Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wertertyeyrtyry

biszkopt, czy dobrze zrobie? Przepis.

Polecane posty

Gość wertertyeyrtyry

mam przepis na biszkopt ale troche niepelny, a potrzebuje zrobic mniejszy, na taka okragla tortownice. Czy tak bedzie dobrze??? 2 jajka, 1/3 szkl maki ziemniaczanej, 1/3 zwyklej, lyzeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, pol szklanki cukru. Z bialek ubije piane, dodam cukry, potem zoltka i dalej ubijam, na koniec maki z proszkiem i mieszam lyzka.... Czy takie proporcje i sposob wykonania beda dobry??To ma byc jedna warstwa biszkoptu, nie musi byc gruba bo nie bede jej przekrajac. Poradzcie bardzo prosze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobry przepis
ale mały bedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wertertyeyrtyry
chodzi mi tylko na spod ciasta do okraglej tortownicy, nie musi byc gruby. Wiec bedzie ok?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mam taki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jaja 4 łyżki ciepłej wody Więc Ty masz chyba jajek za mało w stosunku do ilości mąki? tak myslę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Podam ci 2 przepisy sprawdzone na biszkopt pierwszy przepis 15 dkg maki 15 dkg cukru 4 jajka 1 płaska łyzeczka proszku do pieczenia Białka ubic bardzo dobrze,stopniowo dodawac cukier ,potem zołtka, na koncu make zmieszana z proszkiem drugi przepis 5 jaj 1 szklanka cukru 10 dkg maki 10 dkg maki ziemniaczanej 2 łyzki wody 2 łyzeczki proszku do pieczenia wykonuje sie jak pierwszy przepis ,jesli chcesz mniejszy proporcjonajnie zmniejszasz składniki o połowe dodam ,ze kiedys zamiast maki ziemniaczanej dodałam kisielu wisniowego i miałam rozowe ciasto .......:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 5 dużych jajek białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać aż się rozpuści. Potem wlać rozbełtane żółtka, lekko zamieszać łyżką i wsypać powoli przesianą mąkę, wymieszać delikatnie na jednolitą masę.Piec w 180 st.ok 30 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×