Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość STUDENTKAAAAAAAA

STYPENDIUM SOCJALNE. CZY MOGE DOSTAC?

Polecane posty

Gość STUDENTKAAAAAAAA

jestem na pierwszym roku studiow zaocznych. pracuje. zarabiam 1317zl brutto. mieszkam tylko z tata i tata tez pracuje. jego wynagrodzenie wynosi kolo1200 netto. moja mam nie zyje. czy jest mozliwosc abym dostala stypendium? prosze powiedzcie tylko tak czy nie

Gość STUDENTKAAAAAAAA
??

Gość załamany dyrektore
nie

Gość zdecydowanie nie
wasze dochody to 2500 tys czyli po 1250 na glowę a stypendium jest do 550 zł na głowę. ale nie wiem czy nie należy ci się jakieś stypendium z powodu tego ze jestes poł sierota

Gość zdecydowanie nie
wasze dochody to 2500 tys czyli po 1250 na glowę a stypendium jest do 550 zł na głowę. ale nie wiem czy nie należy ci się jakieś stypendium z powodu tego ze jestes poł sierota

Raczej nie masz takiej szansy. Sama zarabiasz wystarczająco dużo. A w zeszłym roku pracowałaś? Tata zarabiał tyle samo?

Gość antylopełe gnu
nie

Gość tyrrtyr
jak bys nie pracował to bys moze i dostał

Nie. Wasz dochód jest zbyt duży.

Nie. a Dlaczego? bo masz za wysokie kryterium dochodowe. Stypendium SOCJALNE jest dla osob, ktore maja niski dochod/trudna sytuacje zyciowa, materialna.U mnie prog dochodowy wynosi 500 zl w tym roku i jakbys zlozyla podanie to by Cie wysmiali...

Gość ggggggggggggggoooooooooooooooo
Wydaje mi się że tak ale najlepiej wejdz na stronę uczelni, na ktorej studiujesz i poczytaj o zasadach przyznawania pomocy materialnej. Każda uczelnia ma inny próg dochodów jaki mozesz mieć osiągnięty żeby mieć prawo do stypendium. A najlepiej złóż papiery i niech oni to tam policzą bo czasem jak sie liczy samemu to czegoś sie nie odliczy i potem okazuje się,że niby wychodzi za dużo i człowiek nie składa papierów a kasa przechodzi koło nosa.

Gość myślę ze nie
ale co za problem sprawdzić, jaki jest próg dochodów uprawniających do otrzymania stypendium. U mnie ok 600 zl na osobę.. Sytuacja życiowa niestety nieważna..

Gość nie ma opcji
Musialabys miec dochody co najwyzej 602 zl na osobe na miesiac, a masz 2 razy wiecej wiec nie da rady

Gość nie ma opcji
Nie dostaniesz, musialabys miec dochody max 602 zl na osobe na miesiac. A masz 2 razy wiecej

Gość ewiii
nie bo twój dochód jest za wysoki .Dochód nie może przekraczać ok 620zł na jednego członka rodziny

Gość fdsgdssdasfas
Idź do osoby zajmującej się stypendiami na twoim wydziale i ona ci wszystko powie co i jak.

Gość pucikotelka
nie

Gość chlop
a moze poszukujesz spo0nsora?

Gość ewelina00001
postaraj sie o jakies stypendium z ue jesli jest to mozliwe. jak nie to z tego co wiem na zaocznych studiach tez jest mozliwosc uzyskania stypendium socjalnego

Nie - o ile mi dobrze wiadomo kwota dochodu na jedna osobe w rodzinie nie moze przekroczyc 574 zl miesiecznie. Niestety w tym posranym kraju tylko kombinatorzy badz bardzo bardzo ubodzy moga dostac stypendium socjalne. A tak przy okazji to co za problem wejsc na strone uczelni i doczytac?

Gość a dlaczego masz pretensje
nie. dostajesz dodatkowo rentę po mamie.

Nie - o ile mi wiadomo kwota na jednego czlonka rodziny nie moze przekroczyc 574 zl. Niestety w tym kraju stypendium maja szanse dostac tylko kombinatorzy albo baaardzo ubodzy

Gość lolka8822122
nie

Gość belle de jour1
wydaje mi sie, ze nie