Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasieńkowa

trądzik!

Polecane posty

Gość kasieńkowa

hej! mam problem z trądzikiem od paru lat... kiedyś derm zapisał mi taka maść, która zupełnie nie zadziałała. było nawet gorzej. potem miałam różne żele np. effeclar czy jakos tak i też nie działały, przez jakiś czas używałam kosmetyków z avonu, a efektu nie było. Pomóżcie proszę, mam juz dość swojej twarzy...

Gość Albina321
Jeśli chodzi o mnie to poszłam do dermatologa by zapytać czy coś da się zrobić z moją buzią, okazało się, że tak. Przepisała mi lek epiduo. Powiedziała mi także parę ważnych rzeczy które może Wam też się przydadzą: * jeśli ma się problem z wągrami (tak jak w moim przypadku); najpierw trzeba iść na oczyszczanie buzi i tydzień po nim zacząć stosować ten lek *na początku robić przerwę 4dni i z czasem jeśli zauważa się mniejsze zaczerwienienie zmniejszać ten okres przerwy do 3dni potem do 2 i jeśli będzie ok stosować go codziennie *to jest leczenie i ten proces jest długotrwały *przed zastosowaniem leku trzeba umyć buzię, odczekać 30min i dopiero nałożyć krem, jeśli krem bardzo podrażnia skórę to po użyciu kiedy się wchłonie trzeba zastosować krem nawilżający *ilość kremu to na opuszku palca ziarko grochu, rozdzielic na 5: czoło, policzki, nos i broda To tyle jeśli chodzi o instrukcje jakie dostałam od mojej Pani Dermatolog. Pozdrawiam ;)

Gość mrowa 09435
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4657779 tutaj podałam linki do stron o pielęgnacji tłustej i trądzikowej cery. Jeśli Effaclar (który? stosowałaś systematycznie?) się nie sprawdził, to trzeba sięgnąć po mocniejsze kwasy i po retinoidy (bez recepty jest Diacneal, możesz od niego zacząć obserwując co się dzieje - jak skóra reaguje podrażnieniem to powoli przyzwyczajać, zaczynając od jednej-2 aplikacji w tygodniu), na stronach Laboratorium Urody znajdziesz dużo informacji na ten temat :)

Gość mrowa 09435
Tfu, TRIacneal się to teraz nazywa :)

Gość fgbfgxcgn
nie maju zdiacnealu, jest produkt zasteopczy traicnela z dodatkowym skladnikiem antybakteryjnym czy cos w tym stylu