Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mocca28

Prosze o rozwianie watpliwosci oraz o porade ;)

Polecane posty

Gość Mocca28

Witam serdecznie ;) od 5 lat zazywam tablrtki anytykoncepcyjne ale to nie na temat. 3 miesiace temu rozstalam sie z chlopakiem i jakos przeczucie mnie bardzo meczylo ze gdyby teraz okazalo sie ze jestem w ciazy nie mialabym kompletnie pomyslu na zycie i skrzywdzilabym dziecko nei majac ojca dla Niego. Ale troche chyba moj strach i wyobraznia tutaj pracuja gdyz ... w przeciezgu tych 3 miesiecy zrobilam sobie 3 testy ciazowe juz w pierwszym miesiacu drugim i trzecim wszytkie negatywne ale jest taka kewstia ze nie robilam ich z porannego moczu czy to ma jakies znaczenie? od jakiegos tygodnia, dwoch chodze bardzo slaba kreci mi sie w glowie i jestem senna ale czy to musi oznaczac ciaze? czy ja juz zwariowalam i sobie ja uroilam.??? prosze o odpowiedz ;)

Gość Mocca28
I zapomnialam zapytac czy ginekolog podczas zwyklego badania jest w okolo 10-11 tyg juz zobaczyc czy ciaza jest i ja stwierdzic ?

Gość DOBRA SPACERÓWKA1
no spokojnie zobaczy widać na usg ciążę, także idz do lekarz i sama bedziesz pewna czy jesteś czy nie w tej ciąży

Gość Mocca28
ale ja nie bylam badana z usg tylko tak normalnie ''na oko'' hehe i czy taka metoda by juz cos zobaczyl? :)

Gość 2mama2
Tak ginekolog juz "zobaczy", tzn stwierdzi przez badanie palpacyjne. Z tego co pamietam można to lekarz może stwierdzić ciąże od 6tyg.? nie jestem tego pewna. A co do tych Twoich testów to myślę, że wyszły wiarygodnie. Nie jest koniecznością robić z porannego moczu, choć z niego jest najbardziej wiarygodny test.

Gość to oznacza że jest listopad
i wszyscy tak się czują :):) Jak napisałaś od 5 lat bierzesz tabletki. Więc jakim cudem ciąża??? Ja wiem, że tutaj kafeterianki biorą tabletki i zachodzą w ciążę, ale w realu tak się nie dzieje!!!! Gdybyś była w 11 tygodniu ciąży, to obojętnie jaki mocz, ranny czy wieczorny wskazałby natychmiast ciążę na teście!!! Więc przestań się nakręcać, bo W CIAZY NIE JESTES!!!! I pewnie jeszcze okres normalny miałaś w tak zwanym międzyczasie i nadal sugerujesz się kafeteria, że nawet do 9 miesiaca można mieć okres w ciąży...

napewno by już poznał ciążę jeśli by mu się chciało zwrócić na to uwagę przy zwykłym badaniu ginekologicznym ;) poza tym napewno nie jesteś w ciąży jeśli od tamtego czasu żaden test nie wyszedł pozytywnie ;)

Gość konkursowa_lalunia
a ile ty masz lat dziecko? 15 ? ... Bo pytania na tym poziomie...

Gość Mocca28
Dokladnie pytania na tym poziomie fakt. Dzieki tego mi bylo trzeba bo nie mam z kim o tym porozmawiac i do tego zalamanie nerwowe przechodze ;) mam 28 ale faktycznie pytania 15latki ;) nie bede juz wam zasmiecac kafe tylko nie wyzywajcie sie na mnie prosze;)