Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co polecacie z Kauflandu

Jakie są produkty spożywcze i chemia w Kauflandzie? Co polecacie? Czego unikać?

Polecane posty

Jak w temacie. Zapraszam i zachęcam do wypowiedzi! Zastanawiam się czyby się tam nie wybierać na zakupy (a że mam spory kawałek do przejechania, nie chciałabym jechać tam na darmo i się rozczarować). Aktualnie jestem bardzo mile zaskoczona jakością Lidla i zastanawiam się, czy Kaufland jest porównywalny z Lidlem i czy ma tak samo dobrej jakości produkty.

Gość katia1982--------
Ja mam wrażenie, że wszystko w Kauflandzie jest jakieś sztuczne,plastikowe. Byłam tam pare razy na zakupach,ale za kazdym razem gdy przekraczam progi tego sklepu ogarnia mnie jakaś dziwna apatia. Wszystko i wszyscy mnie denerwują,więc uciekam z tamtąd czym prędzej,nieraz z pustymi rękoma. Uwielbiam za to robic zakupy w Tesco,Auchan-ie i Biedronce,czasem zachacze o Lidl,ale b.żadko gdyż mam nie podrodze. Pozdrawiam i udanych zakupów życze:):):)

Zwykle kupuje tam produkty firmowe. Ale chemię mają niezłą , szczególnie płyn zmiękczający pranie.

Dziewczynki, wypisujcie proszę wasze sprawdzone pozycje z tego sklepu. Rzeczy, które kupiłyście i okazały się na prawdę niezłe albo bardzo dobre. To samo poproszę z tzw. niewypałami, tj. czego zdecydowanie nie tykać. Dziękuję w imieniu swoim, jak i innych zainteresowanych zakupami w tej sieci. :)

Gość o rany ja mam to przed sobą
dobre i sprawdzone z kauflanda: - żel do wc clean maximo - cytrynowy - cena 1.99zł/750ml. Dobrze czyści, ładnie pachnie. - CIFO lux kitchen - spraj do czyszczenia powierzchni kuchennych - pomarańczowy, cos około 4zł za 400ml (na oko) - dobrze usuwa tłuszcz z piekarnika i z glazury. Ładnie pachnie. - devil - perfumy do toalet - takie żelowe zbiorniczki z płynem - używam cytrynowego zapachu - dobrze pachnie (nie tandetnie), fajnie sie pieni (nie daje piany gigantycznej i dla mnie ok, ale piane taką średnią, wystarczającą). - chusteczki higieniczne Amelia rumiankowe - 4 warstwy - 3zł za 10 paczek. Świetne, mocne, mięciutkie. - mleko 1.5% w kartonie niebieskim - 1.79zł/1l - jak to mleko - po co wydawać pieniądze na Łaciate? Kiepskie: - płatki kosmetyczne na literę "T", takie tanie, ze zgrzewanymi brzegami - strasznie twarde i szorstkie, do oczu wolę nie używać, ale do zmywania podkładu/różu czy lakieru do paznokci nadają się. Kupiłam jeszcze kawę zbożową, bedę testować. Zachęcają mnie tam kawy mielone - 100% arabica. Ktoś pił?

Gość dla mnie kaufland jest chyba
najgorszym duzym sklepem jaki znam. Przypomina to taki stary wiejski sklep na pipidówie, gdzie jest mydło i powidło

Gość herbatki ziołowe są smaczne
i nawet mają sznurki u torebek, co sie nie zdarza nawet w rumianku herbapolu.

Gość mleko milblu jest ok.
takie w kartonie.

Gość co jeszcze?
piszcie! :)

Gość ja kupuje twaróg i smietane
milblu, kostka 200g poltlustego kosztuje 1,59 i duza smitana tak samo

Gość ja kupuje twaróg i smietane
o i jeszcze sardynki w oleju sa dobre firma vita de'oro

Gość mleko milblu jest ok.
śledzie w puszcze, czekolady Katy też są ok.

Gość lalineczkam
wafelki w czekoladzie Katy 0,49zł za sztuke w smaku porownywalne do Grześków

Gość ktosiajasia
tuńczyk w sosie własnym, rozdrobniony całkiem niezły.

Gość czy towar z kauflaka to jest
dokladnie taki sam towar co w lidlu? - pytanie kieruje do ludzi ktorzy kupuja regularnie w jednym i drugim i maja bardzo dobre porownianie

Gość zależy
co kupujesz; ja w lidlu kupuję określone towary i tak samo w kauflandzie

Gość towary - np. słodycze są
bardzo podobne, ale inne. Dla Kauflanda są jakieś z czeskimi "metkami". Co jest dla lidla?

Gość czy towar z kauflaka to jest
ale jak to z czeskimi metkami? co masz na mysli piszac metkami? chodzi ci o etykiety na produktach spozywczych i chemii? jesli tak, to w lidlu jest wiele niemieckich lub polskich etykiet na froncie, z polskimi, lub wielojezycznymi tlumaczeniami instrukcji przygotowania na odwrocie. sklad jest jest najczesciej uniwersalny po lacinie, w polu producenta kiedys czesto podawano oryginalnych niemieckich, z nazwa miasta pochodzenia i dospiskiem, ze wyprodukowano dla lidla, a teraz jest napisane tylko "wyprodukowanano w ue" lidl stiftung itd... a w kauflu jak jest? czyli co? piszecie, ze to jednak nie to samo co w lidlu? - waszym zdaniem ich produkty sa gorsze? lepsze? (...od tych z lidla oczywiscie)

Gość ja kupuje w kauflandzie
czerwony zel pod prysznic Aile 750ml za 1,99 oraz płyn do kapieli Aile mleko & miod 1000ml za 1,89zł bardzo ładnie pachna, nie wysuszaja no i stosunek pojemnosc - cena powalajacy

Gość co do tych metek na
produktach... Prodawajid Kauflland Ceska republika... Praha... Dystrybutor - Kaufland Polska. Czyli że produkty produkowane w Czechach i dobrze dla nas Polaków:-)

Gość IzKra
Często robię zakupy w Kauflandzie, bo mam blisko:) Dobre są różne przyprawy (takie w zielonych torebeczkach - bardzo tanie). Papier toaletowy Amelia 3 warstwy chyba ostatnio był za 5,99 też ok. Na chemię często są dobre promocje np. płyn do prania Dreft można przy okazji kupić za 16,99 i taki płyn do płukania Wansou, normalnie kosztuje 5,99 za litr ale jak jest promocja to można trafić na 2 litry za 10 zł ( czarny jest dla mnie super). A aktualnie w promocji jest płyn PUR 1,1 l za 3,49 oczywiście kupię. No co tam jeszcze...Takie batoniki różne smaki, już od 0,69 za sztukę, kukurydza w puszce jest smaczna i delikatna (tańsza niż w Biedronce). Zwyczajnie trzeba śledzić promocje, co sobota coś nowego. Ja wpisuję sobie w google "kaufland gazetka" i jestem na bieżąco:)

Gość ktojakkto
Oj, głównie tam robię zakupy:) Polecam osobiście: - mleczko do czyszczenia 500ml. Clean Maximo - 1,79zł, a genialne, dla mnie praktycznie to samo co Cif, a ile tańsze - pieluchy Wickes, ale nie te ceratowe, tylko takie po niecałe 16zł za małą paczkę - chusteczki nawilżane Wickes, szczególnie małe opakowanie, 24szt, super nawilżone i pachnące, w sam raz do torebki czy do wózka, a cena 1,79zł - konkurencyjne bardzo dla tych z Rossmana - lubię przyprawy, olej - margaryna Lando, ale taka fitness i jedna żółta - lepsza od innych w podobnej cenie, przy kryzysie finansowym ją kupuję - wafle ryżowe - keczup w szklanej butelce, tylko 1.59-1.79zł - zmienia się ta cena - przepyszny, gęsty, jak firmowy:) - jogurty owocowe, szczególnie owoce leśne - płatki kosmetyczne i chusteczki hig. Amelia -paluszki - duży wybór (mak, sezam, graham i sól) - kawa rozp. najtańsza jaka jest, chyba 4,29zł - herbata owocowa expresowa - tampony, podpaski, wkładki - czekolady Pewnie inne rzeczy jeszcze, których nie pamiętam:) Nie polecam: - żel pod prysznic, nazywa się chyba Aile, masakra, wcale nie pieni się -płyny do mycia naczyń - kiepsko się pienią, kiepsko myją To chyba tyle:D

Gość bonanza
papier toaletowy Amelia super mocny ,szampon familijny , alu folia, folia spożywcza , gąbki ,scierki (b. niskie ceny ) soczewica czerwona , kawa rozpuszczalna, miód , mrożone jarzyny , alkohol

Gość PISZCIE DZIEWCZYNY!!!!
:)

Gość terree
Jeśli chodzi o warzywa i owoce to mi się najlepiej kupuje w Kauflandzie. Mogliby uruchomić zakupy online, ale chyba się nie zapowiada na coś takiego w tej sieci akurat. Teraz mają w sumie fajną gazetkę reklamową. Sporo rzeczy przecenili. Na stronie www.kaufland.okazjum.pl jest pełna oferta. Tu zazwyczaj sobie sprawdzam co i jak ;]

Gość RRS XXXX
Polscy rolnicy dostsja ogromne kary za za duze ilosci wyprodukowanego mleka. A w kaflu w Debicy mleko pod logo kafla " wyprodukowano w czechach" absurd? Czy dramat? Raczej patologia