Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

River17

Hipisi

Polecane posty

Czy ktoś z Was, chciałby żyć w tamtych czasach? Żyć jak oni? Albo jak myślicie gdyby ktoś zaczął teraz inni podązyli by zanim? P.S. ja bym się i tak już raczej ledwo łapała bo mam 19 lat, a rodzinę mam mega wyluzowaną, ale ....taka jakaś tęsnkota mnie ogarnia kiedy o tym myślę

Gość Claud Hooper Bukowski
http://www.youtube.com/watch?v=JCXOo9OcPKY Manchester England England Across the Atlantic Sea And I'm a genius genius I believe in God And I believe that God Believes in Claude That's me that's me Claude Hooper Bukowski Finds that it's groovy To hide in a movie Pretends he's Fellini And Antonioni And also his countryman Roman Polanski All rolled into one one Claud Hooper Bukowski

River, kojarzę cię...chyba sprzed lat :D Ja też chciałabym żyć w tamtych czasach ;) "Tęsknie za czasami, w których nawet nigdy nie żyłem", gdzieś pisano ;)

No, trochę dawnu temu tu byłam ;-). ja tak samo! Ale sama w komunie nie zamieszkam. Czemuż to nie mają racji bytu?

Gość bard'ika
No, ja bym chciał żyć w tamtych czasach i być hipisem. Ale co do dragów to ograniczyłbym się do trawy. Hipisi wyginęli przez amfetaminę, LSD i heroinę.

z prostego powodu. aby żyć w tym społeczeństwie trzeba pracować a hipisi raczej nie chcą pracować ;p

Gość syntax error
...w tych czasach przecież to nie były aż tak odmienne czasy jeśli chodzi o miejsce, to już tak, w Polsce był komunizm ładnie to wygląda na filmach ale w gruncie rzeczy to były głupiutkie dzieciaki które uległy modzie na łatwe hasła o złudnej wolności ale sam chętnie spędziłbym to lato w SF :) http://www.youtube.com/watch?v=yUApTzuMxqg&feature=related

Ok, może ćpali, pili i byli niedojrzali, może marnowali swoje życie, i wracali do domu ....ale ...trzeba przyznać, że mieli więcej charakteru i odwagi od nas A dziś co mamy? Wyścig szczurów, ...

Nie mówię, że mieli racje, ale mieli odawgę głośno "wykrzyczeć " swoje poglądy, żyli jak chcieli. A dziś emo shitt nawet nie wie o co mu chodzi...

wykrzyczeli i co z tego? teraz żyją tak jak reszta społeczeństwa o ile jeszcze żyją emo to co innego. to najczęściej dzieci z dobrych domów którym się w dupach poprzewracało i nie są zbyt mroczne aby być Gotami i zbyt twarde aby być punkami

Niektórzy są martwi choć wciąż oddychają, a niektórzy wciąż żyją choć dawno już umarli...

być może ale tego świata nie da się łatwo zmienić... a szkoda. ten nasz świat został ułożony według błędnych zasad i praw. a źródłem tego była głupota ludzi i minie jeszcze wiele setek lat zanim się to zmieni

Gość syntax error
...trzeba przyznać, że mieli więcej charakteru i odwagi od nas A dziś co mamy? Wyścig szczurów, ... bez przesady jeśli porównać tę subkulturę do emo i innych obecnych wynalazków to widać jedną różnicę hippi byli autentyczni, nikt ich nie wymyślił, ich bunt przeciwko tzw: "systemowi", był bez sensu ale miał jakiś szlachetny rys w tle wojna w Wietanmie (której nie rozumieli, bo nie rozumieli zagrożenia komunizmem), która budziła oburzenie, bo istotnie była demoralizująca ale za centa, nie było tam prawdziwej refleksji polecam obejrzeć "Zabriskie point", te dyskusje :D pełne sloganów o wolności, podszyte ideologią komunistyczną i anarchistyczną to jest ten sam czas, gdy w maju, w Paryżu studenci, wywoływali zamieszki w imię, już dość jasno sformułowanych tez i trzeba przyznać, że mieli mniej wdzięku :D i uroku a przy tym byli otwarcie agresywni najlepsze co po tym czasie zostało, to muzyka, krwista i nerwowa, autentyczna, piękna

Gość syntax error
być może ale tego świata nie da się łatwo zmienić... a szkoda. ten nasz świat został ułożony według błędnych zasad i praw. a źródłem tego była głupota ludzi i minie jeszcze wiele setek lat zanim się to zmieni nasz świat jest lepszy (dla przeciętnego człowieka) niż świat sprzed 500 lat prawa zostały zmienione ale zasady na jakich się opiera, nie wynikają z głupoty ludzi ale ich natury, która nie jest ani głupia, ani mądra jest taka jakie są prawa natury, która wydała na świat ludzi mnie też ten świat się nie podoba ale nie ma innego i innego nie będzie, co najwyżej lepsza jego organizacja która jednak nie może zaprzeczać elementarnym naszym potrzebom to znaczy wymysły, takie jak komunizm, marzenia o powszechnej miłości, są szkodliwe, bo sprzeczne z istotą naszej natury w którą wpisana jest rywalizacja...

Gość bard'ika
Ideologia hipisów wymagała dopracowania, ale była słuszna. Niestety Nie kompletnie nie zmienili rzeczywistości. W ich czasach USA napadło na Wietnam, a siepacze US Army palili Wietnam, mordowali dzieci i gwałcili kobiety. Hipisi wymarli i dziś są tylko wspomnieniem, a tymczasem siepacze US Army spalili Irak, wymordowali wiele dzieci i zgwałcili wiele kobiet. Dziś robią to samo z Afganistanem.

Gość syntax error
bard'ika Ideologia hipisów wymagała dopracowania, ale była słuszna. :D dopracowania :D to dopracuj! Marksizm był rzekomo już spójną ideologią, wyznaczającą rozwój społeczny i jakoś się nie sprawdził, a Ty zakładasz, że jakiś bełkot naćpanych ludzi, wymaga jedynie dopracowania :D szkoda, że o napadzie na całą wschodnią Europę w 44 i wcześniej w 39 roku, napadzie na Koreę, wspieranie komunistów w Chinach, Wietnamie i wielu krajach Afryki i Ameryki Łacińskiej, nie pamiętasz widzę, że amerykańska łopatologiczna kontrsystemowa ideologia, łatwo wpada do głowy jak te pelikany :D