Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edmchsjkfcsdg

******CO powiedziec PRACODAWCY???????????? ***********

Polecane posty

Gość edmchsjkfcsdg

na początku 7 miesiąca chciałabym iśc już na zwolnienie lekarskie. jednak nie wiem co powiedzieć pracodawcy, juaki jest powód zwolenienie, bo ogólnie czuję się super, ale jestem leniwcem i chciałabym odpocząć. Rozmawiałam kilka dni temu z prezesem i powiedziałąm ze czuje się bardzo dobrzew (bo tak jest) , ale teraz muszę wymyślić jakiś powód zwolnienia, bo po macierzyńskim chcę wrócić do firmy,. pomożecie????

Bez sensu :/ nie bedzie Ci brakowało pracy?? Niechciałabym miec kiedys takiego pracownika

Gość jak mogloby brakowac
pracy? Praca to obowiazek. A nie zeby mialo jej brakowac ;) Z tym, ze ja z poczucia obowiazku nie poszlabym na zwolnienie... No ale to juz inna para kaloszy ;)

Gość nie wydaje sie
wam ze avokado25 to angells??? Sposob pisania identyczny i w sumie wszystko inne tez sie zgadza :D

"jak mogloby brakowac - pracy? Praca to obowiazek. A nie zeby mialo jej brakowac" jak dla kogo. i mojej pracy cholernie brakuje. autorko - jesli lekarz da Ci l$ to Ci da i nie musisz sie tłumaczyc. nie do Ciebie należy decyzja. mozesz sie czuc rewelacyjnie a jedak miec wskazania do zwolnienia. powiesz pracodawcy że dostałaś zwolnienie, sama jestes zaskoczona, ale dla dobra dziecka na nie pojdziesz i tyle.

a co mnie obchodzi kto jest kto?

normalnie chcesz odpocząc przed porodem, zebrać rzeczy dla maluszka co go to obchodzi dlaczego masz zwolnienie i już.ja poszłam w 4 mies bo byłam zmeczona praca po 12 h na nogach, a pracodwca bał sie odpowiedzialnosc za mnie i sam zaoferował:P żebym sie nie męczyla:P poza tym balabym sie, że narobie bledów w dokumentacji :D bo jestem wczorajsza w ciąży :D

Jakbyscie miały ciąze zagrozone i musiały lezec do dnia porodu w łozku to płakałybyscie z tesknoty za pracą, a wy tak poprostu z tego rezygnujecie bo macie taki widzi mi sie?

Gość kasia 1287654
powiedz że się dobrze czyjesz tylko za wcześnie zrobiło ci się rozwarcie i musisz leżeć żeby utrzymać ciąże.

Gość wcale nie musisz sie
tłumaczyc, ja np jestem na zwolnieniu bo cholernie bolaly mnie plecy od siedzenia przy biurku, wiec muszę sobie polezec w ciągu dnia w domu a tak pozatym czuję się dobrze i z Dzidzią tez wszystko ok i tak powiedzialam pracodawcy

Ale osoba, ktora pierwsza sie wypowiedziala ze zdziwieniem zapytala, czy nie bedzie autorce brakowac pracy. Jakby to bylo oczywiste, ze za praca sie teskni. A rozni sa ludzie. Ostatnie za czym ja bym tesknila to praca wlasnie :P

no wlasnie, avokado chyba nigdy w ciąży nie byla

to nie kumaqsz ze wciąży się jest nmniej wydajnym? no chyba ze masz takie szczescie ze moglabys tyrac za pięciu, ja w pracy jestem zmęczona ,potem po pracy w domu padam na mordę juz nie mowiąc o dojazdach w obie strony dwie godziny, noi stres, brak czasu na zjedzenie czegos porzadnego, ale ciąża przebiega dobrze

Równiez pracowałam po 12h, na nocki i dniówki.nie wiedziałam jak się nazywam, ale uwielbiam swoją prace i niechetnie odchodzilam z niej na l4, a to tylko dlatego, ze musiałam. Teraz cos mnie bierze jak musze ciągle lezec

w ciąży nie bierze się nocek, na to pozwala nam prawo, Twoj organizm musi byc wypoczęty i nie powinnaś go rozstrajac nockami, ja tez nie jestem za tym by na calą ciąze isc na zwolnienie, ale czasem raz na jakis czas trzeba by się wyspac i zregenerowac.

autorko mozesz isc sobie np na 2 tyg zwolnienia i odrazu pelna energii wrocisz do pracy, a pracodawcy powiesz ze chcesz odpoczac noi to bedzie prawda

Ja tez oczywiscie nie jestem za tym, zeby pracowac jesli kobieta się źle czuje a autorka pisze, ze jej się poprostu niechce...zwykły len jej na to nie pozwala.. mało ambitne..

Gość edmchsjkfcsdg
tak, z jednej strony leń, ale z drugiej strony puchną i bolą mnie nogi, do tego w pracy od 2 miesiąćy mam już zastępcę, który robi wszytsko a ja muszę ściemniać że pracuję, żeby nie było że nic nie robię, a to nie jest fajne... Ciągle nie wiem co powiedziec... Tym bardziej ze z szefostwem mam bardzo dobre relacje i nie chce zeby pomysleli ze pracę mam "gdzieś"

jak się żyje tylko pracą to wiadomo, że długo się w domu nie wysiedzi. No ale są jeszcze ludzie, którzy oprócz pracy mają ciekawe życie i tacy powinni korzystać ze swych ciążowych przywilejów!!

normalnie idziesz na zwolnienie i tyle, ciaza zagrozona!dostajes l4 przyda ci sie relaks bo potem. och sama zobaczysz:)normalnie dajesz l4 i nikt nie wnika

Gość powiedz ze szyjka ci sie
zaczęla skracać i musisz sie oszczedzać

ja powiedziałam, że mam obciążone nerki i infekcję pęcherza :) Nie było to tak do końca kłamstwo, bo faktycznie miałam infekcję i umierałam z bólu, no ale o tych nerkach dodałam od siebie :) Ja pracowałam do 8 miesiąca - gdybym wiedziała że dupek i tak po macierzyńskim mnie zwolni (pomimo umowy na stałe) to przynajmniej od 7 miesięcy bym odpoczywała :)

Gość a co tam...
kochana a dlaczego musisz się tłumaczyć??? szef jak spoko gość to chyba rozumie że w końcu na l4 pójdziesz... chyba że planujesz z pracy na porodówkę jechać to proszę bardzo! a 7 miesiąc to chba wystarczający powód by iść w końcu na zwolnienie... musisz odpocząc i nabrać siły na poród i połóg... a zawsze możesz powiedzieć ze lekarz nie pozwolił dłużej pracować i tyle... avocado jaka ty bystra i mądra jesteś... ale o ciązy zagrożonej to ty gówno wiesz!!! a na l4 to z lenistwa jesteś!!! ja miałam ciążę zagrożoną i leżałam w domu-tak moja droga leżałam bo chodzić nie mogłam i wyobraź sobie że pracy mi nie brakowało!!!i nie z lenistwa tylko zwyczajnie o niej nie myślałam bo całymi dniami wsłuchiwałam się w siebie i bałam się o dziecko a nie myśałam o głupotach!!! w takich chwilach gdy wiesz że każdy dzień ciązy jest błogosłąwieństwem myslenie nie myślisz o pracy!!! oj jak ty mało wiesz o życiu a ekspertkę udajesz obarżając innych... a na zwolnieniu jesteś bo co??? jak tak lubisz pracę to do roboty a nie na kafe siedzieć!!! jak myslisz o takich głupotach to z twoja ciązą nie ejst chyba az ta źle...