Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agne5

Kiedy na nocnik?

Polecane posty

Mój synek ma 21 miesięcy, próbuję oduczyć go "robienia" w pieluchę ale bezskutecznie. Jak z tym było u Was?

Gość mama 15 miesiecznego synka
Ja mojego zaczelam wlasnie zasadzac, ale dla niego jest to narazie fajna zabawka, do ktorej wrzuca sie klocki, pilki i drze papierki... Kiedys byl tu podobny temat i mamy pisaly, ze ich dzieci w wiku roku sikaly na nocnik...:o

Mój także traktuje nocnik jak zabawkę, nie mam pojęcia jak mu to wytłumaczyć, to moje pierwsze dziecko.

Gość mama 15 miesiecznego synka
Wiesz co, mi sie wydaje, ze wszystko przyjdzie z czasem i nic na sile. Chyba nie zostalo nam nicjak cwiczyc :)

Gość jn jznxj nxzn
mój syn ma 10 miesięcy i poszedł do złobka, panie mnie ochrzaniły ze dziecka nie sadzałam na nocnik, bo w żłobku robią to od 6 miesiąca. Od poniedziałku go sadzały, potem ja w domu, dziś zrobił siku i kupkę. Dzieci żłobkowe które tam uczęszczaja od 6 miesiaca, mając około roku robią na nocnik. To prawda, sama jestem przykładem z siostrą bo ledwo rok skończtłyśmy i już nie było pieluch. Kiedyś ok 1,5 roku dzieci wołałąy siku a teraz 3 lata i pampers, co za czasy.

Gość krówki
Moja córka jeszcze w wieku 20 miesięcy sikała w pieluchy. Cała rodzina się oburzała, ze jej nie uczę, a ja nie chciałam jej zmuszać, bo to nie prowadzi do niczego dobrego. I w końcu jak sama zechciała zrobić siusiu do ubikacja, tak jak dorośli, w przeciągu trzech dni pozbyłyśmy się pampersów w dzień, a po ok 3 miesiącach też w nocy. No i teraz babcie i ciocie obnoszą się tym, ze mała tak szybko nauczyła się załatwiać na ubikacji;)