Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
jest_super:)

odpowiedzi na Nurtujące pytania, rozchiwianie wątpliwości- czyli po prostu NPR

Polecane posty

Kochane Kobietki! od jakiegoś czasu czytam sobie Wasze posty na forum, i bardzo często natrafiałam na pytania typu: dnia tego i tego uprawiałam stosunek z mężczyzną czy mogę być w ciązy? albo okres mi sie spoźnia czy to może być ciąża? oraz wiele innych podobnych pytań związanych z płodnością kobiety:) Pewnie większość z Was już o tym słyszała, ale istnieje coś takiego jak NPR- Naturalne Planowanie Rodziny. polega na obcerwacji naszego ciała a dokładniej ( temperatury, śluzu, szyjki macicy) na podstawie wykresu jesteście wstanie stwiedzić kiedy macie dni płodne, kiedy niepłodne lub dokładnie w którym dniu dokładnie dostaniecie okres oraz kiedy urodzi się Wasze maleństwo:) Metoda ta jest w 100% bezpieczna, skuteczna, oparta na współczesnej medycynie, rekomendowana przez WHO, pomaga wtedy kiedy staracie się o dziecko, lub świadomie chcecie poczekać z ciążą. oraz co najważniejsze jest to BARDZO ŁATWE!!! wymaga od Ciebie kilku minut dziennie:) na tej stronie znajdziecie karte obserwacji : http://www.npr.csc.pl/pdf/karta_obserw.pdf należy ją wypełniać codziennie:) mierząc temperature w pochwie codziennie mniej więcej o tej samej porze. Prawdę mówiąc ja też się dopiero uczę, ale jak na razie widzę efekty:) Może któraś z Was już stosuje NPR? Chciałabym się dowiedzieć co o tym myślicie? oraz jak jest w Waszym wypadku, ze systematycznością, skutecznością:) p.s. przepraszam za długi post;) ale gratuluje Tym co dotrwały do końca!!;p pozdrawiam:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować