Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agne5

Długie cykle, kiedy rośnie beta? Do staraczek

Polecane posty

Mam dlugie, nieregularne cykle. Przed stosowaniem tabletek anty wahaly sie od okolo 35-40 dni. Ostatnia miesiaczka ok. 23.10. To moj pierwszy cykl staran. 3go listopada odbyl sie ostatni stosunek, 15 listopada mialam usg, na ktorym byl widoczny wysuwajacy sie z jajowodu pecherzyk o wielkosci 18 mm, 18 listopada zrobilam bete z krwi, wykazala 1,2 mU/ml Czy ten wynik (przed terminem @) jest juz wiarygodny? Dziekuje za kazda odpowiedz bo juz odchodze od zmyslow. Pozdrawiam

Gość kjkljkjl
nie, rozumiem ze piszac o wysuwajacym sie pecherzyku , piszesz o owulacji? pierwszy raz spotykam sie z takim okresleniem:) jezeli 15 doszlo do owulacji a ostatni stosunek odbyl sie 3 to szansy na ciaze nie ma, no chyba ze bylby to bardzo zywotne plemniki:D

Gość ocokaman
albo prowokacja albo glupota, sory ... stosunek 3.11 a pecherzyk 15.11 mial 18mm i chcesz byc w ciazy? bo czegos nie kumam

Owulacja to uwolnienie jajeczka z jajnika, nie z jajowodu :|

Komórka uwalnia się z jajnika i wędruje przez jajowód, jeśli jest zapłodniona to po wyjściu z jajowodu do macicy następuje implantacja i od tego momentu jest produkowana gonadotropina kosmówkowa. Czy jest tu ktoś kto zna się na rzeczy ? :)

Gość ocokaman
a co do za usg ktore pokazuje ujscie jajowodu do macicy?

Oj nie znam się na modelach aparatów USG, w każdym razie to co powiedział mi mój gin to "widzę pęcherzyk 18mm na końcu jajowodu przy ujściu do macicy" powiedział żeby przyjść na kolejne USG w poniedziałek, gdyż wtedy pęcherzyk powinien już być w macicy.