Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nokia1964

ALIMENTY NA NIEPEŁNOSPRAWNE DOROSŁE DZIECKO

Polecane posty

Gość Nokia1964

Witam wszystkich :) mam pytanie z zakresu prawa rodzinnego. Mam corke która ma 22 lata ma II grupe inwalidzka jest po chorobie nowotorowej wielu operacjach. wychowalam ja sama a jej tatus na 15 lat zawisł w legii cudzoziemskiej. córka pracuje zarabia 900zł w zakładzie pracy chronionej (choc posiada prawo do renty socjalenej i orzeczenie całkowitej niezdolności do pracy) niestety renta jest 1/2 wartosci wynagrodzenia jakie otrzymuje wiec corka zmuszona jest pracowac - nadal sie uczy zaocznie- studium policelne jej ojciec nigdy sie nia nie interesował a dziś chce jej te aliment odebrac. utaił swoj dochód a cały majatek przepisał na siostre. jego dochód z legii to ok 8 tyś ale nie mam możliwości ujawnienia go poniewaz zastrzegł w banku iz nei zyczy sobie aby sad grzebał w jego budżecie. prosze o pomoc jutro o 8 rozprawa :( dziekuje za pomoc

Gość czternasty
pytanie podstawowe, czy córka jest jego córką ? skoro on wstąpił do legii cudzoziemskiej to nie był ułomkiem i miał prezencję, do legii byle doopków nie przyjmują a zatem był wysokim przystojniakiem i zdrowy , zatem czy zdrowy facet spłodził chore dziecko ? przyznaj się z jakim kaleką się pieprzyłaś ?

sąd nie bierze pod uwagę zarobków jakie ojciec dziecka osiąga, ale jakie ma możliwość osiągnąć z posiadanym wykształceniem, kwalifikacjami itp. Mój były teoretycznie jest bezrobotny, ale sąd nie brał tego pod uwagę. Pytał ile zarabiał do tej pory, jakie ma wykształcenie itp. Co do zastrzeżenia danych na rachunku, to nie obowiązuje to - tak myślę - w przypadku zajęć komorniczych i skarbowych. W ogóle nie jestem pewna, czy można dla tych organów zastrzec...? Wątpię. Nie miej skrupułów, oddaj sprawę do komornika i tylko go informuj o tym gdzie jest, co robi, gdzie posiada majątek itp. Napewno będzie dobrze! Powodzenia, trzymam kciuki! :-)

Gość nokia1964
czternasty-powiedz mi jak to jest zyć jak ma sie 3 zwoje mózgowe? 1-aby jesc 2-aby spac 3-aby srac? twoja matka musi byc bardzo nieszczesliwa kobieta majac takie głupie dziecko... wolna i szczesliwa-dzisiaj mam rozprawe napisze ci co było moze mi cos podpowiesz wiecej a jak nie to moze pogadamy na gg pozdrawiam cie goraco :)

Gość gfgdfdd
przeciez corka pracuje to po co jesze te alimenty???? chcesz z niego kase zedrzec i tyle

Gość nokia1964
kase zedrzec.. moj boze zostawil mnie kiedy dowiedzial sie ze NASZE a nie tylko moje dziecko ma nowotwora i bedzie miec operacje i chemioterapie a wy mi piszecie ze sie piepszylam z kalekami i ze dre kase.. moja córka pracuje za 934zł siedzi 8 godzin jest po operacji kregosłupa i nog. to znaczy ze jej sie juz nic nei nalezy? piszecie pewnie tak bo sami jestescie takimi wspanialymi tatusiami!! czlowiek ktory zaklada rodzine powinien brac odpowiedzanosc.. nikt nie byl winny ze coreczka zachorowala gdy miala 9 miesiecy!! 9 miesiecy i raka jestescie podli!!

Gość nokia1964
on ma adwokata mnie nie stac wiesz tu chce zeby mi placił alimenty a tu mam na adwokata? szukam na forach jakto jest jak jest dziecko niepelnosprawne ale nic nie moge doczytac co jest keidy pracuje nie chce zeby sie zwolnila bo doprowadzi sie do riuny zdrowotnej i finansowej :(

Gość nokia1964
dobry pomysł z tym mopsem :) dziekuje..

Gość
w polsce jest obowiazek placenia alimentow nie zarabiania kasy mozesz wykazac, ze ma zrodlo zarobkowania bo np. cos tam sobie kupil drogiego mozesz wykazac przepisanie majatku mozesz wykazac prace w legii- myslisz., ze facet moze sobie ot tak powiedziec, ze nie chce zeby mu w dokumentach grzebano? sad sie dobiera do banku i sorry. moze ci sciemnil zebys o to nie walczyla?

Gość nokia1964
no dzisiaj sad wystosowal do baku w ktorym zacignal kredyt hipoteczny na dom 300tys zł opismo o ukaranie osob tore niedopełniły obowiazku poinformowania sadu o zaswadczeniu jakie przedlozyl w sadzie po 2 dom przepisal na siostre jako darowizna z wycena na 65tys zł dzisiaj przedlozyl L4 w sadzie (tzn pani adwokat jego) ze jest po zawale (bzdura) i zaswiadczenie ze zwolniono go z pracy (pracuje u swojego KUZYNA) nie moge dosc do ujawnienia jego dochodow

Gość
no to prosisz o powolanie bieglego lekarza ktory orzeknie czy rzeczywiscie byl po zawae. jesli nie to oskarzasz o skladanie nieprawdziwych zeznan i mowisz, ze pozbywa sie majatku zeby uniknac alimentacji. z zanizona wartoscia rynkowa, nie wiem czy to do konca legalne. a jesli dom jest siostry wiec on go wynajmuje wiec ladnie oskarzasz siostre o brak umowy i nieodprowadzanie podatku skoro kredyt ma to musi iec za co go splacac proste, i sad sie dobrze zachowal

Gość nokia1964
mozemy pogadac na gg??

Gość
ok ale wieczorem bo teraz jestem w pracy wyslij mi gg na maila to sie odezwe a i udowadniasz ze lekarz jest kuzynem. i potem idzie proces lekarza o falszowanie zwolnien

Gość nokia1964
9995960