Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krowkamlecznaczekoladowa

PRZEPIS NA PIEROGI RUSKIE

Polecane posty

porpsze o dobry przepis na pierogi ruskie,wiem ze sa w necie ale wolalabym juz sprawdzone tylko tak krotk po kroku bo nigdy nie robilam a mam ochote a ze sklepu to nei cche bo syf. słyszalam ze trzeba ziemniaki gotowac dzien wczesniej?

To będzie przepis na dość sporo pierogów ;) 1kg. ziemniaków 1kg. białego sera 0,5kg. cebuli Ziemniaki ugotować, ostudzić. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oleju lub smalcu. Ziemniaki przecisnąć przez praskę, tak samo ser, dodać cebulkę, sól i pieprz do smaku(dużo ;) ), biorąc pod uwagę, że ostrość farszu jakby złagodnieje podczas gotowania ;) Myślę, że przepisu na ciasto nie muszę podawać?

Perwersja dziekuje ci jestes kochaniutka.poprosze jeszcze przepis na ciasto. : D

2,5 szklanki mąki szczypta soli 1 łyżka twardego masła 1 szklanka wrzącej wody 1 żółtko lekko ubite Mąkę wymieszać z solą w misce, dodać masło, posiekać, aż zrobią się grudki. Zalać wodą, miksować ok.5 minut, zostawić do wystygnięcia, dodać żółtko, wymieszać. Przykryć i schłodzić w lodówce godzinę lub dłużej. Powyższe proporcje prawdopodobnie nie wystarczą na tyle farszu ile wyjdzie z przepisu powyżej.

bardzo bardzo wielkie dzieki!