Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aneta90_210

Cyprodiol

Polecane posty

Gość kagro
to jest jakaś nowość.....szukałam w internecie i na razie nikt nic nie pisze na temat tych tabletek....ja za tydzień zacznę ich używać i wolałabym wiedzieć czy są jakieś efekty uboczne. Czytałam ze to lek na ostry trądzik...tyle że ja nie mam żadnych problemów z cerą :/ :/ Babeczka w aptece chwaliła go. Mówiła że lek nie tylko jest refundowany, dzięki czemu tani ale do tego ma dobry skład i jest podróbką jakiś dobrych tabletek które słono kosztują.....Do tego chciałam dodać, że pytałam lekarza czy przypadkiem po nich nie spadnie mi ochota na sex, po czym stwierdził że w przypadku tych tabletek jest inaczej....na ulotce jest napisane, że jako efekt uboczny mogą się pojawić zmiany libido....tylko co to znaczy? wrośnie..? zmaleje?....aha i z tego co wiem to po nich też się często tyje.

Gość asazi
biore je od 4 dni diany brac nie moglam narazie po tych nic mi nie jest mam wrecz gorszy apetyt ale boje sie o watrobe...

Gość asazi
cera mi sie polepszyla juz po jednym opakowaniu ale czasem miewam mdlosci jesli nie jem wiec przytylam troche... o 4 rano mam uderzenia goraca ale psychicznie czuje sie idealnie samopoczucie ok brak zlego nastroju. okres tez mi normuje... mialam obfite miesiaczki a teraz mam malenkie plamienia.. i nie ma bolu przy miesiaczkach.

Gość jajko1111
Cena tych pigułek mnie przewróciła, 3,77 zł już nie pamiętam kiedy tak mało wydałam w aptece. Cyprodiol jest odpowiednikiem diane 35, czyli substancje czynne i ich ilości w pigułkach są takie same. Biorę je od paru miesięcy i cera się tak ładnie wygoiła, że po żadnych antybiotykach czy maściach tak nie wyglądała. Dodatkowo łojotok mi już nie doskwiera. Jeśli chodzi o skutki uboczne, to na początku przez parę dni miałam bóle głowy, potem jakieś lekkie plamienia. Ale przy drugim opakowaniu wszystko przeszło i teraz jest git.

Gość KarinkaJakowa
Faktycznie ich cena jest bardzo niska. Można go też stosować przy łagodnym hirsutyzmie, czy łysieniu androgennym. Jest on nowszej generacji zamiennikiem Diane35.

Gość bross;]
Biore te tabletki od 4-5 miesiecy i urosly mji troche piersi, a to duzy plus:) cera jao tako tez sie poprawia ale nie tak szybko jak np u Asazi. Tabloetki sa bardzo fajne, a przede wszyskim w niskiej cenie. Boje sie tylko, czy to takie pewne zabezopieczenie, bo zwyczaj jak tabletki sa tanie to sa slabe. Prosze o odpowiedz.

Gość jajko1111
Nie istnieje coś takiego, że pigułki jak są tanie to są mniej skuteczne. Cyprodiol ma działanie antykoncepcyjne takie samo jak inne pigułki, więc jeśli się je stosuje z powodu trądziku, to jednocześnie jesteś zabezpieczona przed ciążą tak samo skutecznie jak przy innych pigułkach.

Gość wqtr5y7
czytam od godizny na temat tych tabletek i tak mysle czy czasami ich nie zacząć brac teraz biore Sylvie20 ale wczesniej zrobilam sobie 3 miesieczna przerwe i tradzik sie nasilil i nie moge teraz sylvie20 go wyleczyc bo chyba sa za słąbe, przed sylvie bralam diane35 i syndi35 i jak cera była lepsza to przeszlam na slabsze kusi mnie tez cena cypradiolu i libido mam zerowe po sylvie20 licze ze mi sie podniesie po zmianie tylko po sylvie20 nie przytylam nic a wrecz schudlam i nie mam duzego brzucha jak po dianie i boje sie ze moze po cyprodiolu przytyje a u was jak jest? poweidzcie jeszcze cos na jego temat

Gość 37890
podbijam ktoras moze cos poweidzec o tych tabsach?

Gość nie jest źle :)
Ja akurat po cyprodiolu nie przytyłam ani kilograma, ale też nie schudłam :) Czyli waga stoi w miejscu. Cena faktycznie jest mega niska i to się chwali, bo za 4 zł mamy antykoncepcję, lek na trądzik, wypadanie włosów i łojotok :D Niech więcej osób wypowie się o tych pigułkach, bo dla mnie są one strzałem w dziesiątkę :D

Gość magduśa31!!!!!!!
podbijam dzis mam wizyte u gina che prosic o recepte na nie czy sa dostapne w kazdej aptece? nie ma problemu z ich dostaniem?

Gość afadro
Raczej nie ma problemu, nawet jakby nie było ich na stanie to na drugi dzień farmaceuta je sprowadzi z hurtowni. A cenę maja oszałamiającą-niecałe 4zł. A co masz problemy z trądzikiem, że chcesz żeby gin Ci je przepisał?

Gość Asia 94
Uwaga po cyprodiolu przytyłam 6 kg.!!! cera wcale sie nie poprawiła fakt okres jest mniej obfity i krótszy

Gość karlikowaa
ja w ogóle nie przytyłam po cyprodiolu. Pewnie przytyłaś, bo dużo jesz, albo woda ci się w organizmie zatrzymała i nie wiesz jak się jej "pozbyć". Oczywiście to że się tyje najlepiej zwalić na pigułki :/ Normalnie ręce mi opadają jak czytam takie brednie!

Gość Lamnijka
Też po Cyprodiolu nie przytyłam, co więcej nie miałam żadnych ubocznych efektów. leki hormonalne owszem pobudzają apetyt a tyje się, bo się więcej je. To przecież można nad tym panować.

Gość jajko1111
Ja też nie przytyłam. Ale widać jak indywidualną sprawą są skutki uboczne przy przyjmowaniu pigułek, więc nie można się nikim sugerować, każdy organizm jest inny i inaczej reaguje.

Gość madzik85
ja biore pierwsze opakowanie a pytanie moje do dziewczyn które dłużej go stosuja po jakim czasie zauważylyście zmiane na lepsze jeśli chodzi o trądzik??bo już doczekać sie nie umiem :)

Gość do madzik85
madzik85, Tak jak i trądzik nie powstaje w przeciągu kilku dni, tak i nie wyleczysz go w przeciągu kilku dni. Na wszystko potrzeba czasu. Przy Cyprodiolu powinnaś pierwsze efekty terapeutyczne zauważyć po ok. 2-3 miesiącach regularnego stosowania. Generalnie im dłużej będziesz je zażywać, tym ładniejsza będzie się stawać Twoja cera :)

Gość madzik85
dzięki za odpowiedź:) czyli faktycznie jest tak jak pisze w ulotce koncze to pierwsze opakowanie i cera jest minimalnie lepsza ale..lepsza:D mam nadzieje ze za 2 miesiace bedzie gladka bo mam już 26 lat i trądzik mnie nie chce opuścić od 10 lat :(

Gość magduśa31!!!!!!!
poprosilam o ten cyprodiol ale moja gin mi go nie chiala dac-powiedziala ze DIANE 35 lepsza

Gość Magnezjaa
Ciekawe czemu tak stwierdziła? Przeciez Cyprodiol to zamiennik Diane i skład substancji czynnych jest ten sam. Cena chyba też podobna. A z tego co mówiła mi kiedyś ginekolożka to diane35 są tabletkami starej "generacji" i pozwala się je brać kobietom, które rodziły już dzieci. W niektórych krajach Europy wycofano te tabletki. Cyprodiol jest nowszej generacji.

Gość katamaranka
Nie wiem jak to jest z Diane, bo nigdy ich nie brałam, jednak wiem, że to tabletki mocno naszpikowane hormonami. Natomiast cyprodiol biorę już jakiś czas i nie mam na co narzekać - trądzik zniknął, skóra się nie przetłuszcza, w ciąży nie jestem :) i płacę za opakowanie 4 zł. Poza tym nie mam pojęcia czemu ginekolożka tak ci powiedziała. Być może ma jakieś profity od firmy, która produkuje Diane35??? Wielu lekarzy często przepisuje leki jednej firmy, bo mają z tego materialne albo i niematerialne korzyści :/

Gość jajko1111
Jeśli chodzi o skład hormonalny, to oba te leki czyli cyprodiol i diane 35 są naszpikowane hormonami, po prostu maja taki sam skład ilościowy, a co za tym idzie takie samo przeznaczenie. Może ta lekarka nie przepisała cyprodiolu, bo wiele lat przepisywała diane35 i z przyzwyczajenia nadal ja przepisuje, wiecie że lekarze to czasami takie niereformowalne betony i na to nie ma rady, niczym nie ruszysz.

Gość do jajka1111
Wiem o czym piszesz. Internistka, którą w tamtym roku na szczęście zmieniłam za każdym razem jak przychodziłam do niej przepisywała mi augumentin, syrop drosetux i groprinosin. Trwało to ładnych larę lat aż w końcu leki te przestały na mnie działać. Okazało się, że wszystkim swoim pacjentom przepisuje leki tych firm. Tak więc coś w tym jest!!! Wracając do cyprodiolu... biorę go 5 miesiąc, trądzik znika, łojotok również, no i zapomniałam co to jest PMS :D

Gość jajko1111
Ja własnie biorę już ostatnie, szóste opakowanie cyprodiolu, cera jest cud miód i mam nadzieję że taka pozostanie.

Gość dddddddd
jajko a duzy ten tradzik mialas? w tym celu dostalas cyprodiol czy jako antykoncepcje ?

Gość Do jajka :D
A to Cyprodiolu nie można brać dłużej aniżeli 6 miesięcy? Czy po tym okresie robi się przerwę i wraca do pigułek, czy trzeba je bezwzględnie odstawić? Pytam, bo ja zażywam dopiero 2 opakowanie Cyprodiolu, ale lekarz nic mi nie mówił jak długo mam je zażywać...

Gość kornik222
No ginekolodzy nie zalecają kuracji dłuższej niż 6 miesięcy cyprodiolem czy diane35. Dlaczego? Nie wiem. Być może z powodu dużych dawek hormonów. Moja znajoma po 5 miesięcznej kuracji cyprodiolem miała przymusową 3 miesięczną przerwę i z powrotem lekarz wdrożył jej terapie tymi pigułkami.

Gość dziwneeeee
Ja zażywałam Cyprodiol przez okres 8 albo 9 miesięcy (nie pamiętam już dokładnie) i lekarz mi nic nie wspominał, że tabletki te można przyjmować tylko przez pół roku. Tak więc ja już nic z tego nie rozumiem...