Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Safari

Piasek lub kamień w śliniance !!!

Polecane posty

Laryngolog podejrzewa, że mam kamień lub piasek w śliniance !! Mam skierowanie na usg, ale bardzo się boję co z tego wyniknie. Gdyby okazało się, że jednak jest ten piasek lub kamień to jak to się leczy ?? ktoś może spotkał się z takiem problemem ??

Gość spanishgirl
Ja bylam o to podejrzewana ale jednka bylam chora na co innego.Nie wiem jak sie leczy niestety

Laryngolog ci go wyskrobie jesli sie da, albo zoperuja. Moj tata ma kamien, ale nie operowal go, a wydlubac sie nie da i czasem jak zje cos np. kwasnego to wtedy slina przesuwa go bardziej i widac mu taka gule, po jakims czasie kamien zchodzi nizej i znow jest ok. To nic strasznego :)

mialam maly kamien w sliniance. lekarz polecil kupic ... cytryne i jesc po plasterku. pomoglo, kamien zostal wyplukany przez nadmiar wytworzonej sliny.

Dziękuję wam bardzo za rady. :) Mam nadzieję, że obejdzie się bez operacji, bo naprawdę nie chciałabym tego doświadczyć. :( Poczekam do piątku wtedy mam usg i zobaczymy co z tego wyniknie. ;)

Gość Wylaz
Witam. Czy w niedalekiej przeszlosci stosowal ktos z Panstwa gumy do zucia nicorette lub niquitin. Odnosze wrazenie , ze stosowanie tych gum bylo powodem powstania kamienia w mojej sliniance. Prosze o maila. Pozdrawiam. Darek. wylaz@o2.pl