Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam tez ten probl

PODKŁAD czy PODPASKA??

Polecane posty

Gość mam tez ten probl

czy po porodzie wystraczy zwykla najwieksza podpaska czy musza byc podklady poporodowe?? jak to jest? wlasnie sie zastanawiam co lepsze......

Gość Cześć dziewczyny . Zapraszam
w szpitalu mialam podklady pierwszego dnia, drugiego juz podpaski i w domu tez podpaski

Gość gryczka
Z tego co wiem moga być duże podpaski, ale bez żadnych plastikowych siateczek, tylko takie bawełniane.

Gość mam tez ten probl
czyli nie ma co zaopatrzac sie w te "mini materace"??

Gość mam tez ten probl
no wlasnie a dlaczego nie moga byc np always tylko musza byc zwykle higieniczne?? ...o zakazenie jakies chodzi ze jest sie bardziej podatnym czy co? Bo wydaje mi sie ze jak jest siateczka to wtedy podpaska ladnie wch;ania a jak jej nie ma to wcala krew jest caly czas "na wierzchy" i caly czas dotyka tych miejsc.....;)

Gość dagusia lipcowa
Podpaska bawełniana jest delikatniejsza i mniej podrażnia intymne miejsca

jesli bedziesz rodzic sn to ta siatka bedzie ci podrazniac , jesli cc to ja cały czas uzywałam ta z siteczka

Ja od początku po porodzie miałam normalne krawawienie takie jak w czasie miesiączki, więc zakłdałam podpaski-alwaysy. Ale na sali poporodowej założyli mi taką grubą podpaskę.

Ja rodziłam sn i używałam podpasek z siateczką i nie podrażniały. One sa wlanie bardzo glaciutkie i miekkie i byly wygodne dla mnie. Bawelnianych nie lubie, bo krew sie zle wchlania i czuc taka wilgoc.

Gość madziaaaaaa26
Pierwsze 3-4 dni miałam podkłady. W domu już zwykłe podpaski. Na noc zakładałam wersję Maxi hehe

Gość gggggggrrrrr........
tu chodzi o to ze te zwykle podpaski nie przepuszczaja w wystarczajacym stopniu powietrza bo zazwyczaj maja folie... a po porodzie "tam" musi "oddychac" :P Wentylacja, mile panie, dobra wentylacja to podstawa :D

Gość mam tez ten probl
grrrrrrrrr masz racje ze wentylacja tam wskazana ale chodzi o to zeby ta krew sie wchlaniala a nie zostawala na wierzchu.....wiesz o co mi chodzi...:)........ MAJTKI POPORODOWE czy ZWYKLE NORMALNE majtki takie jak na codzien sie chodzi?? GAZIKI........DO PEPUSZKA jakie najlepsze??

Gość ze nieprzepuszczaja powietrza
to raz, a inna sprawa to taka, ze gdyby cos sie dzialo, jakies zakazenie, wydzielina poporodowa bylaby jakas nieprawdilowa, to majac chlonna podpaske nie da sie tego zauwazyc, a podklady poporodowe sa zrobione wlasnie na wypadek tego typu sytuacji. i dlatego nie sa tak dobrze chlonne jak podpaski.

Gość ze nieprzepuszczaja powietrza
krew sie dobrze nie wchlania, co znaczy, ze przeszkadza, czujesz dyskomfort, a to znaczy ze lecisz do lazienki zmienic podklad na nowy. i oto tez chodzi, o przesadna higiene. majac chlonna podpaske jak jest mala plama to sobie odpuszczasz;)taka podpaska wchlonie wiecej nic powinna i ty w tym chodzisz, a to jest bardzo niehigieniczne, zwlaszcza po porodzie.

Gość mam tez ten probl
nie, nie prawda ze sobie przez to odpuszcze/am ze sie lepiej wchlania.....wlasnie o to chodzi by sie wchlanialo a krew ktora ze mnie uchodzi nie wylatywala poza podpaske co znaczy np na lozko czy pizame.....wiesz o czym mowi. A o przesdanej wtedy higienie chyba wie kazda ze trzeba ja stosowac;)

Gość rose***
u mnie podklady byly jeszcze tydzien po porodzie,lalo sie ze mnie poprostu,i wiem ze podpaska nie dalaby se rady

ja mialam podklady +podpaski takie specjalne poporodowe. Sa ogromne ale sie sprawdzaja;) Te podklady to tak sa dla bezpieczenstwa jakby cos przemoklo;P Bo potem w szpitalu krzywo patrza;) np. jak ja rodzilam to pielegniarki wrecz kazaly podklady podscielac zeby nie zabrudzic poscieli

Gość vfdcsax
zwykła podpaska jest za mała, ja te podkłądy musiałam wymieniać co 30 min bo były CAŁE zakrwawione. A podpasek to bym chyba 3 narz musiała włożyć.