Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzena lat 22...

Mam 22 lata i nie radze sobie w zyciu,brak dojrzałosci, co robic?

Polecane posty

"to znaczy nie boje sie isc do pracy,tylko nie chce,kojarzy mi sie z torturą(pracowałem miesiąc-ludzie byli straszni)" Kurcze, jakbyś spotkał jedną wredną kobietę, to byś uznał, że kobiety ogólnie są straszne. Albo spotykasz pięknie wypasione Porsche, które akurat właśnie się zepsuło, a właściciel z tego powodu wykrzykuje, że to zupełny złom. Wówczas też uznasz, że to totalne graty, gorsze od 126p sąsiada, który już jeździe tyle lat? Ja też pracowałem po trochę w kilku różnych miejscach (głównie zlecenie). Na bardziej poważnie zacząłem w jednym miejscu i była to masakra. Ale w tym roku załapałem się do dosyć fajnej roboty. I zdarzyło się tak, że przeskoczyłem z niej do po prostu świetnej (pomijając pieniądze :P) Próbując masz szanse, że trafisz w to, co Ci odpowiada. Ja jeszcze 4 miesiące temu nie myślałem, że będę tam pracował, ani w w ogóle w tej "branży". Nawet nie próbowałem sobie wyobrażać jak to jest.

Gość SZCZĘŚLIWI CI CO MAŁO WYMAGAJĄ
Najbardziej mi zal tego ,ze nie wiem co to mlodosc NIE PRZEJMUJCIE SIĘ :d W TYM POJEBANYM KRAJU, GDZIE SIĘ TYRAŁO OD LAT ZA 600ZŁ TERAZ ZA 1500, GDZIE WSZYSTKO KOSZTUJE, A LUDZIE SĄ FAŁSZYWI 90% LUDZI NIE WIE CO TO MŁODOŚĆ. CO W TEJ MŁODOŚCI MOŻNA ROBIĆ JAK KASY NA NIC NIE MA ? POLSKIE DYSKOTEKI TO TEŻ TRAGEDIA JAK POLSKIE DROGI. SZCZĘŚLIWI CI CO MAŁO WYMAGAJĄ :)

"Chcialam isc w tym roku na studia, mature dobrze zdałam. Ale pomyslalam : po co ? Znow meczarnia jak w liceum , nie mam znajomych , oni zbiorą sie w paczki a ja znow zostane sama ,ze swoimi kompleksami , i wyrzutami do swiata za moje niepowodzenie" Z takim nastawieniem wszędzie będzie męczarnia. Moje studia to właściwie lata zmarnowane, nic istotnego się nie nauczyłem, poza wiedzą o sobie i kombinowaniem :P Ale było w trakcie nawet całkiem fajnie. No i "papiór" się przydał. Zapytam, to to tematyka o której miałem założyć topik (i to wkrótce zrobię). Czym dla Was jest sens życia?

SZCZĘŚLIWI CI CO MAŁO WYMAGAJĄ - szczęście to tylko i wyłącznie stan umysłu. Kasa bywa pomocna, ale w ograniczonym zakresie. Wystarczy popatrzeć na "gwiazdy" i ich uzależnienia - świadectwo nieszczęśliwości. Ktoś kiedyś pisał "byliśmy biedni, byliśmy szczęśliwi"

ja mam podobnie.to znaczy nie boje sie isc do pracy,tylko nie chce,kojarzy mi sie z torturą(pracowałem miesiąc-ludzie byli straszni). Musisz wreszcie zejść na ziemi, zapoznać się i skończyć z myśleniem życzeniowym :D Życie nie jest różowe i nie będzie.

Wystarczy popatrzeć na "gwiazdy" i ich uzależnienia - świadectwo nieszczęśliwości. Paradoksy chodzą po ludziach :D

"Życie nie jest różowe i nie będzie." To ten paradoks, że różowe życie znudziłoby nas straszliwie (vide "gwiazdy"). Życie jest kolorowe, przez co potrafi być piękne. Potrafi i przyłożyć mocno.

Gość abcxyz
Proza zycia... Nikt nie mówił ze bedzie lekko ...

Gość gość
Trwało to już od kilku lat. Czułam, że cierpię na depresję i muszę uzewnętrznić to, co dzieję się w mojej głowie. Przebieg nie był taki stereotypowy, jak u większości dotkniętych – nie miałam napadu smutku, nie płakałam, kiedy było mi źle. Dobrze się z tym ukrywałam przed światem zewnętrznym. Problemem była wzrastająca obojętność i niemoc. Chciałam jakoś wyzbyć się tego problemu. I wtedy natrafiłam na stronę http://moc-energii.pl gdzie zamówiłam oczyszczenia aury, które było zalecane na takie problemy. Po 2 tygodniach od wykonania me problemy ustały…. znów stałam się bardziej empatyczna i zaczęło mi zależeć. Dzięki temu znalazłam pracę i poznałam nowych ludzi. Mam nadzieję że moje problemy już nie powrócą.