Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobiety pomocyyy

Ciaża.

Polecane posty

Gość kobiety pomocyyy

Kobiety, rzuciłam 2 miesiace temu tabletki anty... a teraz obawiam sie ze jestem w ciąży, sama ciąża nie jest problemem, tylko to ze wszyscy mi radzą z ciążą odczekac około roku po tabletkach, zeby organizm sie oczyscił, bo moze się urodzić chore dziecko ... teraz mam nerwice ze strachu

a po czym organizm ma sie oczyszczac niby? przecież w Twoim organizmie nie ma już sladu ni popiołu po tabletkach.

Gość kobiety pomocyyy
czytałam tak w artykułach różnego rodzaju, wszyscy doktorzy radzą odczekać...

Gość bellabonda
mi lekarz powiedział, że wystarczy odczekać jeden normalny cykl i jak jest wszystko ok to można zachodzić :) I jeszcze powiedział, ze te przesądy o czekaniu nie wiadomo ile to są z czasów, kiedy były zupełnie inne tabletki. Moim zdaniem, jeśli dwa miesiące nie brałaś tabsów to nie masz się czym martwić. Powodzenia i zdrowej ciąży życzę

Gość kobiety pomocyyy
heh dziękuję, pomimo, że to nie byłoby planowane, a zawsze marzyłam sobie zaplanować ciaże i wcześniej wyleczyc wszystkie zeby na git :(

ale nie żeby sie oczyscic tylko żeby zobaczyc jak wygląda naturalny cykl, żeby mozna bylo latwiej okreslic moment poczęcia. i nie wiem jacy wszyscy doktorzy. nie znam takieo ktory by kazał odczekiwac rok. jak juz to góra trzy cykle, ale i to nieliczni.

Gość kobiety pomocyyy
kochaliśmy sie w prezerwatywie ale też czasami przerywanym...boję sie bo zawsze na tydzień przed okresem bolał mnie brzuch i plecy a teraz jest 4 dni do okresu i nic mnie nie boli

Gość kobiety pomocyyy
;(

Gość bellabonda
Zrób sobie jutro test i przestaniesz schizować. 3 dni przed terminem @ powinien ci już wyjść

Do ciąży nie da się i tak przygotować na 100%, więc się nie przejmuj. Co do tabletek - lekarz mi kiedyś wyjaśnił, że często radzi odczekać, ale tylko dlatego, że jak potem jest coś nie tak, to się kobiety zadręczają, a tak naprawdę pigułki nie mają realnego wpływu - nie przejmuj się.

Gość kobiety pomocyyy
nie wybaczyłabym tego meżowi

Gość spoko-luzik
ja zaszłam w pierwszym cyklu po odstawieniu i wszystko było i jest oki - syn ma już 7 lat :) Powodzenia!

Gość mammmmciaaa
ja zaszlam w ciaze od razu po odstawieniu tabletek. dzidzia zdrowa i ma 2 miesiace :)

Gość kjmsioejesio
No właśnie ja miałam jakiś nietypowych lekarzy chyba. Mam PCOs i problemy z prolaktyną i specjalnie kazano mi brać tabletki anty leczniczo a potem rzucić i od razu się starać to się może uda. Z tego co wiem to częsta praktyka przy PCOs więc nie wiem z czego wynika, że inni każą czekać.

Gość miałam podobną sytuację
Też po odstawieniu anty chciałam odczekać ze trzy miesiące, bo też tak gdzieś wyczytałam i moja ówczesna ginekolog mi tak też radziła W pierwszym cyklu po odstawieniu pękła nam prezerwatywa w teoretyczne dni płodne :P zadzwoniłam wystraszona do tej ginekolog, uspokoiła mnie, że prowadziła wiele "zaciążonych" zaraz po anty i nie było problemu, a to odczekanie to właśnie głównie po to, żeby unormować cykl, także głowa do góry :) Ja wtedy nie zaszłam, zresztą musiałam na to czekać dużo dłużej, bo półtora roku, ale moja siostra wpadła od razu po odstawieniu - teraz ta "wpadka" jest zdrową sześciolatką :)