Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Technik kosmetyk

Jestem kosmetyczką i mogę udzielić fachowej porady

Polecane posty

Gość Technik kosmetyk

Piszcie jeśli macie pytania

Gość typka...
ja mam pytanie...co zrobic z workami pod oczami?...nie mam juz sil do nich...bylam u okulisty bo mam wrazenie ze moje oczy sa takie jakby ciagle po placzu...teraz przemywam sobie rumiankiem...robie z niego chlodne oklady...dzis np rano mialam duzo ropy...czy to byloby dzialanie tego rumianku....co robic?...dzieki za porade:)

Gość knckjn n
kiedy przestają powstawać nowe wągry w miejsce starych? czy oczyszczanie nie ma końca?

Gość Technik kosmetyk
Może po prostu masz taki typ cery ? Spróbuj robić okłady z herbaty ,staraj się wysypiać przynajmniej 6 h na dobę ,worki możesz zamaskować korektorem.Z droższych rzeczy mogę polecić z czystym sumieniem krem pod oczy Clinique, jest drogi ale za to świetnie niweluje worki pod oczami pozdrawiam :)

Gość Technik kosmetyk
Droga porowata na zwężenie porów dobre są maseczki ,mnie osobiście pomogła maseczka z drożdży.Robisz ją tak gnieciesz pół kostki drozdży i dodajesz troszkę ciepłego mleka ,mieszasz a następnie taka papkę dajesz na twarz na 15minut.Taka maseczka zwęża i oczyszcza pory i likwiduje zaskórniki,oczywiście nie za jednym użyciem ,liczy się systematyczność.Co do podkładów i pudrów staraj się używać mineralnych ,zawierają w swoim składzie najmniej parabenów i przyjazne dla skóry składniki :)

Gość Rose17615
Co robic tradzikiem, jakies domowe sposoby?? Bede ci wdzieczna za odp...

Gość porowata
Dziękuję za poradę. Od jutra zabieram się za stosowanie :)

Gość Technik kosmetyk
Co do wągrów oczyszczanie twarzy i miejsc z zaskórnikami jest bardzo ważne,maseczki są w tym bardzo pomocne ale trzeba trafić na odpowiednią dla siebie.Innym sposobem na oczyszczenie twarzy jest przecieranie twarzy kozim mlekiem ,może być z Danmisa chociażby.Kozie mleko ma wiele witamin ,ponadto doskonale oczyszcza i wygładza buzię,powstaje mniej zaskórników.To fajny sposób oczyszczania twarzy także dla osób które mają kłopoty z błyszczeniem się skóry i nadmiarem sebum.Mleko kozie reguluje prace gruczołów łojowych i zmniejsza ten problem :)

Gość esimnez
co na blizny? mam na twarzy takie wglebienia po pryszczach jak i rowniez czerwone plamki.

Gość Technik kosmetyk
Plus absolutnie nie wolno wygniatać pryszczy bo w ten sposób przenosicie bakterie .Nie wolno smarować buzi cytryną ani kwaskiem cytrynowym bo to pogarsza sprawę i nie wolno stosować maści cynkowej czy pasty Lassari bo tylko nasili wągry. Prawda jest taka ,że leczenie trądziku to kwestia indywidualna gdyż trądzik powstaje z wielu przyczyn ,jedni mają z nim kłopoty tylko w okresie dojrzewania ,inni przez całe życie .Mogę polecić w kwestii trądziku dobry i tani krem redukujący trądzik z Ziaji med dostępny w aptekach,jeśli komuś nie pomoże to na pewno nie pogarszy stanu skóry

Gość Rose17615
Dziękuje za poradę :)

Gość Technik kosmetyk
Jeżeli chodzi o blizny to sprawa nie jest prosta ,najlepszy byłby peeling wykonany u kosmetyczki z tym,że czasem trzeba mieć klika zabiegów żeby pomogło ale to koszt kilkudzieśięciu złotych jednorazowo.Kremy na blizny niestety w większości przypadków też niestety nie działają,po moich klientkach widzę,że dobrą metodą na dziurki w twarzy jest dermaroller albo rollcit.Jest to wałeczek z igiełkami którę masują twarz ,delikatnie ją przekuwaja i stymulują produkcję komórek ale o tym możecie sobie poczytać na internecie.Koszt takiego urządzonka to około 100pln ale widzę po moich klientkach ,że to jeden z nielicznych domowych zabiegów który pomaga.Jutro odpowiem na resztę pytań :)

Gość smutna gąska balbinka
hej Witam!! mam pytanie jak moge się dowiedziec jaki mam rodzaj cery bez wizyty u dermatologa??? a do tego czy moge byc uczulona na wodę?? jak myje twarz woda z mydlem to następnego dnia mam wypryski, a jak używam tylko tonik, zero wody to jest lepiej (ale ciężko tak nie moczyć twarzy i nie mam za ciekawej cery:() dziekuje!!

O, nie słyszałam o kozim mleku do twarzy :) Ja właśnie męczę się z takimi "resztkami" w postaci zaskórników i nierówności. A po jakimś czasie widać czy dana metoda akurat na mnie i moje wągry działa? Bo nieraz jest lekka poprawa ale potem wraca do normy. I właśnie szukam tez metody na dekolt i plecy (głównie takie nierówności mam) to może to kozie mleko byłoby niezłe :)

Gość ghhhhghhhhh
jak pozbyc sie blizn na łydkach po zapaleniu mieszków włosowych ? sa bardzo czerwone :/

Gość Technik kosmetyk
Hej nie mam za dużo czasu dzisiaj ale postaram się wam pomóc,plecy też można przemywać kozim mlekiem ,nie jest powiedziane ,że tylko do twarzy.Co do piwa w kosmetyce jak ktoś wyżej pytał to można stosować do płukania włosów ,wtedy są ślniące i zdrowe.Najpierw pluczesz włosy piwem ,owijasz na 15 min w ręcznik i płukasz szamponem.Co do trądziku to piwo może go niestety nasilać jeżeli ktoś pije go dużo .I pytanie o typ cery jak rozpoznać.Cera mieszana jest sucha na policzkach i tłusta ,świecąca w strefie T czyli czoło,nos,i podbródek.Wymaga szczególnej pielegnacji.Cera tłusta to świecąca się cała buzia. W obu przypadkach skóra produkuje za dużo sebum .Cerę mieszana i tłustą trzeba odpowiednio nawilżać ,bo jesli będzie sie stosować maści wysuszające to wtedy skóra produkuje jeszcze więcej sebum .Dobrym kremikiem do nawilżania jest i tu znów odwołuje sie do serii aptecznej krem redukujący podrażnienia na dzień z Ziaji med .Cera sucha charakteryzuje zdolnośc do łuszczenia,tutaj nawilżenie jest też bardzo ważne.I pozostaje cera normalna ,jest dobrze nawilzona,cienka i gładka oraz matowa.Co do mycia buzi wodą i mydłem to przypuszczam ,że nie woda szkodzi skórze a właśnie mydło.Do przemywania twarzy konieczny jest jakis żel myjący gdyż mydło tylko przesusza skórę i powstają zaskórniki:P

Gość 56636346
Co do wągrów oczyszczanie twarzy i miejsc z zaskórnikami jest bardzo ważne,maseczki są w tym bardzo pomocne ale trzeba trafić na odpowiednią dla siebie.Innym sposobem na oczyszczenie twarzy jest przecieranie twarzy kozim mlekiem ,może być z Danmisa chociażby maseczki sraseczki... bzdury... Kupilam specjalna maseczke z glinki i mase innych pierodil na sztraszne zaskorniki jakie mam i gowno. Wiecie co jest b. dobre? Kolagen! Mam tonik firmy sOraya z elastyna i kolegeenem, jest supeer, od razu wygladam lepiej. A kolagen poleca sie naturalny najlepiej, u mnie dzialal nawet niewielki dodaek w tym toniku.

Gość Ja mam pytanie
Tez jestem w szkole policealnej kosmetyka, powiedz czy po tym jest praca? Czy utrzymam sie z samego robienia paznokci?

Gość ciekawski stefan
czy parabeny( sa w 90%) kosmetyków , parafina i slsy maja jakis wpływ an skóre??/ czy mezczyni moga uzywaci peelingó enzymatycznych np. przed goleniem? jesli tak to jak czesto?:)

Gość 32132132
,zawierają w swoim składzie najmniej parabenów i przyjazne dla skóry składniki jak tak wlasnie zastanawiam sie, przyznam ze specem od tego nie jestem, ale jak sie przeczyta przecietny sklad kosmetyku - to jest w nim kilka rzeczy ktore dzialaja pozytywnie- cczyli np. witaminy, elastyna, jakies wyciogi ziolowe, itp. potem sa perfumy, alkohol, i masa innej dziwnej chemii. Przeciez peerfumy chyba nie dzilaja pozytywnie na skore??? O tych innych rzeczach to boje sie zgadywac... Jaki sens jest w ogole kupowania tego?

Gość Technik kosmetyk
Cześc ! Nie miałam czasu wcześniej zajrzeć no więc tak z samych tipsów będziesz miała ciężko się utrzymać lepiej jakbyś znalazła pracę w salonie kosmetycznym ,możesz przyjąć się tam zawsze w ramach podszkolenia a jak już będziesz pewna swoich sił w zawodzie to możesz otworzyć swój salon i wtedy będziesz mieć prawdziwe pieniądze ,oczywiście na wszystko trzeba czasu i odpowiedniej praktyki ale pracując nawet w niekoniecznie swoim salonie można dobrze zarobić. Co do parabenów są to substancję konserwujące w kosmetykach które mają przedłużać trwałośc,oczywiście w wielu przypadkach niekorzystnie wpływają na naszą skórę.Moja rada jest taka za nim kupisz jakis krem warto przysiąść ,przestudiować wcześniej skład chodźby za pomocą internetu i wiedzieć co nakłada się na twarz:P

ja mam takie krepujace pytanie.... co mam zrobic mam cere tlusta i mam mase wagrów stosowalam juz chyba wszystkie kosmetyki ze sklepow i nic... tak samo na plecach a pozniej robi sie stan zapalny i powstaja pryszcze nie wiem co robic do dermatologa narazie nie mam jak isc

Gość ana833
ja tez mam pytanie juz 2 razy zamykalam naczynka laserem na nosie a one ciagle sa taka drobna siec i wiecznie czesrwony nos!CZY WARTO DALEJ TYM LASEREM PROBOWAC!

Gość Technik kosmetyk
I jeszcze jedno co do składów niektórych kremów,na etykiecie pisze ,że zawierają substancje łagodzące ,d panthenol i jakieś inne witaminy tak bardzo przyjazne dla skóry.Ale jak się zobaczy z tyły na skład to zanim ujrzymy nasz dobroczynny składnik ,gdzieś na środku albo i na końcu spisu ,ile przed nim jest różnych parabenów,zaychaczy .Wniosek jest prosty ,ta substancja pozytywna gubi się za tymi którę mogą wywołać jakieś reakcje alergiczne czy zaszkodzić naszej skórze,bo przewżnie jakieś zapychacze królują z przodu składów kosmetyków także pomoc tych kremów w stosunku do potencjalnej szkody jest niewielka.Szczególnie osoby ze skłonnością do wyprysków nie powinny kupować kremów w którym są takie składniki typu: lanolin,parrafinum liquidum czy innych wosków

Gość Technik kosmetyk
Jeżeli już dwa razy stosowałaś lasery i czujesz,że nie bardzo ci to pomaga proponuje skonsultować się z specjalistą.Udaj się także do kosmetyczki ,ja bez zobaczenie ciebie nie jestem w stanie na 100% doradzić ci co powinnaś zrobić ale Panie z gabinetu powinny doradzić ci jakiś zabieg albo inną metodę . Co do wągrów i cery tłustej ,jak juz tu gdzieś pisałam nie wyciskać zaskórników bo przenosisz bakterię na skórę.Zapisz się koniecznie do dermatologa a do czasu oczekiwania proponuję zweryfikować skład twoick kosmetyków czy one przypadkiem nie mają wpływu na stan twojej skóry ,Na pewno oczyszczania i nawilżanie skóry to podstawa bo bez nawilżenia skórą produkuję jeszcze więcej sebum.Też miałam kłopoty z trądzkiem i dzięki temu zostałam kosmetyczką i używałam między innymi takich kosmetyków,które może i tobie pomogą: Ziaja med kuracja antybateryjna,krem redukujący trądik,,ziaja med kuracja nawilżająca krem redukujący podrażnienia na dzień,,babydream krem do twarzy a nagietkiem plus chusteczki dla niemowląt do twarzy

Gość krostkowa
Witaj, mam problem z krostkami takie małe i łączą się w takie niby kolonie. Kiedyś miałam przy nosie, teraz w kącikach ust i pod okiem. Swędzą, drapię, a one się jakby wysuszają i skóra po nich jest złuszczona i swędzi i trochę boli. Znikają po maści diprobase. Dziękuję:(

Gość Technik kosmetyk
Jeżeli pomaga ci ta maśc to jej używaj ale możesz też przecierać buzię kozim mlekiem to na pewno ci nie zaszkodzi

sory nie przeczytalam calego postu juz wiem co mam robic robilam kiedys te maseczki z drozdzy i najpierw z wagrow robily sie masa pryszczy ale sie usprawiedliwialam ze te co maja wyjsc to najpierw wyjda a potem nowe nie powstana ale sie poddalam.... moja szefowa mi mowila ze mam robic ta maseczke codziennie i co 2 dzien na dodatek pic te drozdze i tak robilam ale sie podddalam.... Wiec moje pytanie brzmi jak czesto robic te maseczki i czy to swistwo pic ??? sprobuje tez te mleczko kozie w aptece je kupie co nie?

Gość krostkowa
Ale co to jest może poradzisz? Czy to trądzik kosmetyczny, uczulenie, czy też trądzik różowy??? Te krostki pod okiem najgorsze bo są tam, gdzie skóra jest cienka i wrażliwa, bolą, swędzą a moje oko jest czerwone jakbym dostała w nie:D diprobase jest tłusta i nie mogę tak ciągle chodzić ze świecącą twarzą:(