Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca allegrowiczka

handel na allegro początki...

Polecane posty

Witam serdecznie, prowadzę działalność związaną z handlem biżuterią. Z wielką nadzieją rozpoczęłam handel na allegro niestety nic sie nie sprzedaje. Podejrzewam że powodem tego moze byc brak opinii innych klientów. Moje ceny są konkurencyjne. Powiedzcie czy moja biżuteria jest według WAS atrakcyjna?? http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17676890 Bardzo proszę o wszelkie rady i pomysły. Pozdrawiam i z góry dziękuję

Gość mysle ze powodem sa ceny
dla mnie nie sa komkurencyjne, masz ladna bizuterie, ale droga... ja sprzedaje bizuterie i przez miesiac sprzedalam prawie wszystko co wystawilam

Gość taka prawda.......
to że masz mało komentarzy na pewno ma znaczenie, ale też liczy sie to że w przypadku takich rzeczy jest bardzo duża konkurencja poza tym na poczatku warto sprzedawać tańsze rzeczy zeby zdobyć pozytywne opinie

Gość rtyertyr
to co rzuciło mi się w oczy jako pierwsze to nieprofesjonalne zdjęcia, myślę że to jest powód

Kiedyś na allegro to był handel :) Brali wszystko i za każdą cene. Teraz jest marnie .. Każdy nowy chce się przebić, daje najniższą cene. Nie idzie zarobić.

Gość 5435345
1. powinnaś zrobić profesjonalny szablon 2. stronę O Mnie 3. profesjonalne zdjęcia 4. cen nie obniżaj, zaufaj mi, że jak wsytawisz za tanio to ludzie pomyślą że sprzedajesz badziewie

Czyli ceny, zdjęcia i brak komentarzy tak?? Spróbuję jeszcze inaczej. Kurcze sama nie wiem. Sprzedaję tego troche do sklepów. Jestem hurtownikiem biżuterii. A na allegro idzie beznadziejnie. Ze zdjęciami mam ogromny problem ponieważ męczę sie godzinami a i tak z tego wychodzi to co widać na aukcjach :( Czyli najlepiej wycofać się z allegro??

bransoletka Crystall powinna sie sprzedac, popraw zdjecie

No właśnie z tymi cenami to jest tak że miałam kiedys fajne bransoletki swarovskiego i dałam cene taką na której zarabiałam tylko 5zł, kilka osób pisało do mnie, ale każdy sądził że to podróba skoro za taką cenę. Teraz dałam wyższe ceny niestety dalej kicha. :(

"Czyli najlepiej wycofać się z allegro??" Ja się wycofałam. Zdjęcia, wymiary, opisy, potem w podzięce jeszcze negatywy bo przesyłka godzine za późno ;) albo nitka wystaje w lewo zamiast w prawo ;) Szkoda czasu. No chyba, że naprawde ma się towar kradziony albo super okazyjnie kupiony, bo ceny też do bani. Teraz każdy chce wszystko za 1 zł.

Kuleczki plecione na allegro są po 70zł Dałam cenę niską. Ta bransoletka też jest na allegro (ostatnio widziałam że gość sprzedał 5 sztuk) po 129zł. Pewnie zdjęcia zawalają wszystko. Nie potrafię zrobic profesjonalnego szablonu ani zdjęć... :(:(:(

Brak komentarzy nie przeszkadza. Ceny... wiekszosc osob idzie na ilosc. Maly wybor - niektorzy wola kupic wiecej za jedna przesylka. Do zdjec dobry jest czarny lub ciemny szary papier np. bristol = wrazenie elegancji

Gość 5435345
np. zdjęcie tych jasnych kolczyków na ciemnym tle jest ok ale bez sensu dałaś to drugie zdjęcie na jakimś stole - po co ono? od razu wygląda mniej profesjonalnie. a zasada prosta jest: jasne rzeczy fotografuj na ciemnym tle, a ciemne na jasnym mówię Ci, zrób szablon, ładny, profesjonalny (kup), zrób stronę O Mnie niewielka ilość komentarzy to nie jest problem, sama widziałam jak czasami kupując od początkujących, jeśli tylko wyglądają profesjonalnie nie obniżaj cen wystaw na początek z jedną aukcję w promowanych (12 zł)

Mnie zaintrygowało to że widziałam u wieeeelu sprzedawców towar identyczny jak mój i oni go sprzedają a ja stoję w miejscu. W zasadzie allegro nie jest moim konikiem bo jak juz pisałam jestem hurtownikiem ale wiele osób mi doradzało żebym spróbowała bo mam fajne rzeczy. Mam bransoletki kolorowe których nie widziałam zbytnio na allegro ale nawet ich nie wystawiam bo pewnie i tak nie pójdą...

Szablon nie jest konieczny zrob opis czytelny elegancki, jeden rozmiar czcionki np. szary odcien

Gość 333dddd
i zaloz ja do zdjecia bo nawet nie wiadomoj ak na rece wyglada

Szablon mam kupiony z jakiejs strony, nawet 2, ale co z tego kiedy nie mam bladego pojęcia jak wstawić tam swoje dane, dodatkowe informacje. Posiadam gołe szablony i nic więcej. :( nie mam pojęcia jak je przerobić. BAA nawet nie wiem jak je wstawic na allegro .... WIem wiem, wyśmiejecie mnie że jestem ciemna, ale zwyczajnie nigdy nie było mi to potrzebne, więc nie miałam z tym styczności. A co do zdjęc to wiele osób usuwa w jakiś MAGICZNY DLA MNIE sposób tło. Próbowałam to robić w photoshopie i wyszła kicha nad kichami. niczego nie usunęło, tylko zepsuło zdjęcie.

tlo usuwasz rozdzka albo wycinasz

albo po prostu fotografujesz na bialym tle

usuwałam różdżką i jakimiś magicznymi gumkami to wyszły cuda ale nie to czego chciałam. Po prostu nie potrafię.

Kup sobie szary, czarny i bialy bristol z jakas faktura.

i tez nikt nie kupuje ;)

"tutaj jest taka sama i cena wyższa.." Taa, ale zobacz jaki ma szablon i foty. Sorry, ale bez porównania lepsze od Twoich. Tylko co z tego ? Też mu nie kupili ;)

Gość nijakaaaaaa
jak to jest swarovski to ja jestem dziewicą, ty wiesz ile kosztuje oryginalna biżuteria??, sprzedajesz kit pod marką swarovskiego, może dlatego się nie sprzedają?

może i szablon do kitu. Myslałam że skuszę ceną...

Gość niololo lolo
"A co do zdjęc to wiele osób usuwa w jakiś MAGICZNY DLA MNIE sposób tło. Próbowałam to robić w photoshopie i wyszła kicha nad kichami. niczego nie usunęło, tylko zepsuło zdjęcie" U mnie to był ok. miesiąc ćwiczeń plus mam zdolności plastyczne. Teraz sama przerabiam hurtowo zdjęcia na mega profesjonalne. Musisz ćwiczyć. To samo z szablonem - takich rzeczy nikt mi nie powiedział, sama się nauczyłam, czytałam. Opłacało się to wszystko.... bo na allegro zarabiam dzięki temu kupę kasy.