stale kolki i ciezko mi, ogolnie nienawidze siedzenia w domu, zastanawiam sie nad opiekunką tylko najgorzej ze jak pytalam znajomych to wszyscy mi odradzali ze jak nie mam nikogo z rodziny to obcej nie mam brac bo taka to w ogole nie dba o dziecko

Gość 34...
trzeba sie było zastanowic nad tym wczsniej :) ja nie lubie byc ograniczana wiec nei mam dzieci, a mam 30 lat ;) lubie podrózowac, spontanicznie wyjezdzac na weekendy nie wyobrazam sobie siedzeniea w domu bez pracy... nie lubie byc kura domowa... dlatego nei mam dzieci choc moze bede kiedys kiedys tego żąłowac

Dla dobra dziecka wstrzymaj się z oddawaniem pod opiekę dziecka jeszcze przez około 3 mies. Wtedy to rozwija się więź z matką i dziecko bardzo Ciebie potrzebuje. Może kolki są na tle nerwowym? Przytulaj dzieciaka jak najwięcej i staraj się odnaleźć w tej sytuacji, bo Twoje emocje łatwo przechodzą na dziecko, ono odczuwa Twoje napięcie. Siedząc w domu możesz puścić relaksacyjną muzykę, położyć się na podłogę koło dziecka i powoli oddychać, możesz też więcej wychodzić na spacery. Pomyśl co w swojej sytuacji możesz zmienić, aby poczuć się bardziej szczęśliwa.

Gość kiok
jestes po prostu normalna. Takie zycie moze odpowiadac tylko kobietom bez ambicji