Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bea..

czy poptrzebna pigułka "po"?

Polecane posty

Gość Bea..

witam, jakieś 2 miesiące temu odstawiłam antykoncepcyjne tabletki ze względu na zdrowie. nigdy przedtem nie musiałam uważać kiedy mam dni płodne itd i zresztą kompletnie się na tym nie znam. moje pytanie brzmi krótko i na temat (nie chce was zanudzać) czy jak wczoraj po południu kochałam się z facetem (bez zabezpieczenia :O ) a wieczorem dostałam okres jest możliwe że mogę zajść w ciąże? i czy jest wskazane zażyć pigułkę "po"? :(

Nie, nie jest to możliwe. Chyba, że to co dostałaś, to nie okres, a krwawienie śródcykliczne, ale nie jest to norma, nie zdarza się często, a więc można założyć że to co masz to okres i nie ma możliwości ciąży, bo owulacja występuję około 14 dni przed miesiączką.

Gość Bea..
chyba raczej okres, bo z moich nieporadnych obliczeń właśnie miałam teraz dostać. zresztą mam typowy dla mnie objaw czyli cholerny ból brzucha :) czyli możemy spać spokojnie? :P

Gość Bea..
uff uff :D ale tak właśnie sobie czytam o tej Escapelli i piszą, że nie powinny jej przyjmować kobiety które mają nowotwory narządów rodnych a ja mam stan przedrakowy szyjki macicy to chyba i tak nie było by to wskazane? :O tak na przyszłość się dokształcam :)

Gość Bea..
aaa bym zapomniała, wielkie dzięki za odp. :) pozdrawiam i życzę miłego dnia :D

Nie wiem szczerze.. ja brałam escapelle, byłam po nią na pogotowiu, kobieta o nic mnie nie pytała, nawet nie wiedziała jak taka tabletka się nazywa i ja musialam jej powiedzieć co ma mi przepisać ... Więc nie wiem czy ona była niekompetentna czy po prostu nie ma jakichś wielkich przeciwwskazań.

Gość CukieRkowa87
Ja uważam,że pigułka nie jest zupełnie potrzebna skoro dostałaś okres. Nie masz się co stresować. Pozdrawiam