Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga18.

Ciaza i brak apetytu

Polecane posty

Gość Aga18.

Jestem w 5tyg ciazy. Czy to jest normalne ze nie mam ochoty na jedzenie? Ze na sama mysl o jedzeniu mnie mdli?

tak , to dopiero poczatek ja jestem 10 tyg poczstek 11 a nie mam jakiegos ekstra apetytu wszystko przed toba :)

Gość Aga18.
A mi kolezanka powiedziala ze przez to moge miec anemie. Myslalam ze ze mna cos nie tak ze nie mam apetytu..

Gość mamachichi
normalne-ja tak mialam przez 4mies, a jak juz cos zjadlam to wymiotowalam,anemie mialam delikatna pod koniec ciazy

mozesz, ale jak sie to bedzi za dlugo ciągnęło. na etapie na ktorym jestes prawie wszyskie ciezarne sie obrazają na jedzenie :) przejdzie Ci.

nie nakrecaj sie zaraz anemia :) spokojnie nie musisz jesc za 10 zaraz ogorkow z nutella pij duzo , jedz tyle ile potrzebujesz , nawet gdyby to byl 1 kartofelek nie martw sie czasami kobiety traca na wadze w 1 trymestrze :) nie nakrecaj sie smaki jeszcze przyjda , ja na poczatku 11 tyg a smaki to dla mnie obce slowo , jem tyle co zawsze tylko ze czesciej :) obiad jem na 2 raty :D jesli nadejda wymioty i kazdego dnia po kilka razy i jadlowstrectwo wtedy moze grozic anemia

Gość Aga18.
A jak sie rano budze to tak sie zle czuje ze marakra. Dopiero za jakies 2 godz dochodze do siebie

kazda przechodzi ciaze inaczej inna ma wymioty mldosci , druga nie zna zadnych z tych niedoleglowosci , inna ma juz brzuch w 4 miesiacu inna natomiast w7 miesiacu :) nie zamartwiaj sie na zapas choc wiem ze to trudno przychodzi :) a takie black out w ciazy tez miewalam , do mnie mowili o literce A a ja mowilam o literce M :D

Jasne, ze normalne. Ja jestem w 13tyg i tez zbytnio apetytu nie mam. Ciagle mi niedobrze, nawet po wodzie, moge jesc tylko male porcje, bo inaczej kiepsko sie czuje i zoladek mnie boli, ale to i tak nic nie daje. Polozna zapewnia mnie, ze to normalne i nie ma sie czym obawiac. Jestem juz po 1 Usg i dzidzia zdrowa.

Gość Aga18.
Wymiotow nie mam jak na razie:) moja kolezanka pod koniec 3 mc miala wymioty wiec moze jeszcze one nadejda

Gość kalkulatora
W drugim trymestrze raczej odzyskasz apetyt. Ja nie mam i nie miałam żadnych napadów wilczego glodu, nie jest ani więcej, ani jakos inaczej niz przed ciażą. No a na poczatku to brak apetytu jest raczej normalny, przez mdłosci. Większość cieżarnych na poczatku trci na wadze. Nie bój sie, nic ci nie będzie.

Aga18. Wymiotow nie mam jak na razie moja kolezanka pod koniec 3 mc miala wymioty wiec moze jeszcze one nadejda one moga nadejsc :) mi pojawily sie w 8 tyg raz na tydzien zwymiotywlaam zobacze jak w tym tyg :) ja powiem ci ze sama nie wiem co mam jesc , bo szynki mi jakos za slone sa , wszystko mi zobojetnialo :D zobacze pozniej ale za to bardzo bardzo lubie owoce :) poczekaj wszystko przed toba nie zamartwiaj sie :)

Gość Aga18.
Mnie tez bolal zoladek ale jak rano zjadlam, bo jakis tydzien temu jeszcze normalnie jadlam.

Gość Aga18.
No wczoraj mamie powiedzialam o ciazy i dobrze to przyjela:) a tak sie balam.. No mam nadzieje ze nie bede przechodzic tych wymiotow :P

spokojnie , pamietaj ze tak jak sie miala kolezanka nie ozn ze u ciebie tak samo bedzie kazda jest inna :) choc ja jestem czerwcowka i tak czytalam wpisy dziewczyn i zauwazylam ze wymioty pojawialy sie w ok.8 tyg :) powodzenia nie wkrecaj sobie zaraz ;) oszedzaj sie i wszystkiego dobrego :)

a ja jestem w 28 i nie mam apetytu za bardzo przytyłam 5kg, ale to pewnie sam biust i malusi brzuszek a wszystko jest ok wiec bez paniki:P

"bEbE86 - a ja jestem w 28 i nie mam apetytu za bardzo przytyłam 5kg, ale to pewnie sam biust i malusi brzuszek a wszystko jest ok wiec bez paniki" praktycznie mozemy sobie ręce podac :)

Gość a tam od razu anemia
ja jestem w 17 tc i od samego poczatku jestem obrazona na lodowke :-) jem malo i poki co przytylam 1 kg. staram sie jesc duzo wazyw i owocow, fasolka, warzywa zielone, banany itp. Poza tym LODY to hit ciazy! miesa nie jem prawie wcale... w tym tygodniu ide na badania, bo chyba morfologia mi troche mimo wszystko spadla...

Gość Santinkaaaaa
tak

Gość Aga18.
To dziekuje za rady i zycze wszystkiego dobrego:)

Gość kijevna
zrób sobie jednak sprawdzenie krwi, czy przypadkiem już nie masz anemii - ja jestem juz dużo dalej w ciąży, ale od kiedy mam anemię to się tak własnie czuję względem jedzenia - najchętniej bym nic nie jadła

Gość brak apetytu
w I trymestrze jest normalny. Ja mialam straszny wstręt do jedzenia i schudłam 5 kg.

ja mam niskie żelazo i musze łykać, ale anemii nie mam :) to może i od tego faktycznie, albo no taki organizm, ktory nie potrzebuje zbednych kalori

Gość Aga18.
Przed ciaza to jadlam malo a obiad rowniez. A czekolade, ciastka moglam jesc i jesc a teraz na czekolade patrzec nie moge i mnie mdli jak na nia patrze. W srode ide do gin i z nim pogadam ale jak bylam wczesniej u niego to mi powiedzial ze da mi skierowanie znowu na badania bo jak bylam u niego pierwszy raz to dostalam skierowanie na badanie krwi i zastrzezen nie mial co do wyniku