Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala83

zabieg

Polecane posty

Gość ala83

stulejki po jakim czasie wypuszczają dziecko do domu?

Gość a w szpitalu lekarzy to nie ma
?

witam , dziecko leży dobę , mój synek też ma odwlekamy zabieg , napisz proszę coś więcej ile ma synek , jak u niego wygląda stulejka ?

Gość ala83
ustaliłam datę zbiegu na 30 listopada! byłam z nim wczoraj u chirurga i mówi ze ma malutką stujeskę ale dorze by bylo zeby został poddany narkozie!syn skończyl 5lat w sierpniu!chirurg powiedział ze jeszcze tego samego dnia wypuszczają jak dziecko dobrze sie czuję wiec nie wiem teraz

Gość taka sobie mama ____-
mój syn miał zabieg jak miał niecałe 4 lata miał stylejke bliznowata czyli cały napletek zrosniety i tylko taka mała dziurka jakby od szpili a jak siusiał to mu taki wielki balonik z moczu sie robił i ta dziurką sikał . zabieg miał w narkozie na drugi dzien do domu wszystko w porządku

Gość ala83
to u nas nie jest aż tak żle bo ma tylko troszkę przyrośnięty! a mam takie jeszcze pytanko w szpitalu normalnie pozwalają zostac matkom z dzieckiem na sali?

do ala83 , to mój nr gg 8850293 , odezwij się sporo wiem o stulejce , na taki mały problem cuda może zdziałać , maść

Gość ala83
a czy można tą maść kupić bez recepty w aptece? jaki jest jej koszt?

Gość ala83
a czy któraś z Pań stosowała maść HYDROKORTIZON na ta stulejkę?

Gość ala83
zadzialała? chciała bym jeszcze czegoś spróbować zanim pojdziemy na zabieg

smarowaliśmy 2x dziennie przez tydzień,po czym mieliśmy przyjść do kontroli i już było po stulejce ,napletek elegancko się zsuwał,do tej pory nie mamy problemów z siusiakiem

Gość ala83
to może jutro pojde jeszcze go lekarza rodzinnego i poprosze o ta maść

Gość ala83
a powiedz eszcze z czym twoje malenstwo miało problem?miał częściowo przyrośniętą skórkę czy jak?

Gość taka sobie mama ____-
cały czas byłam z dzieckiem po zabiegu miałam fotel i na tym fotelu kimałam przez noc

miał całkiem przyrośniętą skórkę,napletek wogóle się nie zsuwał,po około 5 dniach smarowania skórka zaczeła puszczać,teraz tylko przy kąpieli delikatnie sciągam skórkę i pediatra mówi że jest tak jak być powinno, tak że naprawdę polecam tą maść bo warto spróbować,a może obejdziecie się bez zabiegu tym bardziej ze macie mała tą stulejkę,dziwię się że ci chirurg jej najpierw nie przepisał bo na zabieg zawsze macie czas

Gość ala83
ide dzis z małym do pediatry zobacze co mi powie czy przepisze ta maść :)

Gość ala83
dostałam tą maść teraz zobaczymy czy będą efekty :)

no to fainie,u nas jak mówiłam po smarowaniu gdzieś koło 5 dnia skórka puściła,smarowaliśmy tydzień,póżniej tydzień przerwy(tak kazała pediatra,żeby zrobić przerwę, bo to steryd)i znowu tydzień smarować,z tym że ja już nie smarowałam bo była duża poprawa,teraz tylko przy kąpieli lekko odciągam i żadnych nawrotów,nic się nie dzieje. U mnie w przychodni pracują 3 lekarzy pediatrów, i dopiero taka starsza lekarka powiedziała mi o tej maści że możemy jeszcze spróbować Kubie smarować i się udało bez zabiegu....tak że przymam kciuki

Gość ala83
bo to jest ta maść diprolene tak? bo taką prosiłam i taką dostaliśmy. w przyszłym tygodniu mam isć po skierowanie do szpitala na zabieg ale mam nadzieję ze do tego czasu cos sie poprawi

ala, i jak pomogła ta maść, bo mój syn też ma stulejkę i może zastosuję jeśli Twojemu dziecku pomogło

Gość ala83
no mu jesteśmy juz po zabiegu! syn zniósł to wszystko suuuuper :)