Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SamaniewiemKiedy

Kiedy szykuje się pokoik dla dziecka???

Polecane posty

Gość SamaniewiemKiedy

Mam pytanie kiedy szykowałyście pokoik będąc w ciąży kiedy złożyć łóżeczko i przygotować kącik maleństwa?

Gość hhh27
jestem w 37 tygodniu i dopiero w ta sobote bedziemy skladac lozeczko i malowac pokoik

ja zaczynam juz teraz, na poczatku 7 miesiaca. moge musiec rodzic wczesniej, wole miec przygotowane chociaz cos...

Pomieszczenie odświeżyć (malować) trzeba ok 2 miesiące przed narodzinami dziecka . No chyba , że kupisz specjalną farbę ale to zbędny wydatek) . Zasłony i firanki poprać tuż przed narodzinami i lepiej żeby zrobił to facet jak już będziesz w szpitalu ;) Wszystko poustawiać też może . Ale łóżeczko złóżcie ok 2 tygodnie wcześniej bo troszkę śmierdzi . Ja na jakiś czas wystawiłam na balkon ;) ... Jeżeli Ty chcesz wszystko robić to trzeba nie w zaawansowanej ciąży czyli ok 4 miesiąc . Pozdrawiam ;*

Gość Asia Kauli
Ja zaczęłam tak na poważnie już po półmetku, ale rzeczy kupowałam sukcesywnie od 3 miesiąca (a raczej po 3), żeby mnie rachunek nie zabił jakby mi przyszło kupiwać wszystko pod koniec ciąży w jednym miesiącu. W ten sposób koszty były praktycznie nieodczuwalne.

Gość Asia Kauli
kupować *

Gość hhh27
malujemy pokoik dla malutkiej juz teraz, ale przez pierwszych 6 miesiecy na pewno bedzie z nami, w naszej sypilani:)

Gość SamaniewiemKiedy
Myślę czy za mc nie naszykować wszsytkiego łóżeczka nie złożyć itp....pokój był nie dawno malowany więc myśle ze nie ma potrzeby znowu malować.....noi czy nie będzie to głupie ze przez (daj Boże by udało mi sie donosic do końca) 2 miesiące będzie już wszystko stało?? pewnie rodzina bedzie mi sie dziwiła Oni to zawsze mają odmienne zdanie niż Ja;) ale nie chce zostawić tego mężowi bo wiem że nie będzie po mojemu;p i nie wiem też kiedy TO się stanie czy wczesniej czy pożńiej....co doradzacie?łóżeczko już mam w zasadzie brakuje mi paru rzeczy

ja przyszykowałam w 33tc jak wyszłam ze szpitala i wiem, że mogę w każdej chwili urodzić. My nie malowaliśmy, bo mieszkanie jest nowe. Mam już wszystko gotowe, ale całe szczęście synek jednak się nie śpieszy :)

ale co Ci rodzina obchodzi? jak beda sie dziwic to zapytaj kiedy nieby masz to robic - w późniejszej ciąży wcale Ci łatwiej nie bedzie, po urodzeniu dziecka też nie. teraz jest najlepszy moment, potem mozesz sie czuć gorzej, albo w ogole nie daj Boze leżeć w szpitalu i co? kto dopatrzy wszystkiego?...

Gość 36tydzionek
Ja zaczęłam w 36 tygodniu. Na chwilę obecną uprałam i uprasowałam w JELP ponad połowę ubranek i postawiłam łóżeczko w naszej sypialni. Planuję od początku 38 tygodnia nic już nie robić. Teraz jestem w 36tyg i 5 dni. Do szpitala jestem praktycznie spakowana. Pozdrawiam.

nie patrz na zabobony tylko od 7 miesiaca sobie wszystko pomalu szykuj. ciuszki, kup lozeczko ( jak maz zlozy 2 tyg przed terminem to w sam raz ), wozek, inne pierdolki. Potem moze byc malo czasu, bedziesz sie coraz gorzej czula bedziesz coraz wieksza nie bedzie ci sie chcialo po sklepach latac. Po za tym juz teraz jak widzisz cos fajnego dla dziecka to kupuj, bo potem jak zobaczysz rachunki to padniesz trupem. Dziecko to baaaardzo duzy wydatek. Pozdrawiam i zycze Ci zeby dzidzius byl zdrowy i w terminie.

Zaczęłam na początku 7 miesiąca. Wcześniej mąż jedynie pomalował pomieszczenie. Trafiliśmy w samą porę, bo syna urodziłam na początku 8 miesiąca...:). Ostatnimi dopieszczeniami i tak zwykle zajmuje się partner/maż/rodzina, więc się nie przejmuj :).

Gość Mozart?
Kiedy chcesz i kiedy się dobrze czujesz.

Gość gośćGrzesiukkarola2341
Mąż szykował pokoik dla dziecka jak byłam w 6 miesiącu ciąży, chcieliśmy być pewni, że przed przyjściem na świat naszego malucha pomieszczenie będzie wykończone w pełni. Urządziliśmy go przy produktach kupionych na https://babydoro.pl/. Sklep ma wszystko potrzebne do pokoju dziecka, w klimacie typowo dziecięcym. Postawiliśmy na przedmioty w ciepłym różowym kolorze i jesteśmy bardzo zadowoleni z efektu :)