Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pufa z aksamitu

Zabawy z rocznym dzieckiem.

Polecane posty

Gość pufa z aksamitu

W jaki sposób bawicie się ze swoimi dziećmi? Co robić, w co się bawić?

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
to chyba zależy czy dziecko chodzi już czy nie mój synek już chodził i najlepszą zabawą było gonienie mnie po domu a tak poza tym układaliśmy klocki, zabawa z garnuszkiem na klocuszek i lubił się bujać na koniku bujanym

Gość pufa z aksamitu
Moje dziecko dopiero zaczyna chodzić. Dzisiaj zrobił samodzielnie kilka kroków. Nie wiem jak zorganizować mu czas zabawy. Teraz bawię się z nim klockami, piłką, ganiam się z nim na czworaka, inscenizuję przedstawienie z pluszakami w roli głównej. Niestety na długo go to nie zajmuje, więc ,, szwęda'' sie po mieszkaniu. Mam z tego powodu wyrzuty sumienia, że nie potrafię się z nim bawić:(

Gość wydaje mi sie
odrobina samodzielnej zabawy na dobre mu wyjdzie nie musisz zajmowac mu kazdej minuty niech sam tez poznaje swiat

Gość palec serdecznie wskazujacy
Czytanie ksiązeczek - szczególnie tych o zwierzętach (Jak robi krówka? Muuuuu) hehehe i takie tam. Nieśmiertelne "koci łapci" czy "jak sroczka kaszkę warzyła" i różne inne proste piosenki z pokazywaniem. No i WIERSZYKI MASŻYKI - genialne http://od-poczecia.blogx.pl/skomentuj,3302

Gość palec serdecznie wskazujacy
A skąd jesteś? Nie ma u Ciebie jakiegoś klubu mam czy czegoś w tym stylu? Możesz popytać np w poradniach psychologiczno-pedagogicznych, czy domach kultury czy nie ma przypadkiem zajęć dla dzieci. Oczywiście mam na myśli takie darmowe zajęcia, na zasadzie świetlicy, luźnych spotkań. Wtedy najszybciej płynie czas, coś się dzieje a dla dzieci nie ma nic lepszego niż zabawa we własnym towarzystwie.

daj do zabawy: - różne kuchenne rzeczy - drewnaine łyżki, plastikowe pojemniki, pokrywki itp - swoje czapki, szaliki, rękawiczki, buty do przymierzania - album ze zdjęciami, ale wiadomo ze musisz nadzorować bo zniszczy