Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimi.pa

Pierwsz raz - czy było bezpiecznie

Polecane posty

Hej dziewczyny, wczoraj przeżyłąm swój pierwszy raz, i mimo że na zdrowy rozsądek nie powinnam się bac, to chyba naturalne że mam wątpliwości... Kochaliśmy się w 25 dzień cyklu, ale wcześniej moje cykle były nieregularne, ostatnio już trochę lepiej, od 30 do 36 dni. Mierzyłam sobie też temperaturę i z niej wnioskuję że owulację mogłam miec w 16 dniu (nagły spadek temperatury przez jeden dzień). Stosowaliśmy prezerwatywy, sprawdzaliśmy czy nie pękły ani się nie zsunęły, a chłopak biegał od razu do łazienki się umyc ;] Niby wszystko wskazuje na to że było bezpiecznie, ale potrzebuję chyba czyjejś opinii żeby mi przegadał do rozumu ;] PS. mam receptę na escapelle - tabletkę po - ale wolałabym teRAZ nie wykupywac (drogie i czytałam o skutkach ubvocznych. co myślicie?

Gość myślę, że
nie masz absolutnie powodu, by się czegokolwiek obawiać, a receptę zostaw sobie na taką "okazję" kiedy pęknie prezerwatywa bądź w ogóle nie będzie zabezpieczenia. To jest naprawdę duża ingerencja w organizm (spora dawka hormonów). Z własnego doświadczenia wiem, że potem sie wszystko rozregulowuje. Pozdrawiam :)

Gość alskakdosdq
XO escapelle to nie jest apap. Mozna to bezpiecznie lykac raz na pare lat. O ile w ogole mozna tutaj mowic o bezpieczenstwie...

Gość KAJANKA
JAK NIE MASZ POJĘCIA O ŻYCIU EROTYCZNYM GÓWNIARO TO PO CO SIĘ RŻNIESZ?

Gość anli
ile masz lat autorko??

Ludzie, spokojnie. Napisałąm przecież że logicznie rzec biorąc wiem że wszystko było bezpiecznie, przecież jak chyba widzicie zadbałąm o wszelkie środki ostrożności i nieprzypadkowo wybrałam taki termin, więc to że pytam o zdanie nie znaczy że nie wiem nic. Mam 19 lat a ta wypowiedź była spowodowana tym że to był mój pierwszy raz, więc chyba mogę odczuwac lekki niepokój i potrzebę zapewnienia przez kogoś z zewnątrz że wszystko było ok. Wybaczcie jeśli wypowiedziałąm się bez sensu, no ale chyba po to jest forum. Dzięki szczególnie za wypowiedzi o escapelle, głównie o to mi chodziło, bo mimo wszystkich pięknych słów o tej tabletce, dobrze jest poznac prywatne opinie. Pozdrawiam ;]