Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalinkkkkkaaaa128273

CZY TO CIĄŻA?

Polecane posty

Gość michalinkkkkkaaaa128273

Witam. Mam wielki problem... I tak na prawdę nie wiem już co mam robić. Z moim chłopakiem kochaliśmy się 2 października, był to czwarty dzień mojego okresu. Oczywiście z zabezpieczeniem w postaci prezerwatywy. Od tamtego czasu nie mam okres, spóźnia się tak wiele dni. Jestem przerażona. Dodam, że to był jego pierwszy raz, robiliśmy to dwa razy. Czy jest jakakolwiek szansa, że zsunęła mu się gumka, ale w taki sposób, że ja tego nie czułam? Nie mam żadnych objawów ciążowych, zero wymiotów, nudności, jedynie co to mam rozstępy na dole brzucha, ale nie pamiętam czy iałam je wcześniej czy są całkiem nowe. Nie robiłam testu, do 3 grudnia nie mam pieniędzy, ale mój strach nie mija. Nie jestem gotowa na dziecko, dlatego też się zabezpieczyliśmy. Proszę o pomoc, co sądzicie? Dodam, że brałam antybiotyki, plus okres bardzo często mi się tak spóźnia... Chociaż nie wiem czy aż tyle...

Gość haah dobre
z tymi rozstepami:) test kosztuje tyle, co paczka gumek. troche ponad 10 zl. to nie majatek. to, ze nie masz nudnosci nic nie znaczy.ja tez nie mialam:) za mniej niz 10 tyg rodze:)

Gość ona87....
Cześć dziewczyny mam pytanie kochaliśmy się bez zabezpieczenia w czasie owulacji do było 12 listopada i tak przez 3 kolejno dni :) Dzisiaj mamy 19 wiem ale nie wiem czy to prawda czy sama sobie wmawiam ale wczoraj strasznie mnie bolał lewy jajnik (takie kłucie) i mam podwyższoną temperaturę 37. Czy mogę być w ciąży? tak bardzo bym chciała...

Gość Mania_20
a co ile dni masz cykle i w jakie dni cyklu się kochałaś?

Gość ona87....
cykl trwa 28 dni a ja akurat w owulację :)

Gość Mania_20
a skad wiesz ze na 100 % była wtedy owulacja?

Gość Mania_20
Ja pamietam zaszłam w ciąże gdy to był cykl 28 dniowy. W te dni owulacja wypada mi na 15 dzień A kochałam się w 16 dzień cyklu i jestem w ciąży która za 3 mies. się skończy.

Gość ona87....
Wiesz nie wiem tego na 100% ale myślałam że śluz był taki a nie inny więc powinna wtedy być no i obliczyłam sobie dni płodne :)

Gość Mania_20
Najlepszą metodą jest mierzenie temperatury ja tak chciałam sie uchronić przed ciążą ale mój partner zdecydował inaczej.

Gość Mania_20
śluz az tak dużo nie mówi o przyblizonych dniach owulacji.

Gość ona87....
możliwe że nie ale czytałam o tym a wogóle liczyłam dni :P

Gość Mania_20
Jezeli myślisz ze to wystarczy to okej trzymam kciuki żeby wyszła dzidzi:)

Gość ona87....
ie wiem czy to wystarczy czy nie. Tak na prawdę mi się nie spieszy ale chciałabym mieć dziecko. Nie jest to sprawa życia i śmierci ale po prostu czuje, ze jestem na to gotowa

Gość KochanaMalowanaLala
Mania- a jaka płeć będzie? Chłopczyk czy dziewczynka? Bo wg "zasady", że seks po owulacji=chłopczyk wyszłoby właśnie, że synuś. Pytam z ciekawości.

Gość Mania_20
I właśnie tak jest w mojej sytuacji - będę miała synka :)

Gość ona87....
Synuś marzenie mojego męża :)

Gość Mania_20
Ja zawsze chciałam mieć pierwszego synka i o tej metodzie już słyszałam i chyba jest skuteczna :)

Gość Mania_20
JUż się nie mogę doczekać aż sie urodzi wycałuje po przytulam mimo że mam dopiero 19 lat. i musiałam się wyprowadzić do innego miasta zmienić szkołe wszystko zmienił w naszym życiu a teraz jak patrzymy jak kopie i cały brzuch lata to jest coś pięknego :) Mimo takiego młodego wieku niczego nie załuje ! ;)

Gość ona87....
Nie no gratuluję rewelka :) a ja będę rozmyślać czy jest fasolka czy jej nie ma :))))

Gość Mania_20
a jak nie wyjdzie to się nie przejmuj i zacznij mierzyć temperaturkę po jakiś 3 miesiacach wiesz na 100% kiedy masz owulacje ja od roku tak mierzyłam zanim zaszłam w ciąże i myśle ze dalej bym mierzyła tylko mój jak to powiedział zrobiłem ci niespodziankę :P

Gość ona87....
no piękna niespodzianka :) będę mierzyć temperaturę i myślę że założę sobie jakiś zeszyt żeby się w tym nie pogubić :)