Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusia25

PRZYGOTOWANIE DO CIĄŻY- CZY MOŻNA PRZESADZIĆ Z WITAMINAMI

Polecane posty

Gość przyszła mamusia25

Hejka mam pytanko dziewczyny , bo wyleciało mi z głowy na wizycie u gina. Przygotowuje się do ciąży , w którą planowo "powinnam" po ustaleniach z ginem zajść pod koniec stycznia 2011. mam zlecone badania, część już jest wykonanych - są b. dobre wyniki. Od miesiąca biorę codziennie FALVIT i kw. foliowy. i z tego co mówił gin mam brac cały czas do zapłodnienia i nadal gdy bede juz w ciazy ale pytanie moje brzmi czy biorąc tyle czasu te tabletki moge "przedawkować" czytałam kiedys ze przy dłuzszym przyjmowaniu witamin również można zachorować , że jest to niezdrowe czy to prawda? czy branie kw. foliowego przez tyle czasu ma jakieś skutki uboczne?

Myślę, że bardzo trudno przedawkować kwas foliowy ;), a na pewno branie miesiąc tego nie spowoduje, ja brałam 2 miesiące, właśnie dziś skończyłam...zaleca się branie nawet dłużej 3 miesiące, a nawet pół roku...co do falvitu też raczej Ci nie zaszkodzi, poczytaj ulotki i na wiarygodnych stronach w necie...no może rok to jest niewskazane brać tych samych witamin, ale kilka miesięcy po jednej, to nie sądzę, że wpłynie źle.

kwas foliowy na pewno nie zaszkodzi, należy go brać zarówno jak planuje się ciążę jak i w czasie ciąży, co do Falwitu to nie wiem, ale ja osobiście wolę naturalne witaminki, piję co drugi dzień świeży sok z owoców i warzyw, taki wyciskany sokowirówką, ale wybór należy do Ciebie