Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość redrose02

wiza pomocy czy moge dostac PONOWNIE?

Polecane posty

Gość redrose02

WEiec moj problem polega na tym, ze gdy mialam 12 lat (o wize staralam sie w maju a urodziny mam we wrzesniu wiec rocznikowo mialam juz 13) dostalam wize na 5 lat, zupelnie sie tym nie stresowalam bo bylam jeszcze dzieckiem i traktowalam to juz jako 'kupno biletu' i bylam przekonana ze lece, wiec polecialam napoczatku lipca na 2 miesiace (wakacje) po czym pzrez te 5 lat juz nigdy wiecej nei polecialm, teraz mam 17 lat, i na te wakacje znowu chcialabym leciec a wiza mi sie konczy w maju 2011. wiec ponownie musze sie o nia starac. lece tak jak przedtem do brata mojego ojca on jego zona i dzieci maja obywatelstwo amerykanskie, a moi rodzice i rodzenstwo nie maja wiz ani nic z tych rzeczy nawet sie o nei nie starali, czy mozecie mi pomoc co mam mowic? bo nic nei pamietam z tego co wtedy wypytywal mnie konsul jedyne co pamietam to to ze sie pytal czy rodzice maja wize, ale bylam dzieckiem wiec dostalam a teraz chcialabym leciec w lipcu a juz we wrzesniu koncze 18 lat wiec nie chce by pomysal ze chce tam zostac, tutaj mam jeszcze 2 lata szkoly (jestem teraz w 2 klasie technikum) przepraszam za to ze sie tak rozpisalam ale naprawde strasznie sie przejmuje, wziac jakies zaswiadczenie ze szkly czy cos?? myslicie ze sa jakies szanse???

Gość redrose02
aaa i powiedzie cos na temat lotow? jaka linie wybrac? wczesniej lecialam LOTem ale slyszalam ze sie czesto psuja;/ moze lufthansa? o ile wgl dadza mi ta wize:(

Gość ddd32
mysle ze jakies szanse sa.. ale nigdy sie nie staralem o wize wiec nie wiem jak to wyglada

Tak naprawdę nie ma dobrej rady. Rozmowa z osobą, która wydaje wizę nie jest sztampowa. Radzę Ci, mów krótko, zwięźle i na temat. Nie nawijaj jak katarynka, nie wyciągaj teczki z dokumentami. Bo to tak naprawdę nie jest istotne. Poza tym powiem Ci tak " raz już chciałeś leć do stanów, a teraz jeszcze raz chcesz". Taka prawda.

Gość redrose02
wlasnie tego sie boje, ze skoro juz raz bylam to drugi raz mi nie dadza;/ i chyba njagorzej bedzie zapanowac nad tym mowieniem! bo ja starsznie duzo mowie a jeszcze jak jestem zdenerwowana to juz wgl ;d

Gość redrose02
wlasnie slyszalam tez to slyszalam, i rozmyslam jeszcze nad luthansa ? czy jakies inne polecacie?