Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawy jak diabli

dziedziczenie dołka w brodzie

Polecane posty

Gość ciekawy jak diabli

Witam. Para niebieskookich nie może miec dziecka ciemnookiego. Jakie są inne cechy na podstawie których można wykluczyc ojcostwo? Czy dołek w brodzie jest zawsze dziedziczony. TYLKO POWAZNE ODPOWIEDZI

Gość kamiszek
na pewno nie zawsze, przeciez to rzadkość, a tak to więcej ludzi byłoby z dołkiem

Gość ciekawy jak diabli
chodzi mi o cechy recesywne tak jak kolor oczu niebieski to aa a brązowy Aa no nie wiem jak to wytłumaczyc ale ten kto sie zna powinien pokapowac o co chodzi.

Gość profesor resor
z tego linka wynika że jest to cecha recesywna, więc niekoniecznie jest dziedziczna

Gość profesor resor
czepiasz się szczegółów:P chodziło mi o to, że u potomstwa nie zawsze się ujawnia (fenotyp), chociaż w genotypie recesywny allel jest obecny(np. Aa), ale może ja nie potrafię ubierać myśli w odpowiednie słowa

Gość ciekawy jak diabli
Na jakiej by tu podstawie cech wykluczy ojcostwo? Ja mam dołek a jedna z córek nie ma(ta która może nie by biologiczną). Jakie jeszcze cechy moge porównac zanim wydam 1200 zł na badanie DNA ?

Gość wiesz ile jest kobinacji genów
kobieta urodziła bliźnięta: jedno białe jak kość słoniowa, drugie jak mleczna czekolada