Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam zielonego pojecia

chce kupic wozek kolezance,prosze o porade......

Polecane posty

pytam poniewaz sama nie mam jeszcze dziecka i nie wiem na co powinnam patrzec kupujac wozek.Moja kolezanka jest w ciazy z pierwszym dzieckiem,porod bedzie na poczatku marca i wlasnie postanowilam kupic jej jakis fajny wozek dla dzieciaka.Nie mam jak z nia isc do sklepu i go wybrac poniewaz mieszkam za granica i chcialabym zrobic jej taka niespodzianke. Tak wiec mysle nad kupnem wozka firmy MUTSY,poniewaz jest aluminiowy i osobiscie wlasnie taki chcialabym miec gdybym miala rodzic i chcialam sie spytac czy ktos moze ma taki wozek?czy to dobry wybor?wkleje zakladke do polskiej stronki z tym wozkiem. http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1555&%3CosCsid%3E Naczytalam sie ze takie kola nie sa dobre itp itd i juz sama nie wiem co myslec a poza tym zastanawiam sie nad kolorem ale co do tego to pewnie bede musiala podejsc kolezanke.Jak myslicie czy warto kupic ten wozek?czy ona sie ucieszy?czy moze znacie jakies lepsze aluminiowe.Musi byc aluminiowy poniewaz ona mieszka na wsi,nie ma sacmochodu,i ma schody do domu wiec taki bylby najodpowiedniejszy.Z gory dziekuje.

zanim kupisz - skonsultuj sie jednak z koleżanką. po pierwsze - czy ona w ogole chce taki prezent (bo moze wózek jej kupią rodzice - dziadkowie dziecka -albo coś). po drugie kazdemu sie co innego podoba, Mutsy akurat nie wszystkim. po trzecie - wzne sa warunki w jakich wózek bedzie uzywany. samodzielny zakup jednak odradzam, nawet kosztem efektu niespodzianki.

Gość paroveczka
A cos ty taka hojna? Mnie to aż by było glupio przyjmować taki prezent, nowy wozek, 3 kawałki... Co do wyboru, ja bym tam wolala jej dać kasę z przeznaczeniem, że to na wózek - albo że sie dokładasz do wózka, bo jakos prezent tej wysokości to bardzo zobowiazujące jak dla mnie. I niech sobie kupi jaki chce, w jakim kolorze chce, jaki model chce, bo tego to nie wyczaisz

zle napisalam,ona jest moja kuzynka ale wlasciwie to jest dla mnie jak siostra i tak o niej mysle.Co do zakupu to wiem ze ona nie jest jakos specjalnie wybredna,nie pracuje,buduja sie i ja juz z dwa lata mowilam ze dla pierwszego jej dzieciaczka kupie odlotowy wozek.Mieszkam za granica,z kasa nie mam najgorzej i nic nie oczekuje w zamian,ani tez mi nie szkoda kupic jej taki lepszy wozek,bo ona chce miec wiecej dzieci wiec napewno sie jej przyda cos lepszego.Jej nie stac na aluminiowy wozek,jej rodziny tez nie,ale wiem ze taki bylby najlepszy bo kiedys tam mieszkalam i wiem czym to pachnie tym bardziej jak sie nie ma prawka,no i te schody do domu i wnoszenie tego wozka za kazdym razem bedzie problem nr 1.Myslalam zeby jej spytac ale znam ja i bedzie mowic ze byle jaki byleby byl wiec sama tak ogladam narazie te wozki.Jeszcze jest troche czasu wiec zobacze jak to bedzie.Co do kasy to nie wiem bo tutaj sa tansze i np ten co kosztuje w polsce 3000 moge kupic tutaj za 2000 wiec sie oplaca.

Gość paroveczka
Jak nie jest wybredna, to możesz tylko spytać, jakie ma preferencje co do koloru i to wystarczy.

wiesz, ona Ci nie musi mowic jaki chce model - ale nich powie czego oczekuje od wózka. bo trzeba zwórcić uwage na podłoże po jakim bedzie jezdzic i dobrac kółka (inne na piasek, inne na chodniki), trzeba ocenic na ile wazna jest zwrotnosc wozka, na ile waga itd. wiesz, o takie rzeczy wypytaj, bo potem sie moze okazac ze kupisz wózek ktorym sie nie da jezdzic i bedzie troche glupio...+

Gość aaaajdjdjd88
mutsy to bardzo dobre wózki, ja mam mutsy transporter tez super wozeczek

Gość aaaajdjdjd88
a kolor w zaleznosci czy bedzie dziewczynka czy chlopczyk, jesli nie zamierzasz jej mowic o wozki i spytac jaki kolorek preferuje to moze wybierz jaki neutralny

wozek jest potrzebny na wies.Ona ma kawalek do drogi asfaltowej pod gorke gdzie musi isc zwykla wydeptana sciezka a potem wszedzie jest nowy asfalcik tzn do sklepu,do rodziny wiec z tego co czytalam nadaja sie do tego pompowane kolka. Macie racje nie bede robic niespodzianki,po prostu spytam jaki sie jej podoba a jaki nie i bedzie po rpoblemie.:)

Gość jezeli to Twoja kuzynka
to masz kontakt z jej rodziną tez, moze zagadaj do kogos moze jej rodzenstwa zeby w luznej rozmowie wypytal sie jakie jej sie podobają, moze zdjecie wozka pokaze i wtedy bedziesz wiedziala co i jak

ona bedzie miec chlopczyka ale pozniej planuje nastepne wiec kolor i tak musi byc neutralny.Zreszta ona lubi nie zucajace sie w oczy kolory czyli czerwony,pomaranczowy odpada na pewno.No wlasnie co myslisz o mutsy?niektorzy narzekaja ale wlasciwie nie rozumiem dlaczego bo te wozki sa genialne i osobiscie napewno sobie taki zakupie w przyszlosci.

tylko ze problem w tym ze ona jest jedynaczka :( a z jej rodzicami nie rozmawaialam juz dawno bo oni sa anty internet :)

Gość Tesika
wczoraj czytałam topic o podobnym temacie :) tylko ze pani miała problem bo dostała wózek od kogoś i sie jej wogóle nie podobał a nie wiedziała jak z tego wybrnąć bo ta osoba by widziała czy bedzie go używać czy nie. Moim zdaniem poprostu zapytaj żeby potem nie było takiego problemu!

Gość garwra
superowy ten wozek, ktory zaproponowalas :) ja bym sie strasznie ucieszyla. Kolor zielony niesamowity :)

Gość Tesika
a wczoraj był problem bo zielony sie tej pani nie podobał :) i nawet ktoś doradził żeby najpierw urodziła a później powiedziała ze dziecko płacze w tym wózku i że może to wina koloru i zeby kupiła nowy. Kobity pytając i wybierajac wózek z mama dziecka tez mozna sprawić przyjemnosc

Gość Ja miałam ten wózek
Mutsy silver Joey, ten ze srebrno-czarną gondolą. Cóż Ci napiszę ? Koszyk na zakupy na dole połamał się po kilku miesiącach,skórzana rączka wózka też poszła do reklamacji (skóra pozsuwała się) gondola w wózku mała-mój syn był duży więc szybko wózek był za mały, spacerówka niewygodna, dziecko wysuwało się,spacerówka ogólnie zbyt przewiewna, "goła" są inne,fajne i przytulne. Plusy tego wózka i spacerówki: Duże pompowane koła (rewelacja!!!) ruchoma oś umożliwiająca łatwiutkie skręcanie wózkiem, no i piękny design 5 lat temu miałam ten wózek i na tamte czasy był naprawdę nowoczesny i taki inny. Miałam na takich kołach pompowanych jak ten : http://www.swiatwozkow.pl/product_info.php?products_id=3999

Gość nie chce tego wozka
nie rob jej do konca takiej niespodzianki. Ktos juz napisal tu o moim temacie i ja wlasnie jestem przykladem osoby uszczesliwonej na sile wozkiem. Radze zapytac o zdanie i o kolor rowniez. Bo potem moze wyjsc niezreczna sytuacja jak u mnie

Gość tiffaniirt
mutsy w rankingach maja super opinie, poszukaj na innych forach opinni , jest wiecej plusow (zalet) anizeli minusow. Ja bym sie ztakiego ucieszyla, moze jakis bezowy kolorek!

Gość Ja miałam ten wózek
Jeszcze coś ten mój wózek był dosyć ciężki i złożony zajmował cały bagażnik w samochodzie kombi .

Gość Ja uwazam ze taki pomysl to
troche niewypal. Moi rodzice jako chrzestni kupili kilka lat temu duza masywna firmowa spacerowke (wloska) dla dziecka mojej kuzynki, a ona moze raz go uzyla. :( Kupila sobie wozek innej firmy, nawet duzo tanszy i to jego uzywala. Pomysl uwazam za totalne pudlo. Czlowiek zawsze najbardziej lubi to co sam sobie wybierze i kupi, a prezenty nie zawsze trafiaja w gusta.

żeby nie było problemów ... jak masz z kuzynką kontakt przez internet to powysyłaj jej zdjęcia wózkow ktore ci sie podobaja ( chciałabyś kupić) i niech wybierze i obie bedziecie mieć frajde a jak planuje wiecej niz 1 dziecko to warto zwrócić uwage na per pegro do pl. dopiero wchodzą ale w uk. to wiele mam nimi jeździ i są świetnym rozwiązaniem jak ktoś planuje mieć dzieci z małą różnicą wiekową :)

Gość Kafeterianka252
To super, że chcesz kupić kuzynce wózek i jej pomóc- ale pamiętaj, że nie wolno uszczęśliwiać nikogo na siłę, zapytaj się jej, czy ona w ogóle chce taki prezent, może głupio jej przyjąć taki drogi. Może sama kupi sobie wózek lub ktoś inny. Z wyprawką lepiej nie robic niespodzianek tylko dobrze obgadać prezent z kuzynką...

Gość esperancca
Może ja jestem nienormalna, ale gdyby ktoś kupił mi wózek za 3 tys. to byłabym wniebowzięta i takie detale, jak kształt, kolor czy wielkość gondoli nie miałyby dla mnie znaczenia.:-) Poza tym Mutsi ma to do tego, że wszystkie kolory są ładne, a dowiedzenie się, jaki kolor lubi kuzynka na pewno nie stanowiłoby problemu. Poza tym nie wierzę, że dostanie Mutsy i stwierdzi, że jej się nie podoba i będzie wolała wozić dziecko np. tako. Chyba że zrobisz tak, jak ktoś radził: pokaż jej kilka modelów i niech sama zdecyduje.