Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamicz

Co wziasc ze soba na porod?

Polecane posty

Gość Mamicz

Czesc dziewczyny, wszedzie wszyscy pisza o przygotowaniu wyprawki, o tym aby sie juz spakowac wczesniej itd. ale tak naprawde to ja sie zastanawiam co brac? 3body+koszulki dla dzidzi+ 1 pidzamka dla dzidzi Taki trojkat cieply dla dzidzi co sie ja tam wsadza jak spi 9 Pieluszek Smoczek, Krem do pupki, chusteczki nawilzajace Dla mnie - Pidzamka x2, stanik do karmienia, kosmetyki, duze podpaski. Cos jeszcze? Pomozcie, bo nie wiem co brac ze soba.

a ja sie radze dowiedziec w szpitalu czy masz brac ubranka dla dziecka, czy tylko komplet na wyjscie. u nas np szpital nie ma wlasnej pralni, brudy oddają do pralni komercyjnej, za ktorą płacą - wiec jak Ci dziecko zafajda ubranko to nie oddadzą przecież do prania, tylko zdejmą i wyrzucą! bo brudnego nie ma gdzie trzymac (na oddziale przeciez sie nie da). w zwiazku z tym cały pobyt na oddziale dzieciaczki spędzają w "szpitalnych" koszulkach, a ubiera się je tylko na wyjście...

Gość onienienie
nie mowi i nie wolno rowniez pisac "wziąść"!!! poprawna forma to "wziąć"!!!

Najlepiej jakbyś zapytała w szpitalu w którym będziesz rodziła. Ja dostałam taką listę od położnej ze szkoły rodzenia: Lista rzeczy potrzebnych do szpitala: DOKUMENTY: 1) dowód osobisty 2) aktualna książeczka ubezpieczeniowa 3) karta przebiegu ciąży 4) karty informacyjne z pobytu w szpitalu jeśli byłaś hospitalizowana WYNIKI BADAŃ: 1) grupa krwi (najlepiej krewkarta lub 2 wyniki z 2-ch pobrań krwi) 2) przy ujemnym Rh (Rh-) badanie na obecność przeciwciał DLA MAMY: 1) rozpinana koszula lub piżama wygodna do karmienia (2) 2) szlafrok 3) jednorazowe majtki (min. 6 szt.) 4) przybory toaletowe 5) ręczniki 6) podpaski (najlepiej jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek) 7) szczotka do włosów (ew. opaska, spinka lub gumka) 8) pielucha lub bawełniana chusteczka (do przecierania twarzy, do okładów) 9) lanolinowa pomadka lub tłusty krem do zmiękczania ust 10) kapcie 11) klapki pod prysznic Można mieć ponadto: 1) jednorazowe chusteczki 2) ręczniki papierowe 3) woda kosmetyczna w areozolu do odświeżania twarzy 4) piłka "jeżyk" lub 2 piłki tenisowe włożone do skarpetki (do masażu okolicy lędźwiowej) 5) coś do jedzenia i picia 6) skarpetki 7) specjalna poduszka do karmienia (pod główkę dziecka) 8) 2 staniki do karmienia 9) ręczny odciągacz do pokarmu DLA DZIECKA: 1) 15-20 pieluch jednorazowych w najmniejszym rozmiarze 2) chusteczki pielęgnacyjne 3) 3 bawełniane koszulki 4) 2 bawełniane cienkie czapeczki i jedna cieplejsza 5) 3 pajacyki (najlepiej rozpinane w kroku) lub 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów 6) skarpetki 7) ręcznik kąpielowy z kapturkiem 8) oliwka dla niemowląt 9) kocyk Ponadto osobno zapakowane ubrania dla dzidzi na wyjście. Położna śmiała się z tego że jak nie chcemy wrócić z maluszkiem do domu na boso czy w bieliźnie to radziła też spakować swoje ubrania.

Gość ja w szkole rodzenia dostalm
karteczke z wyszczegolnieniem : - karta ciązy, oryginalny wynik krwi - dowod osobisty, aktualne zaswiadczenie o ubezpieczeniu, ksiązeczke RUM - kapcie klapki pod prysznic - przybory toaletowe, pomadka ochronna do ust, mal gąbka, grzebien -recznik, koszula nocna rozpinana z przodu, szlafrok, skarpetki - biustonosz z odpinanymi miseczkami, jednorazowe majtki 3 sztuki - 3 butelki wody mineralnej niegazowanej, sok winogronowy, czekolada - fartuch ochronny i ochraniacze na obuwie ( dla tatusia) - jedno opkowanie tntum rosa -maltaan lub bepanthen purelan -aprat fotograficzny - oplata za pokoj komercyjny to w zielonej górze :)

Gość _____rodzice_____
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html

na sam poród przede wszystkim wodę mineralną! nie zapomnij też o laktatorze. Body ci się nie przyda bo dzidzi będzie miało odstający pępuszek:0 weź lepiej z 5 kaftaników i z 3 śpiochy. koniecznie z 3 pieluchy tetrowe, ręcznik dla dzidzi i dla siebie , herbatkę na laktacje, 9 pieluszek to za mało, weź z 30sztuk, koniecznie coś do wyciągania śluzu z noska np fridę albo gruszkę,

czemu akurat 9 pieluszek?? to mniej więcej na 1 dobę wystarczy... wszystko zależy od szpitala, być może przydadzą ci sie jeszcze podklady na łóżko, sztucce, kubek. Na pewno przydadza sie: koszula do porodu, reczniki (1 na porod jesli bedziesz korzystac z prysznica i/lub wanny), klapki prysznicowe i kapcie, siatkowe majtki, szlafrok, papierowe reczniki (do wycierania po podmywaniu sie), butelka 0,5 l z dziubkiem do roztworu tantum rosa (do przemywania krocza) no i sam proszek tantum rosa.

Gość weź słownik ortograficzny
analfabetko :O

Gość faktszok
wziasc? hehehehehehehe

Gość ____rodzice____
Wiek przedszkolny to szczególny okres w rozwoju dziecka. Do 6 roku życia następuje rzeczywisty rozwój mózgu. Im młodsze jest dziecko, tym szybciej przyswaja nowe informacje. Im później je przyswoi tym dłużej będzie trwał ten proces i będzie coraz trudniejszy. Niestety często nie zdajemy sobie z tego sprawy. Dlatego chcemy Państwu pomóc i zaproponować zestawy, pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Zestaw nr 3 to pond 150 literek i znaków o wysokości 5 cm do samodzielnego przyklejenia na blok techniczny, ( blok nie wchodzi w skład zestawu). Idealna pomoc do nauki alfabetu, pierwszych wyrazów, prostych zdań. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. http://allegro.pl/literki-do-nauki-alfabetu-czytnia-zestw-3-i1313276713.html http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-nr2-i1313720175.html http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-zestw-nr-1-i1313720239.html

Gość KoktajlMleczny
ja do szpitala musialam wziac tylko rzeczy dla siebie no i pampersy i chusteczki. Dzidzia miala zapewnione ubranka i kosmetyki (oliwka, krem do pupy, mydelko).

Gość lolitkaa99
telefon komorkowy a reszte jak bedzie trzeba maz/CHLOPAK/rodzina dowiezie ,ja praktycznie wszystko dostalam w szpitalu

Gość KoktajlMleczny
jak nie wezmiesz nic to wszystko dadzą. Bo nie beda mialy wyjscia :D

Gość peecza
I koniecznie jeszcze wez przenosne TV do ogladania seriali;)

Gość matki polki
weź cipe ona będzie ci najbardziej potrzebna:D

Gość kafeteria sie zepsuła
dupa też sie przyda jak rozerwie sie pochwa :D

Gość mama oliwkiii
weż dwie koszule noce ale takie krotkie, jedna do porodu byle jak a, pare ciuszkow dla dziecka wez i jak beda braly dziecko na kapanie to mow ze to twoje ciuszki i ci odniosa (ja tam robilam), wez 3 reczniki dla siebie, duzooo duzych podpasek tych najwiekszych! majtki jednorazowki i stanik do karmienia, jak nie bedziesz miala mleka to wez lepiej termos i czajnik i rozrabiaj sama bo ci z lask a dadz a.

Gość po co???
dziewczyny, po co te podpaski? czemu takie duze?

Gość ...............///
bo krewwwww leci przecież

Gość po co???
po porodzie? ja jeszcze nie rodziłam, nawet nie jestem w ciązy, ale jak to czytam to mnie to wszystko PRZERAŻA

Gość Monisia1989
Cześć mam 20 lat... i niedawno zostawił mnie chłopak z dzieckiem... dlatego, że mam nie łatwą sytuacje materialną postanowiłam zgłosić się do konkursu gdzie można wygrać kaszki, deserki itd. dla dzidziusia... Jedyne o co proszę to oddaj swój głos (codziennie możesz jeden) na mojego synka http://www.bobovita.com.pl/galeria_dzieci/zdjecie/58293/12 to nic nie kosztuje a może sprawić mu radość a mi pomóc materialnie... Kliknij proszę ten link http://www.bobovita.com.pl/galeria_dzieci/zdjecie/58293/12 a jeżeli wy macie tam zdjęcie odwdzięczę się tym samym.

Gość ...............///
no jesteś w połogu przecież i krew leci przez ok 6 tyg.

Gość po co???
ale az tak bardzo leci ze trzeba brac pieluchy, bo podpaski nie wystarczaja?

Gość i am not the same.....
leci że masakrka , zakladałam tampony , do tego podpaski i obkładałam watą i dalej leciało :( wszystko we krwi : (

różnie bywa, ale jak masz latac co godzine sprawdzac czy Ci przeciekła pdpaska to lepiej wez sobie paczke pieluchowatych i z głowy. lepiej miec wieksze i miec "zapas" miejsca w nich,niz miec za male i krwawic po nogach...