Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chłopak wstydliwej dziewczyny

antykoncepcja bez recepty

Polecane posty

witam mam na imię radek mam takie pytanie mam dziewczynę która za nic nie chce się wybrać do ginekologa po tabletki lub plastry antykoncepcyjne a ja nie mam serca jej zmuszać :) moje pytanie jest takie czy istnieją metody antykoncepcji bez uprzedniej wizyty u lekarza ? wiem że istnieje takie coś jak prezerwatywy ale jak by to powiedzieć dla mnie to żadna przyjemność czytałem coś o żelach piankach pigułkach ale wy się wypowiedzcie :) pozdrawiam i proszę o odpowiedź :*

Gość hjuikolpoijmk
Mam do sprzedania 4 opakowania tabletek anty jak zainteresowany zapraszam :)

Gość zyza myza
nie ma czegos takiego!!!!!!!!

Gość ,msmjkdjnm
jakie tabsy?

Gość chyba żart jakiś
hmmm dla cieibe to zadna przyjenosc ale laske wysylasz do gina tępaku!!!!

Gość hjuikolpoijmk
Sylvie 30

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
nie próbowała bym tabletek odkupionych od kogoś bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem. KAżdej kobiecie pasują inne tabletki i zamiast pomóc mogą zaszkodzić

Gość Shontella
Te najbardziej skuteczne metody antykoncepcji są niestety TYLKO na receptę. Tabletki, plasterki, krążki itp. Ja osobiście uważam, że osoba/kobieta, która nie chce iść do ginekologa, bo nie i już nie powinna w ogóle zaczynać współżycia. Jest dorosła? Niech idzie, zbada się, upewni czy wszystko ok, odpowiednio zabezpieczy i finito. Czego ona się boi? Wstydzi? Co ona myśli, że ginekolog padnie z wrażenia jak zobaczy jej cipkę? Przecież on się w swoim życiu tyle tego naoglądał, że pewnie już mu się chce rzygać na sam widok :classic_cool:

Gość 11211
a to Twoja dziewczyna nie chodzi do ginekologa na normalne kontrolne wizyty? czy po prostu wstydzi się poprosić lekarza o receptę? jeżeli opcja numer jeden to namów ją na wizytę! każda kobieta powinna przynajmniej raz w roku odwiedzić gina i wykonać cytologię! szczególnie wtedy gdy już rozpoczęła współżycie. taka wizyta to naprawdę nic strasznego. podejrzewam, że dziewczyna jest niepełnoletnia i boi się, że informacja o współżyciu może "wycieknąć" do rodziców. od razu mówię, że nie ma obaw - lekarza obowiązuje tajemnica. i pod żadnym pozorem nie kupuj tabletek przez internet! hormony to nie cukierki i naprawdę nie można ich łykać bez kontroli lekarza. takie branie nieprzepisanych tabsów może doprowadzić nawet do niepłodności!

przepraszam ale dla niej też to nie jest przyjemność i nie obrażać mnie tu kultury troszkę :) zachowojcie się poważnie nie chodzi mi tu tylko o mnie ale głównie o nią

Gość logiczne
ze musi isc do ginekologa po tabletki prawda a tycoś by chciał

no dobrze zagonię ja do ginekologa ;) no i jaki środek polecaćie dla 17 letniej dziewczyny tabletki plastry czy może coś zupełnie innego bo jestem już z nią długo i nie chcemy mieć dzieci przez przynajmniej 4 lata wiadomo nie chcemy dziecka narazie musimy sami sobie życie ułożyć

no dobrze zagonię ja do ginekologa ;) no i jaki środek polecaćie dla 17 letniej dziewczyny tabletki plastry czy może coś zupełnie innego bo jestem już z nią długo i nie chcemy mieć dzieci przez przynajmniej 4 lata wiadomo nie chcemy dziecka narazie musimy sami sobie życie ułożyć

Gość logiczne
uzywając antykoncepcji tez nie mozna jej ufac w 100% ona czasem zawodzi

Gość Shontella
17 latce ja polecam szklankę zimnej wody :classic_cool:

Gość Shontella
ciąży z tego nie powinno być, tak myślę :D :D :D Chociaz w dzisiejszych czasach, to już nic nie wiadomo 🖐️

ostatnimi czasy dużo się na ten temat naczytałem i wiem że nie ma 100 procentowej pewności a o co z ta woda chodzi bo nie rozumiem ... Po co wogóle takie głupie komentarze poprostu nie chcemy mieć dziecka i zniszczyc mu i sobie życia

Gość logiczne
sex jest dla dorosłych a nie dla dzieci którzy bawią sie w dorosłych a twoja dziewczyna chyba jednak musi isc do ginekologa bo tu nikt ci nic nie doradzi my nie lekarze!!!

Gość 11211
nie przesadzajcie, że 17 latka to dziecko. chyba większość ludzi rozpoczyna współżycie w tym wieku? autorze, jak Twoja dziewczyna pójdzie do ginekologa to on jej dobierze najlepsze tabletki ew. plastry. nie wiem ile macie funduszy na ten cel (w końcu to będzie comiesięczny wydatek), ale jeżeli jesteście ograniczeni finansowo to niech dziewczyna zwróci uwagę lekarzowi, że może przeznaczyć np. 30zł na tabsy. bo przeważnie lekarze przepisują te najdroższe, które wcale nie są najlepsze. no i koniecznie niech zrobi cytologię!!!