Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atotuja

krem nawilzajacy przy kuracji antytradzikowej

Polecane posty

Gość atotuja

jestem teraz w trakcie kuracji antytradzikowej i straszie przesuszona skore. czy moge uzyc kremu nawilzajacego do cery suchej mimo ze mam cere tlusta (tylko teraz mam sucha przez kuracje). prosze o odpowiedz! to dla mnie wazne!

Gość fdxd
kup sobie jakis porzadny nawilzacz np humektan

Gość atotuja
tak, tylko czy mze byc to krem nawilzajacy przeznaczony do cery suchej?

Gość fdxd
kremy do cery suchej zazwyczaj maja mnostwo zapychaczy, wiec stosowanei ich przy kuracji antytradzikowej mija sie z celem. sprobuj humektanu.

Gość atotuja
dzieki :)

Gość mrowa 09435
A ja proponuję NMF, który możesz dodać do dowolnego nie szkodzącego Ci kremu albo dobrego dla skóry tłustej oleju (są takie, i to sporo): http://mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&category_id=11&product_id=38&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=27 Z kremów sprawdzić się może Iwostin Przywracający Nawilżenie albo np. Atopra Tu masz wątek, który Ci może pomóc: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/krem-o-prostym-skladzie-dla-cery-tradzikowej,t502.html?highlight=zapychaj%B1ce A tutaj o tym, jak ogólnie pielęgnować cerę tłustą i trądzikową - poczytaj, dużo ważnych rzeczy: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=279&Itemid=73 Aha, i mam nadzieję, że wiesz, że stosując retinoidy i kwasy (a tego jak przypuszczam używasz) należy chronić skórę dobrymi kremami (Avene,Boioderma, LRP...) z filtrem min. 30, i to przez cały rok? :)

Gość atotuja
mrowa 09435 napisze moze czego uzywam : płyn micelarny LRP-tylko wieczorem do zmycia makijażu (jeśli go już mam) żel do mycia twarzy LRP effaclar-rano i wieczorem woda termalna avene-rano i wieczorem effaclar duo - na noc chanel precision energizing multi protection spf 15-rano LRP Anthelios AC SPF 30-rano ten krem z chanel w tej chwili jest dla mnie do niczego jeżeli chodzi o nawilzenie, bbo po 5 min od jego nałożenia dalej mam sucha cere... czy mam juz iść w strone effaclaru i kupić effaclar h lub m? czy moze kupic krem z Avene, eucerin czy LRP tylko że do cery suchej (skoro w tej chwili taką mam)? mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi...

Gość atotuja
a! i dzieki za linki :)

Gość mrowa 09435
Ogólnie fajnie, ale rzeczywiście ten Chanel jest do zmiany na jakiś apteczny albo do zmieszania z NMF jak kremu masz jeszcze sporo do wykorzystania. Jeśli Effaclar Duo działa na Ciebie dobrze to jak najbardziej możesz przy nim zostać, kwas LHA stosowany długo nie traci na skuteczności (jak np. kwasy AHA przy nich dobrze jest robić przerwy). Ja bym też odstawiła ten Effaclar żel do mycia, bo SLS z niego może być dużym winowajcą przesuszu i zastąpiła go albo plynem micelarnym, albo jak wolisz mycie z wodą olejkiem z biochemii urody albo jakimś łagodnym czymś bez SLS. Z kremów Effaclar H raczej nie, miałam próbki i nie podobał mi się (niby lekki, a taką tłustą warstewkę zostawiał). Oprócz tego co wymieniłam to może Hydrabio z Biodermy by się sprawdził albo któryś z mocznikiem z SVR (ja przy Triacnealu i kwasach używam obecnie Xerialu 5 w miarę potrzeby) - musisz zobaczyć, co się u Ciebie najlepiej zadziała :) Z kremami do cery suchej uważaj mogą zawierać wysoko w składzie substancje komedogenne (a nie wiem, czy coś Cię zapycha ja np. muszę unikać kremów z triglicerydami). Nadia, ja używam Cicabio ale tylko punktowo, na podrażnienia, drobne zranienia etc. , to jest krem interwencyjny (jako taki sprawdza się świetnie), nie na co dzień :) Inne wymienione przez Ciebie podobnie.

Gość fgbfgxcgn
jeszcze jest psyhiogel cos takiego dobry jest aa ultra anwilzanie, nie zapycha i ladnie nawilza

Gość atotuja
ten przeklety SLS jest w prawie kazdym kosmetyku... wiem ze cetaphil do mycia twarzy, co prawda ma SLS, ale na 11 czy 12 miejscu, wiec duzo go tam nie ma (do polskich kosmetykow nie mam dostepu bo mieszkam za granica). niestety nie znam sie dobrze na skladnikach i nie mam pojecia co moze mnie zapychac. napewno bede probowac i obserwowac swoja twarz. dzieki za cenne rady :) pozdrawiam :)

Gość amina

Skóra w którymś momencie staje się bardziej wymagająca i trzeba zadbać o jej kondycję. Mam mydło do ciała 7 ziół Hildegard Braukmann i jestem zadowolona z tego wyboru, bo mydło nie wysusza mi skóry jak to robiły inne produkty. Każdy kosmetyk musi dobrze działać na skórę.

Gość Annkana

Takie mydełko to może być za mało, warto sobie sprawdzić dermokosmetyki NovaClear z serii Acne - jest od nich super krem anty trądzikowy, który w żadnym wypadku nie wysusza cery.

Gość Lilak

A może kem z naturalnym składem się sprawdzi? Takie kremy nie są inwazyjne dla cery, a bardzo dobrze odżywiają. Ja mam cerę trądzikową i używam CBD Cannabiodiol nawilżająco-detoksykującego Bielendy. Bardzo dobrze radzi sobie z moją problematyczną, trądzikową cerą. Może i przy kuracji się sprawdzi 🙂