Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mam ze sobą zrobić?????

Kryzys lub rozpad związku po 4 latach

Polecane posty

Gość co mam ze sobą zrobić?????

Najczęsciej związki rozpadają sie po 1.5 roku a potem po 4. Jak myślicie dlaczego? Tez to zauważyliście?

Ja jestem 4 lata w związku i nie jestem pewna czy to jest to.. Pytał mnie o to jaki mam rozmiar palca... nie chce zeby mi sie oswiadczyl...

Gość filip z konopi
to co cie trzyma przy nim 4 lata??

Gość i co ja mam założyć
ponoć chemia działa przez ok 1,5 roku a potem bach....opadaja różowe okulary.

Gość filip z konopi
Pozniej juz tylko przyzwyczajenie

Gość cos w tym jest,kazdy moj
zwiazek nie przetrwal dluzej niz 1,5roku :(

Ta chemia działa od 2 do 4 lat właśnie (wtedy jest najsilniejsza). Przy czym podobno następuje to etapami. Pierwsze "ochłodzenie" (koniec zauroczenia) mija po 1.5 do 2 lat. Potem kolejny przełom to te 3-4 lata właśnie.

Gość asiuniaola
u nas 1 kryzys był po 2,5 roku (mineło zauroczenie czas sprawdzania jak to jest razem mieszkać), potem po 4,5 (wspólne mieszkanie, pierwsze kryzysy finansowe-pewien czas tylko on zarabiał, no i zastanawianie się co dalej), teraz jesteśmy 6,5 ze sobą i planujemy ślubi staramy sie o dziecko (przy czym odkrylismy, że wciąż może być romantycznie i z polotem)... chyba u każdej pary sa takie etapy.

Gość m..,,ji
ja niecały rok po ślubie pierwszy i ostatni kryzys ale taki, że aż wióry poleciały. Wszystko zakończyło się rozwodem. I dobrze, teraz liżę rany i kuruję się po związkach. Dlaczego tak się stało.. Myślę, że obecnie ludzie nie są w stanie, nie umieją radzić sobie z problemami. Kiedy pojawia się jakiś zgrzyt, nieporozumienie zamiast rzeczowo wyjaśniać sobie sprawy ludzie szukają na zewnątrz rozwiązania swoich problemów, nie między sobą ale poza sobą. Mnie mój małżonek ślubny zostawił z problemami ale w tym upatruje palec boży, dla mnie jest to już tylko doświadczenie życiowe. Starsze pokolenia miały więcej krzepy.

Gość glupoty wypisujecie
Jestem w zwiazku juz 6 lat i nawet na chwile nic sie nie wypalilo. Nie bylo zadnego kryzysu po roku dwoch czy trzech. Kryzys przychodzi w zwiazkach, ktorych podstawa bylo zauroczenie,a nie milosc. Zadne statystyki tu nic nie pomoga, jesli sie zle wybralo, to potem zauroczenie mija i po zwiazku. Tam gdzie jest milosc, ludzie potrafia sobie nawet po wielu latach patrzec w oczy z fascynacja i miloscia

Gość jak ktoś ma w głowie siano
to zawsze doprowadza do głupich spięć. No i kryzys gotowy. A można tak po prostu normalnie być partnerami. Razem nie obok siebie. A wtedy okazuje się że ma się przy boku nie tylko męża, ale jest on jako przyjaciel, czasem no może i często jako wspaniały kochanek. On zawsze ma ochotę patrzeć na mnie tak, że aż dreszcz mnie przechodzi.Ale ja mu staram się w tym pomóc. To facet przecież, więc trzeba mu czasem połechtać ambicję. Powiedzieć mu jaki jest wspaniały. To nie zaszkodzi. A wręcz przeciwnie - pomoże. Ale to sekret prawdziwej kobiety jak postępować z facetem. W większości przypadków panowie mają do czynienia z namiastką kobiety. Ale to wytwór tej nowej generacji feministek. No cóż ja tam wolę być noszona na rękach i traktowana jak dama. Inne widać mają tylko wymagania i żądania. A w takim wypadku to jak z bankiem. Nie włożyłaś na konto, nie dostaniesz procentów. Taka jest prawda o nowoczesnych dziewczynach którym wydaje się że są kobietami. :)

Gość gość
brawo dla przedmówczyni ! wiele prawdy powiedziałaś a offermom mówimy: w*********j walić konia, sieroto to mówiłem ja, facet