Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjhhrr

CZY MOJ KOT PRAWIDŁOWO JE ?

Polecane posty

Gość jjjhhrr

Nie mam niestety doswiadczenia, to moj pierwszy kot w zyciu. Zabralam ja jak miala 6 tygodni - niestety sytuacja do tego zmusila. Teraz ma 10 tygodni. I sama nie wiem czy ja karmie prawidlowo czy nie, nie chcialabym doprowadzic do tego ze sie dajmy na to upasie, czy tez odwrotnie, ze bedzie brakowalo jej skladnikow do prawidlowego rozwoju. Dzis np. kotka zjadla ok. 80 g mokrej karmy , prawie cala, mala, gotowana watrobke i troszke gotowanego kurczaka, troche "skubnela" suchej karmy / nie przepada za nia , wciaz szukam tej ktora bedzie jadla chetnie / . Czy to malo, duzo, w sam raz ? Czy ktos moglby mi pomoc... Nie chce jej zaszkodzic...

Gość kociołekMatołek24
Chyba troszkę kotkę przekarmiasz zwłaszcza że z Twojego opisu wynika, że to młode zwierzątko. Suchej karmy koty nie lubią, jeśli nauczysz je innego żarełka. Jedyny sposób, żeby się kotka do niej przekonała to przymusowa głodówka niestety i podsunięcie jej suchej karmy. Odradzam wątróbkę - roztyje Ci się po niej kicia.

Gość jjjhhrr
Watrobke dostala drugi raz w zyciu, bardzo ja lubi, ale wlasnie nie planuje jej dawac czesciej jak raz na 2 tygodnie. Kotka jest bardzo ruchliwa, duzo biega, skacze, jest bardzo ciekawska. Czyli mam jej dawac np. tylko mieso - i wtedy juz nie podawac mokrej karmy, czy moze nie dawac miesa, a tylko karme... Czego jest za duzo ?

Gość jjjhhrr
up