Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna taka jedna

ciąża i co dalej.......

Polecane posty

Mam 29 lat, zaszałam w ciąże z facetem który nie nadaje sie na ojca. moje zycie legło w gruzac, nie widzę swojej przyszłości, nie porafie sie cieszyć tą ciąża, mam depresje. Jestesmy ze sobą od 9 lat, ale myslalłam juz o rozstaniu a tu ciaża. On pracuje na budowie bez umowy o prace, mieszka u rodziców. Ja skończylam studia, pracuje w zawodzie, prace mam dobrze płatna ale ciężką (po 12-17 godzin/dobe), całkowite poswiecenie pracy inaczej wypad, znajda sie zawsze chętni. Co zrobie z małym dzieckiem jak bede musiała wrócić do pracy? nie ma mi kto pomóc, z moja matka mam zle stosunki, czuję że jestem skończona.Mieszkam jeszcze ze znajomymi ze studiów w wynajetym mieszkaniu ale też często jestem w delegacjach. Przerasta mnie perspektywa macierzyństwa bez domu, bez wsparcia mężczyzny, a moze córka (bedzie dziewczynka)będzie miała do mnie żal ze zmarnowałam jej zycie, bo na dzień dzisiejszy nic jej nie mogę dać bo nic nie mam:(

Gość Adgjm
Ja tez jestem w ciazy i myslalam ze to ja mam najgorzej.. Tak bardzo Ci wspolczuje :( kochana musisz sobie poradzic.

Gość 4444eeeeeeeeeee
kruszynka potrzebuje tylko Twojej milosci. Nie potrzebuje luksusów .Tylko Ciebie. Ja samotnie córke wychowuje-jak zmarl moj narzeczony corka miala 5 miesiecy. Tez myslalam,ze wtedy swiat mi sie zawalil -chcialam umrzec a teraz po uplywie roku dziekuje Bogu,ze mam dziecko. Ze mam dla kogo zyc. Bo jak ma sie dziecko to tylko ono jest najwazniejsze :) gratuluje :)

Gość Adgjm
Kochana poradzisz sobie. Jak urodzisz to pozniej mozesz zawozic dziecko do zlobka i jezdzic do pracy tylko ze bedziesz musiala mniej pracowac

Wiem, że muszę dać radę ale chciałam innego zycia:( Adgjm a jak jest u Ciebie?

Gość nalezało usunąc
a nie wychowywać kolejnego frustrata, który ładnie ci odpłaci za ciężkie życie

Gość kwiat kiwi @
w którym jestes miesiacu?

kwiat kiwi w 5

Gość widzialem
nalezało usunąc dlaczego takie osoby jak ty nie maja mozgu?

Gość widzialem
oczywiscie pytanie do nalezało usunąc

Gość kwiat kiwi @
więc skoro on nie ndaje sie na ojca- odejdx puki czas- zawsze możesz starac sie o alimenty, nie ma sensu meczyć sie w takim zwiazku mija znajoma, zyje bez slubu z facetem, mają dwójkę dzieci mieszkaja w domu na ktory kazde wzieło kredyt nie zyja juz jako para,on ma wszystko w dupie, juz dwa razy odcinali jej wode i prad bo on nie zapłacił , ale ona sie tam meczy bo dzieci i kredyt- uciekaj szybko i zapewnij swojemu dziecku godne warunki skoro juz wpadłas i nie umiesz sie zabezpieczac

dasz rade,przyjdzie dziecko zmieni sie swiatopoglad,moze facet cos ze Soba zrobi,bedzie sie staral wiekszosc facetow sie zmienia,bo to obowiazek odpowiedzialnosc.musisz miec pozytywne myslenie.jak jestes dobrym pracownikiem to przyjma Cie znowu do tej pracy.

Gość kwiat kiwi @
nie traktuj ciazy jako argument by z nim zostac -to nie te czasy by kobieta w ciazy była uwiazana przy facecie-jestes wykształcona-dasz rade

Gość każdy kowalem własnego losu
Ciągnęłaś związek tyle lat chociaż wiedziałaś że z tym facetem nie ma co budować przyszłości?Jesteś sama sobie winna, ale największe konsekwencje twoich decyzji będzie ponosić to dziecko i to najbardziej jest w tym przykre.Trzeba było chociaż dobrze się zabezpieczać:O

Gość dasz...sobie ......rade...
Jeszcze bedziesz dziekowac Bogu za to małe dzieciatko wiek robi swoje wiem cos o tym..... Kariera i wszytko chciałam miec a teraz brak mi dzieciatka zaluje ze nie wpadlam w wieku 30 lat. Wspomnisz moje slowa za nascie lat Dzidzius to ogromne szczescie choc teraz wydaje ci sie to trudne z czasem bedzie prosciej

Gość kwiat kiwi @
jasne ,ze nie rozwiaże jej problemów, ale skoro nie ma nic i nie pomyslała w pore to każdy grosz sie przyda- chyba ,ze nie chcesz go podac jako ojca

Gość kwiat kiwi @
nie wciskajcie jej kitów,ze z dzieckiem jest łatwo

Gość ..NATALA..
Dasz radę.Dostaniesz pieniądze za urlop macierzyński,wychowawczy.Dupka do sądu o alimenty. DZIECKO ,TO NAJWIĘKSZY SKARB I DAJE TYLE RADOŚCI!!!!!!!!!!!! pozdrawiam

dasz radę!!! Będziesz miała dla kogo żyć. Może później poszukasz nowej pracy tylko na 8h. A Twój facet jak poczuje się ojcem może też zmieni podejście. Wszystko będzie dobrze!!! Ciesz się z tego pięknego stanu :D

Gość Piekny stan
piękny stan :p :D

Gość oj piekny piekny
Te poranki spędzone nad miską , na sama myśl dostaje euforii jak po kokainie.

Gość Piekny stan
Ja tam pięknie swój stan wspominam :D ehhh ... :p

Gość oj piekny piekny
Te spuchnięte nogi , zmiany nastroju co 10 minut , piękny stan jak patrza na ciebie jak na spuchnietego wariata z częstomoczem :P

Gość Piekny stan
Oj tam ... nie przesadzaj :p

Gość oj piekny piekny
Pieknyyyy stan, zwlaszcza jak sie mdleje przy kasie w markecie, jest wtedy tak pieknie ze cala kolejka wpada w piekny stan zwany panika :D

Gość Piekny stan
Panika jest ale jest plus ... przepuszczają Cię bez kolejki :D

Gość oj piekny piekny
Pod warunkiem że zrobisz awanturę albo jestes blada jak sciana, bo tak normalnie to raczej nie bardzo.

Gość Piekny stan
No, czasy się zmieniają :O kobiety w pieknym stanie już sie tak nie liczą jak dawniej :O :D

Gość oj piekny piekny
Dawniej zapi...ały w polu a dzisiaj stękają jak trzeba sie schylić :P i o dziwo rodzi się wiecej chorych dzieci jak kiedyś.

Gość Piekny stan
Oj przepraszam ... ja sie nie oszczędzałam :) znaczy nie dźwigałam, ale ... myłam okna, podłogi, korytarz, naczynia ...po prostu robiłam rzeczy jak przed ciążą :) ... i miałam za to szybki poród :D