Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bdu e gweidh w8e3ryd8q3

beznadziejna sytuacja finansowa :( jak wybrnac?

Polecane posty

mam 2 letnie dziecko,nie moge isc do stalej pracy bo nie mam go z kim zostawic,do przedszkola za male(przyjmuja od 3 lat) a zlobkow w naszej okolicy brak :( co robic zeby dorobic? (darujcie sobie sponsoring itd) jak dorobic?

Gość dobrać drugie dziecko i
zaopiekować się nim za kasę, korepetycje jakieś, robienie zakupów sąsiadom itp, itd. Albo męża na drugi etat posłać

maz juz pracuje na 2 a u nas wies,beznadziejne zadupie :( nikt tu nian nie wynajmuje o zakupach nie wspomne :(

Gość kocham Wilno
mozesz zajac sie czyims dzieckiem. u siebie albo u tego dziecka. zabierasz swoje i jazda :) moja znajoma tak pracowala, miala 40 godzin tygodniowo, placili jej 8 zl/h i miesiecznie miala ok 1200 zl na reke. oczywiscie nie masz w tej branzy zadnego zusu ani ubezpieczenia ale jesli tylko o kase ci chodzi to polecam :) dzieci fajnie sie razem bawia a ty nie musisz siedziec np na kasie w markecie i sie wkurzac z jakimis wrednymi ludzmi tylko zajmujesz sie dwojka (albo wiecej) dzieci.

Gość mam duzo wolnego czasu
allegro

Gość kocham Wilno
jak zadupie to faktycznie wiekszy problem ;/

Gość mąż na 2 etaty i jeszcze
brakuje? To ile on zarabia, że wciąż tak beznadziejnie jak piszesz?

ale zeby zaczac na allegro to tez trzeba miec kase zeby zainwestowac a ja nie mam :( kiedys sprzedawalam portfele torebki itd ale jest tyle tego ze raz na tydzien jak ktos cos kupi to jest dobrze :( a to tanie jest wiec to nie zarobek :(

znaczy nie chodzi ze maz beznadziejnie zarabia chodzi do pracy a po pracy kiedy wraca do domu spawa ogrodzenia dla ludzi.ale ja tez chce dorobic jakos :( mamy troche zobowiazan do utrzymania dziecko samochod :( wiem ze ludzie maja duuuuzo gorzej,my mamy dom auto zdrowe dziecko nie glodujemy na rachunki tez starcza ale....ja bardzo ograniczam sie w kupowaniu sobie czegos dla siebie bo wiem ze jemu jest ciezko :( nie mam juz w czym chodzic :( chcialabym kupic piecyk do domu zeby bylo cieplej znaczy taki kominek a to drogie jest i juz nas nie stac :(

i mamy tylko jeden pokoj dla siebie bo domek jest maly w 2 pokoju mieszkaja rodzice( dom jest nasz a oni maja dozywocie zapisane) jest jeszcze moja siostra ktora ma dopiero 13 lat ( ja jestem 12 lat starsza) tez musi meic jakis pokoj :( chcielismy zrobic remont poddasza to mielibysmy wiecej miejsca ale juz nas nie bedzie stac na splate kredytu :(

Gość taa niedobra pupa
to macie beznadziejna sytuacje czy wam starcza? Bo same sprzecznosci piszesz...

Gość mąż na 2 etaty i jeszcze
hmm, skoro rodzice w drugim pokoju, to czemu nie mogą się zająć dzieckiem a ty do pracy? Może za jakąś niewielką kwotę by się zgodzili? Wprawdzie to nie moja sprawa, ale chyba zaczęliście nie od tej strony co trzeba. Najpierw praca i zapewnienie warunków do wychowania dziecka a potem dzieciak, a nie odwrotnie jak u was...

ja nie pytam czy nasza kolejnosc byla prawidlowa to nasza sprawa.poza tym jakby sie dziecko urodzilo i tak bym pracowac nie mogla,pracowalam i musialam odejsc bo rodzice tez pracuja-ojciec jezdzi na hute a mama na kasie w pobliskim miasteczku.nie zostana mi z dzieckiem.siostra tez bo sie uczy i za mloda jest.

poza tym wtedy gdy decodowalismy sie na dziecko byla troche inna sytuacja-jego rodzice maja 2 mieszkania w jednym mieszkaja 2 mieli jemu zapisac ale kiedy powiedzial ze chce mieszkac w domu a nie tam w mieszkaniu nie zapisali mu tylko wynajeli i sobie biora kase.no ok ich mieszkanie ale obiecali nam zapisac a my chcielismy sprzedac i za ta kase zrobic remont :( maz jest jedynakiem.

Gość no to nie dorobisz bo do pracy
nie pojdziesz, zainwestowac tez w nic nie możesz więc nie ma szans na zarobek bo jak? Pieniadze z nieba nie spadaja, nie wiedzialas o tym? :o Też chciałabym siedzieć całymi dniami w domu i jeszcze żeby kasa mi na konto wpływała ale tak się nie da. Jedyne wyjście to iść do pracy i wynająć opiekunkę, z tym że jakie masz wykształcenie? bo jak pójdziesz pracować do sklepu to wiele nie zarobisz i będziesz musiała większość wypłaty dać opiekunce...