Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja 8555

Lot do nowego jorku w tym przesiadka w warszawie czekanie 3 h

Polecane posty

Gość maja 8555

Witam, mam takie pytanie, lece drugi raz juz do nowego jorku, jednak za pierwszym razem mialam wylot z krakowa bezposrednio do nowego jorku, teraz mam tez wylot z krakowa i przesiadke w warszawie, wyladujac juz w warszawie mam trszkoe ponad 3h czekania juz na lot do nowego jorku, czy w tym czasie moge normalnie wyjsc poza teren lotniska??? normalnie z bagazem podrecznym?? a bagaz ten drugi rejestrowany juz go nie dostaje? i jeszcze takie pytanie, czy w bagazu podrecznym moge przewozic papierosy? jedno opakowanie? rozumiem ze zapalniczek napewno nie mozna? z gory dziekuje za odp, aa i lece LOT'em. jakby ktos mial jakies uwagi to prosze napisac:D jeszcze raz dziekuje!;)

Gość maliboo
nie wiem jak jest w Warszawie ale ja zazwyczaj w takich sytuacjach jak mam duzo czasu zostawiam bagaz w przechowalni bagazu i szlajam sie po miescie z podrecznym (zazwyczaj torebka)

Gość maliboo
aaa dopiero teraz zaskoczylam ze to jest jeden bilet

Gość GB/MB
Ja też lecę imam międzylądowanie , niestety pierwszy raz z przesiadką. Mam godzinę między jednym , adrugim lotem, czy muszę odbierać bagaż i dać na następny lot ?

Gość maliboo
moze zdzwon na informacje i po prostu sie ich zapytaj? bedziesz miala pewnosc

Gość maja 8555
GB/MB Ja też lecę imam międzylądowanie , niestety pierwszy raz z przesiadką. Mam godzinę między jednym , adrugim lotem, czy muszę odbierać bagaż i dać na następny lot ? wlasnie to samo mnie zastanawia, bo jest to jeden bilet, i zastana mnie czy musze ten bagaz odbierac i dawac na nastepny lot no nic najwyzej bede musiala zadzwonic, do lotu mam jeszcze miesiac wiec sporo czasu, jednak myslalam ze ktos mi tu udzieli odpowiedzi:D

Gość maliboo
ja raz mialam przelot z przesiadka i mialam wtope bo myslalam, ze musze odebrac bagaz w trakcie przsiadki, a okazalo sie ze nie trzeba ie o to martwic, sami przerzucili bagaz nie musiala nic dodatkowo robic, ale czas spedzilam na terenie lotniska

Gość maja 8555
wlasnie to by bylo troszke bez sensu, zebym drugi raz odbierala bagaz i od nowa ta sama czynnosc bylaby robiona, nawte im wygodniej jest odrazu przerzucic ;p

Gość GB/MB
Też mam jeden bilet, 1 godzina ,więc chyba nie zdążyłabym odebrać bagażu i go nadać w przeciągu godziny. Ja mam trochę gorzej bo mam przesiadkę w Moskwie, trudno w to uwierzyć , ale raz wylatywałam z Moskwy z Domododeva to ciężko w to uwierzyć, ale tam nikt nie mówił po angielsku !

maja co tam bagaz... hehehe gdybys tylko wiedziala z kim lecisz... ;D jak jestes po odprawie to normalnie jestes za gatem. nie powinnas wychodzic bo moga byc zmiany w kursach. do tego jak masz 3 godziny to nic nie zrobisz bo wokol okecia nic nie ma a z centrum nie zdazysz wrocic... ehehhee... ale powiem chlopakom zeby zrobili przelot... hehehhehee ;D

Jeżeli jeden bilet to bagaż od razu idzie do kolejnego samolotu i odbierasz go dopiero w miejscu docelowym. Z lotniska oczywiscie, że możesz wyjść. Papierosy możesz sobie na pewno kupić na lotnisku. Nie wiem tylko czy zdążysz tak znowu pospacerować. W okolicach lotniska nie ma nic ciekawego do zwiedzania :p

Gość maja 8555
no to swietnie:D mi generalnie chodzi o to by spotkac sie z kolezanka chociaz na godzinke na lotnisku w warszawie;) wiec pewnie umowimy sie tam, bo ja za bardzo po warszawie ogarnieta nie jestem by gdzies isc:D zastanawial mnie tylko fakt czy moge bez problemu sobie chodzic po przyklocie do warszawy i czekaniu na nastepny lot:D ja wlasnie mialam napoczatku leciec lufthansa z przesiadka w frankfurcie, jednak wybralam LOT ze wzg na to ze balam sie ze sie zgubie gdzies na tym niemieckim lotnisku haha:D

Gość maja 8555
no to swietnie:D mi generalnie chodzi o to by spotkac sie z kolezanka chociaz na godzinke na lotnisku w warszawie;) wiec pewnie umowimy sie tam, bo ja za bardzo po warszawie ogarnieta nie jestem by gdzies isc:D zastanawial mnie tylko fakt czy moge bez problemu sobie chodzic po przyklocie do warszawy i czekaniu na nastepny lot:D ja wlasnie mialam napoczatku leciec lufthansa z przesiadka w frankfurcie, jednak wybralam LOT ze wzg na to ze balam sie ze sie zgubie gdzies na tym niemieckim lotnisku haha:D

Gość maja 8555
a tak nawiasem mowiac wiecie ile sie jedzie z okecia do centrum warszawy?:D

ajjj ucielo mi posta... gsxr - < 8 minut samochod - 30min -1,0h w zaleznosci od pory autosan - 1h jak jest korek idz piechota...