Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wisienka76

MC DONALDS OD KUCHNI CZYLI CO JEMY?

Polecane posty

Gość własnie ja tez jestemciekawa
wiecie?

Gość roladinia
jemy ,szybko , smacznie ,estetycznie,miło,z apetytem, można popić colą , w pobliży jest cpn. mozna zatankować

Gość ja niestety tak
moja siostra pracuje w mc donalds. skąd sa produkty to nie wiem ale myslę,że są to pół produkty bo jak mozna coś zrobić w 1 min od złożenia zamówienia? na pewno posiłki są niezdrowe bo w znacznym stopniu są przetworzone i to przecież są fast foody. ale siostra mówi,że reżim sanitarny jest, tzn. w oleju jest coś smażone max. 2-3 razy, wszędzie jest monitoring i nie można nawet włosów czy twarzy dotknąć-jeżeli tak zrobisz to musisz ręce umyć. wszystko jest dokładnie sprzatane. oni mają kontrole gorsze niż te sanepidowskie bo mają wewnętrzne kontrole co chwilę- przychodzi klient składa zamówienie i sprawdza czy wyrobią się w 1 min. a potem cała reszta kontroli- potrafią patyczkiem białym sprawdzić czystość fug na podłodze. jak coś nie tak to dany mc donalds traci licencję. wszędzie są managerowie czy jak to się pisze :) i kontrolują każdego. ona ogólnie nie narzeka, szef kest ok. ustala jej grafik do jej zajęć na uczelni. ogólnie jedzenie jest baardzo czysto przygotowywane, nie to co dawniej.

Gość ja niestety tak
chyba ktoś tu jest złośliwy :P ale to twój problem

Gość o rzeszty
czysto i higienicznie byc moze jest, jestem jak najbardziej w stanie w to uwierzyc. ale autorka chce wiedziec co jemy, wiec odpowiedz jest prosta. sztuczne bulki naladowane chemikaliami i cukrem. hamburgery zrobione z tkanki zwierzecej bardzo przetworzonej i wysmazonej do cna. frytki moze jeszcze sa nie najgorsze, bo to w sumie same ziemniaki (chyba) smazone w oleju roslinnym. te wszystkie szejki i desery lodowe sa z proszku, sztuczne, nie mylic z lodami zrobionymi z mlaka czy smietany i owocow. warzywa jak to warzywa, z bardziej lub mniej zdrowych hodowli. itp itd

Gość jak bedzie ....
nie jemy całe szczescie :D

Gość ale czy naprawde musicie
to jeść? albo przynajmniej ograniczyć, wszystko w nadmiarze szkodzi, nawet warzywa surowe

Gość Alicja UK
Powiem tak, pracowałam w Burger King za granicą i to co przygotowałam sobie sama było dobre ale nie chciałabym jeść tego co dostają klienci.A tym bardziej w Mc Donalds.Mięso dostają mrożone, tam polegało to na tym że prosto z zamrażarki wrzucało się na grill.Każda bułka na kanapkę jest tostowana w tosterze ale potem i tak wszystko ląduje w mikrofali.Podobno nie po to żeby podgrzać tylko zabić wszelkie bakterie tak mnie uczono choć klienci twierdzili że to podgrzewanie itp.W mikrofali podgrzewa się tylko część z mięsem, i serem, nie wolno wkładać całych kanapek z warzywami czy sosem.Olej niestety wymienia się co 2-3 dni z tego co pamiętam.Milkshake i lody nie były z proszku, do maszyny wlewało się mix mleczny coś jak mleko.Ściśle przestrzega się dat ważności.Osobiście nie lubiłam oszukiwac klientów i podawałam zawsze świeże drinki i frytki ale zdarzało się że menedzer kazał zlewać stare drinki i dosypywać lodu ja wtedy i tak po kryjomu robiłam nowy:)Od czasu do czasu takie jedzenie nei zaszkodzi ale odradzałbym picie napojów typu cola.W Polsce to i tak nic... w UK są stali klienci i to ludzie na wysokich stanowiskach, którzy dzień w dzień jadą na fast foodach:) tutaj nie wstyd jest zapytać o świeże frytki czy napój, czy porpostu zwrot pieniędzy za meala jeśli nie smakuje itp, w Polsce byłam ostanio w Mc Donalds po kawę i zapytałam o dodatkowe mleko, że mogę dopłacić a pani strasznie zdziwiona bo przecież to kawa z mlekiem ja mówię, że ok ale chciałam więcej bo nie lubie mocnej na co ona że drugi raz przecież to już kawa z mlekiem.Zapytałam znowu czy jest jakieś dodatkowe mleko a ona na to: tak mamy tu w lodówce to dać pani czy nie :P:P

Gość kromka chleba ze smalcem
Gowno ale smaczne, dobre jesli jest sie glodnym i chce sie szybko zjesc, tuczace jak cholera i nie zdrowe. Od czasu do czasu owszem, ale nie za czesto.

Gość miroizbycho
co do jakości jedzenia, dostarczane jest ono od najlepszych producentów , McDonalds nie może pozwolić sobie na afery typu konia, mięso wołowe to 100% wołowina( żadnych pazurów itp ) , jakby było inaczej to już dawno przeczytalibyście odpowiedni artykuł w gazecie , konkurencja nie śpi !!! nugetys z piersi kurczaka, jak i Crispy filet z piersi kurczaka, jednak skład mięsa to tu tylko 50% , podobnie w miesie z mcchickena i kurczakburgera , natomiast grilowany filet i skrzydełka to czyste mięso ;) Bajki że lody i shejki są z proszku też możecie sobie wsadzić... Frytki z pewnych odmian ziemniaka , olej roślinny , mieszanka olejów roślinnych dokładnie . Mięso jest zamrożone ponieważ to najlepszy sposób przechowywania mięsa pod wzgledem bezpieczeństwa ! Producenci we wszystkich krajach z górnej pólki , a mc Donald's płaci wcale nie małe pieniądze za te produkty !!! Nie zapominajmy , ze ciagle to fastfood, jednak jeden z najlepszych , nie należy tego traktować jako codzienny obiad , jednak nie należy sie bać wpaść tu na kawę . burgera , czy loda ;) Wszystko z umiarem

Gość powyzszy post mnie rozczulil
produkty z najwyzszej polki :D no sluchajcie, jest to mieso, owszem z wolu, zylki itp. normalka, jest tak wysmazone i zakonserwowane, ze w ogle sie nawet nie rozklada. pozytek dla organizmu zaden, oprocz wartosci energetycznej na tu i teraz. szejki i lody tez nie sa robione z mleka i owocow, chyba smak mowi sam za siebie ;) frytki faktycznie sa po prostu zeimniakami usmazonymi w olejach roslinnych, nie najlepszy pomysl, gdyz w tak wysokich temperaturach tylko tluszcz zwierzecy nie staje sie trucizna dla organizmu. buly - bez komentarza, chyba kazdy ich smak i "naturalnosc" juz rozgryzl. O smaczne dosc jest, dobrze miec wyjscie awaryjne, jak nie mamy czasu lub pieniedzy na normalne jedzenie, w malych ilosciach nas na pewno nie zabije. tylko chodzi o to, zeby miec swiadomosc, ze to nie jest normalne jedzenie i reklamy, jakie to wszystko zdrowe i naturalne mozna wlozyc miedzy bajki ;) O czystosc i higiena jest. dosc ze tyle ;)

Gość powyzszy post mnie rozczulil
wystarczy zrobic sobie w domu swiezego burgera z wolowiny (nic poza tym) i zobaczyc jaki smak ma 100% mieso i jak ten smak ma sie do burgerow z barow szybkiej obslugi, w tym w/w MCD.

Gość to sam syf jest
czytalam kiedys artykul o kobiecie, ktora podala maca do sadu, poniewaz zatrula sie miesem z burgera u nich i sprawe przegrala, bo udowanili, ze w tym burgerze nie bylo miesa...

Gość co wy ludzie widzicie w
tych fast foodach to nie mam pojecia. Tuczace i niesmaczne. Hamburgera wol sobie sama w domu zrobic niz jesc to badziewie.

Gość vccbcbcbc
"czyli co jemy?" chyba ty jesz:P smacznego:classic_cool:

Gość kurdeczko
no wiadomo, ze tuczace i niesmaczne, ze burger zrobiony w domu to jest zupelnie inna para kaloszy, szczegolnie jesli bedzie z lepszego rodzaju wolowiny, np. rozbefu. ale zdarzaja sie okazje, ze jest sie na wyjsciu, wycieczce, zakupach, wiec awaryjnie mozna sie poratowac ;)

Gość natasza mamciaa
Moje dziecko uwielbia kanapki z MC jednak jada je raz na kilka tygodni. Zawsze po zjedzeniu ma KACA- dosłownie wypija ogromne ilości płynów, to pewnie jest spowodowane ogromnymi ilościami soli.

Gość deretinka
ostatnio kupiłam Mc royala i byl tak slony ze maskara. nie wierze ze podłogi sa czyste b zawsze patrze i lezę a to okruszyny smieci albo frytki...

Gość o naiwnosci ludzka!
myślicie, ze nic nie da sie sknocić we frytkach? :-D błąd! :-D nigdy was nie zdziwiło to, ze frytki ZAWSZE mają taki sam kształt i długość? a przecież jak robisz frytki w domu to sa różnej długości, ponieważ tak wygląda ziemniak, jest okrągły/jajowaty i nigdy nie będzie z niego takich samych frytek. Ziemniaki (nawet najgorsze gatunki) suszy się na wiór (co juz wiadomo,ze wartosci tam żadnych nie ma), następnie dodaje rózne chemikalia, zeby uzyskac odpowiednią konsystencję i przeciska sie w fabrykach pzrez odpowidnie sita,stąd taki sam kształt i długośc każdej frytki :-D potem obsmażają je w oleju (starym i stęchniałym)który wsiąka i sprawia że proszek z ziemniaków pęczniej i mrożą, reszta potem to kupuje i smaży!! ponownie :-D smacznego P.S.kiedyś pokazywali to na Discovery How it's made

Ja tam wiem jedno :) decydując sie na jedzenie poza domem nigdy nie wiadomo co sie je, obojętnie czy w McDonaldzie czy w eleganckiej restauracji :) jak ktoś koniecznie musi wiedzieć co dokładnie ma na talerzu powinien jeść tylko to co sam zrobi z produktów wyprodukowanych tez tylko przez siebie

Gość 87857982jdjc
rozumiem zjeść tam od czapy, jak się jest na wyjeździe albo w sklepie długo, ale jak dla kogoś to norma to szok, obejrzycie sobie dokument o kolesiu co wcinał tylko w maksyfie, koszmarne wyniki zdrowia ! Wolę zrobić w domu hamburgery czy hot dogi . Trzeba się odżywiać zdrowo, jeśli chcę się cieszyć dobrym zdrowiem i kondycją. Wędliny i mięso robić samemu w domu na kanapki, najlepiej świniaka kupić ze wsi , od dobrego handlarza. Na wszystko trzeba zwracać uwagę.

Gość Grażamała
A ja jem tylko w Mc-ku prawie cały tydzień oprócz sobót i niedziel od 3 lat i nic nie utyłam bo pije Zioła Tybetańskie, polecam tym co maja problem z kilogramami.

Gość MamuśkaTrójki
jeśli chcecie naprawdę zobaczyć mc donaldsa od kuchni, to jak piszą na http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,260755 sami pracownicy, raz w roku ta knajpa ma dni otwarte właśnie od kuchni, sama byłam na takich z dziećmi :)

Gość gość
Frytki są odmrażane i smazone na starym oleju do chamburgerów plują i chamburgery są zrobione z 1procent mieęsa wiem to bo moja siostra tam pracowala

Gość gość
ta a ja jestem ciekawy czy jak dam ich burgera do badan czy tam jest 100% wołowiny i ze swieże produkty to co zrobią

Gość gość
MC DONALDS jest dobry ale tylko w smaku ale g****o sprzedają ! Na obrazku inaczej a do ręki jakiaś marna buła zrobic im przypał i tyle

Gość Marla

Czy ktoś z państwa zna przepis McDonald's  na kawę czai chodzi mi tylko i wylacznie o ich przepis.

Przepisy z internetu nie mają porównania 

Pozdrawiam