Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rsogf

Tabletki a ciąża

Polecane posty

Gość rsogf

Wiem, że już pewnie było mnóstwo takich tematów, ale potrzebuję rady. Biorę tabletki Microgynon i dziś powinnam dostać krwawienie z odstawienia, a tu nic... Zawsze miałam punktualnie, jakie jest prawdopodobieństwo ciąży??

Gość rsogf
Nikt się nie wypowie??? Ja umieram ze strachu........

Gość ja nie miałam wesela
:O czasami sie przesuwa ...

Gość rsogf
Ile się może przesunąć?? Byłam ostatnio w górach, więc może to przez zmianę klimatu??

Gość zakuta koza
to nie umieraj tylko zrób test

Gość rsogf
Dziś nie mogę, bo w mojej miejscowości nie ma aptek całodobowych.

Gość zakuta koza
zacznijmy od tego,że ty nie masz "cyklu" - zmiany klimatyczne raczej nie powinny wpływać na czas pojawienia się krwawienia z odstawienia

Gość rsogf
Faktycznie masz rację, mam nadzieję, ze to jednak nie ciąża. Tabletki brałam regularnie, żadnych leków nie przyjmuję..

rsogf jestem dwa lata na Microgrynon i własnie jestem w 5 tygodniu i zaczęło się tak samo, nie panikuj, ale zrób test.

Gość rsogf
Paulinka, to mnie pocieszyłaś! :/ Tragedia. Jutro idę po test, oby tylko był negatywny...

Ja zrobiłam 6 bo nie mogłam w to uwierzyć. A teraz biję się z myślami co robić. Pierwsze co usłyszałam od długoletniego partnera to to, że chce badania genetycznego. Żal... 3 lata razem i takie cos usłyszeć (nigdy nie dałam mu cienia powodu by tak myslał)

Gość rsogf
Współczuję Ci, co za kutas z niego. Ja jeśli jestem w ciąży to urodzę, bo już raz usuwałam i nie chcę tego przechodzić drugi raz...

Gość rsogf
Tabletki Artrotec. Współczuję Ci sytuacji. Ja akurat nie mam tak źle. Mam fajnego męża, mieszkanie i pracę. Chodzi o to, że ja po prostu nie znoszę dzieci i nie wiem co to będzie jak faktycznie okaże się, że to ciąża...

Ja tez nie mam dramatu jeśli chodzi o sytuację, ale mam to samo co TY. Ja po prostu nigdy nie chciałam i nie chcę mieć dzieci. Nie jest też tak, że jestem niodpowiedzialna, bo jednak ze swojej strony robiłam wszystko by do tego nie doszło, a teraz facet mi się zabrał i poszedł... Czytałam o tym, ale że nie ma 100% pewności. Kupiłaś je normalnie przez internet czy jak? Czy zwykły lekarz wypisze mi recepte?

Palinka, zastanów się, z czym będzie ci ciężej żyć. Nie pouczam, nie moralizuję, przemyśl to na zimno, logicznie. Faceta i jego problemy zostaw na razie na boku.

Capricornus Uwierz mi, że to dla mnie najtrudniejsza decyzja na świecie. Ja nie jestem proaborcyjna. Wiem jedynie, że nie nadaję się na matkę. Robiłam wszytko by temu zapobiec. Jestem na etapie analizy za i przeciw, słaniam się do "za", ale ostateczniej decyzji nie podjęłam. Facet to nie problem. O tym w ogóle nie myślę w tym momencie, ważne jest przyszłość i nie myślę o tylko mojej przyszłośći...

Tak czy siak, ta decyzja zaważy na całym twoim życiu. A czasami najprostsze rozwiązania są najgorsze. Powiem ci tak: ja przez kilka lat miałam syndrom "anty dzieci", no i ku mojemu zaskoczeniu coś mi się zmieniło. Także nigdy nic nie wiadomo.

Zdaję sobie z tego sprawę. Gdybym była pewna to wiem od prawie tygodnia i juz bym to zrobiła. Uwierz mi, że moja sytuacja jest lekko dziwna i chociaż rozwiązanie to nie jest w porządku to ofiarowanie komuś na dzień dobry n/n w akcie urodzenia to nie najlepszy początek. Ojciec naturalnie jest, ale nie może nawet figurować w akcie...

No to nie będzie figurował w akcie urodzenia i tyle. Dla mnie ten argument jest mega dziwny. Przynajmniej na starcie będziesz miała jasną sytuację.

Gość narayayayayaya
ja się dołączę do tematu, mianowicie: brałam tabletki naraya i teraz spoznia mi sie okres. Kochałam się z chłopakiem (ostatnią tabletke z blistra wzielam dzien wczesniej) on stosował prezerwatywę, ale niestety pękła (na szczęście nie doszedł!), strasznie "fiksuję", bo w końcu żadna antykon. nie jest na 100% a w śluzie mężczyzn też są plemniki ;/ Dodam, że miesiąc wcześniej brałam inne tabletki, ale pani dr mi zmieniła na naraye.

palinkaaa, nie popadaj w depresję i nie szukaj na siłę czarnych stron tej sytuacji, bo to ci w niczym nie pomaga. Akurat tu rozwiązanie jest proste i jasne.

palinkaaa, nie popadaj w depresję i nie szukaj na siłę czarnych stron tej sytuacji, bo to ci w niczym nie pomaga. Akurat tu rozwiązanie jest proste i jasne.

Gość rsogf
Paulinka!! Ja dostałam krwawienia... Koniec strachu. Tabletki przepisał mi lekarz ginekolog i wszystko kontrolował (usg, badania).

Gość rsogf
Jak coś to pisz na maila blackwidow1@o2.pl

Gość rsogf
Skąd jesteś?