Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stalingrad

Aborcja - do którego tygodnia powinna być legalna?

Polecane posty

Generalnie jestem wrogiem aborcji, ale ciekawi mnie zdanie pań w kwestii czasu. Do którego tygodnia ciąży wolno waszym zdaniem usunąć ciąże (nie mówię o specyficznych okolicznościach typu kryminalnych i medycznych)?

Do 8 tygodnia czyli do czasu wykształcenia zawiązku mózgu.

Słyszałem, że do 6 tygodnia wykształca się mózg (42 dzień). Generalnie jestem wrogiem jakiejkolwiek aborcji (poza gwałtami i czynnikami medycznymi).

Gość malinowa.mamba112
Pytasz o moje zdanie, zatem uważam, że w ogóle nie powinno się dokonywac aborcji

Co kraj to obyczaj. W Wielkiej Brytanii do 24 tygodnia, w Niemczech do 12 tygodnia, w Portugalii do 10 tygodnia.

Gość nananana,,,,
"poza gwałtami"----- a dlaczego poza gwałtami ? Takie dziecko nie jest niczemu winne - dlaczego go zabijać ?Ma takie samo prawo do życia jak dziecko poczęte z miłości.

Gość do 12 tygodnia
i koniec

Gość nananana,,,,
My nie mamy prawa decydować kogo możemy zabić a kogo nie!!Każdy zasługuje na życie i nie wolno nam odbierać takiej szansy nikomu.

Gość do 12 tygodnia
nie dla każdego płód jest dzieckiem, wiec taka gadka o odbieraniu życia jest bez sensu.martwcie się lepiej o dzieci już narodzone, które są niekochane, bite molestowane! tam walczcie o ich prawa a nie fanatycznie bronicie praw embrionów!

Gość nananana,,,,
Życie zaczyna się od momentu poczęcia ...

aborcja, to niepojęta sprawa, może być także dobrodziejstwem. W świątecznej gazecie wyborczej, jest artykuł o zapomianym troche ludobójstwie w Rwańdzie. Jedna z kobiet została wielokrotnie zgwałcona, w wynniku czego zaszła w ciążę. W obozie uchodzców inne kobiety w tej samej sytuacji, poddawały się aborcji, by potem dalej normalnie żyć. Ona miała sen by dziecko się urodziło i urodziła, by nienawidzieć je z całej duszy.... gdy dziecko miało dwa latka, zapytało, kto jest jego tatusiem, co przywołało w niej wspomienia tego strasznego dnia, że dziecko zbiła po twarzy, teraz żyją ono rośnie pełne nieszczęścią, ona pełna nienawiści do niego....gdyby zrobiła to co inne, i poddała sie aborcji, żyła by bez tej żywej pamiątki swojego bólu, a z drugiej strony dziecko jest nic niewinne i nawet Salomon mógłby się w jajca ugryźć i nie rozwiązać tego problemu....

Gość do 12 tygodnia
nie dla każdego życie zaczyna sie od momentu poczęcia!

w momencie poczęta zaczyna się coś, co może być życiem. Jeśli zważyć na to, że około 70 % zapłodnionych jajeczek nie zagnieżdża się w macicy, więc jak tu mówić o życiu, a nie daj Boże zagnieździ się w jajowodzie, może być przyczyną końca życia swojego i kobiety......

Gość w przypadku nie odbycia
stosunku seksualnego w dowolnym wieku. Szykuj się stalingrad bo aborcjoniści już po ciebie jadą :classic_cool:

Wyraziłem swoje zdanie o gwałtach - kobieta ma prawo. Ale kurwa nie na zasadzie "bo mi się bzykać chciało".

Gość do 12 tygodnia
ja tez nie popieram aborcji jako antykoncepcji (myślę że to skrajne przypadki, dla kobiety to też żadna przyjemność), ale nawet jesli jakaś będzie chciała się wyskrobać bo sie nie zabezpieczyła to i tak to zrobi a a Twoje gadanie nie ma żadnego znaczenia.

Gość kot13
Stalingradzie- a do prostytutki jeszce się obronco życia i święty człowieku nie wybrałeś? Bo zdqaje się to ostatnio planowałeś- wczoraj też. Mierzi mnie hipokryzja.

Gość w 1 cyklu i w dodatku
czego sie czepiacie stalingrada ? przezylyscie gwalt ? nie wiec teraz sobie wyobrazcie idziecie droga z pracy jest zima ciemno nie ma nikogo i zostajesz zgwlacona przez jakiegos zwyrodnialca , zachodzisz w ciaze i co masz urodzic bo dziecko nie winne ? tak zgadzam sie dziecko nie winne to fakt , ale tu chodzi o psychike osoby zgwalconej wiec dla mnie to jest powod do aborcji ,i za wskazaniem medycznym wiec nie pieprzecie bo nie wiecie co do gwalt , mam w bliskiej rodzinie osobe ktora takie cos przezyla :O i nie zycze nikomu

Gość w 1 cyklu i w dodatku
ciekawa jestem ktora by kochala dziecko z gwaltu jakiegos debila zwyrodnialca to nie ma zycia rozumiesz ? matka dziecko pozniej nienawidzi , nie jest w stanie go pokochac , myslisz ze dziecko bylo by szczesliwe ? JESTEM ZA ABORCJA ZE STRONY MEDYCZNEJ I KRYMINALNEJ

Gość kot13
stalingradusiu , już rozmawialiśmy o tym chyba- aborcja ma tyle z prostytucją, co seks z zajściem w ciążę. A wczoraj pisałeś, że masz ogromną chcęc naprostytutkę, zdaje się jakąś bruneteczkę- czyż nie?Obrzydlistwo ( nie prostytucja a h i p o k r y z j a Twoja chłopcze)

to dziecko miałoby też moją krew,rosłoby w moim ciele.Kochałabym to dziecko,bo byłoby też moje.

Sądzę, że prostytutki to mistrzynie antykoncepcji. A jaki związek ma temat "ostatnie 3 rzeczy w życiu" a aborcja?

Gość kot13
odpowiedzialny facet mówi o tym , że prostytutka to mistrzyni antykoncepcji? A MOŻE MISTRZYNI ABORCJI- SKĄD WIESZ?

Gość enoyy1
na to pytanie pewnie ta szmata FRIBEE zna odpowiedz